ΜΕΤΑ Αλίμου: Δε θα επιτρέψουμε την ιδιωτικοποίηση των υπηρεσιών του Δήμου

Οι συνεχείς πειθαρχικές διώξεις σε εργαζόμενους και συνδικαλιστές που προασπίζονται την νομιμότητα και τα εργασιακά δικαιώματα, εργάζονται ευσυνείδητα και προάγουν τον δημόσιο χαρακτήρα των υπηρεσιών αποτελούν πάγια τακτική του Δημάρχου Αλίμου κου Κονδύλη Ανδρέα. Όσοι δεν ανήκουν στους υποτακτικούς του και ημέτερους τιμωρούνται.

Το Προεδρείο του Συλλόγου Εργαζομένων αμέτοχο, φυτοζωεί συνδικαλιστικά, παρασιτικά θα λέγαμε πιο σωστά, σε ρόλο παρατηρητή στο «ανθρωποκυνηγητό» που έχει εξαπολύσει ο Δήμαρχος Αλίμου. Έτσι εξαργυρώνουν το τίμημα της υποταγής τους.

Οι εργαζόμενοι υπερβάλουν εαυτό για να ανταποκριθούν στις ανάγκες των πολιτών, παρά την έλλειψη προσωπικού. Είναι ο μοναδικός Δήμαρχος που δεν προχώρησε σε καμία ενέργεια προκειμένου να συμμετέχει ο Δήμος Αλίμου στην προκήρυξη 3Κ-2018 για μόνιμο προσωπικό στην Καθαριότητα. Και δεν είναι λίγες οι αποτυχημένες προσπάθειες να ιδιωτικοποιήσει τις υπηρεσίες του Δήμου με την σιωπηρή συναίνεση πάντα του Προέδρου του Συλλόγου και της παράταξής του Συνδικαλιστικής Ανατροπής. Παρόμοια προσπάθειά του στο Ν.Π.Δ.Δ. των Δημοτικών Παιδικών Σταθμών στο παρελθόν μετά από απολύσεις 11 συναδέλφων το 2015 όχι μόνο έπεσε στο κενό αλλά δυναμίτισε και την λειτουργία των Παιδικών Σταθμών αφού μέσα στην σχολική χρονιά ερήμωσαν οι δομές από προσωπικό και οι υπάλληλοι που τώρα είναι στο στόχαστρό του, σήκωσαν όλο το βάρος και την ευθύνη των δικών του λάθος επιλογών, αλλά και πάλι με επιτυχία, βγάζοντας εις πέρα το έργο τους και απολαμβάνοντας για άλλη μια φορά την δημόσια αναγνώριση.

Καταγγέλλουμε τις ανυπόστατες πειθαρχικές διώξεις της Δημοτικής Αρχής Αλίμου σε πλήθος εργαζόμενων με μόνο σκοπό τη φίμωση όσων τολμούν να διεκδικούν τη νομιμότητα και την αξιοκρατία και την δημιουργία κλίματος τρομοκρατίας στους χώρους δουλειάς ώστε να μην τολμούν να εναντιώνονται σε κάθε τι παράτυπο. Χαρακτηριστική η περίπτωση της συνεχούς Πειθαρχικής Δίωξης συναδέλφου Δημοτικού Αστυνομικού με σκηνοθετημένες κατηγορίες, επειδή ο συνάδελφος τόλμησε να εκτελέσει τα καθήκοντά του ευσυνείδητα και απόλυτα νόμιμα. Επίσης χαρακτηριστική είναι η εξουθενωτική και ακατάπαυστη πειθαρχική δίωξη συναδέλφου Διοικητικού Υπαλλήλου μόνο και μόνο επειδή κοινοποίησε το ίδιο της το έγγραφο!!!

Καταγγέλλουμε επιπλέον την τελευταία πειθαρχική δίωξη και επιβολή ποινής εκλεγμένης συνδικαλίστριας στο Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου Εργαζομένων του Δήμου Αλίμου επειδή με έγκαιρα πρωτοκολλημένο έγγραφο ενημέρωσε την υπηρεσία και παρέστη ως μάρτυρας υπεράσπισης σε δίκη απολυμένης συναδέλφου από τον Δήμαρχο Αλίμου κο Κονδύλη, εκτελώντας το συνταγματικό και συνδικαλιστικό της καθήκον.

Η συνάδελφος τελευταία έχει στοχοποιηθεί με αλλεπάλληλες πειθαρχικές διώξεις μέσα σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα επειδή τόλμησε να υπερασπιστεί συναδέλφους που ο κος Δήμαρχος αιφνίδια, αναίτια και χωρίς προηγούμενη προειδοποίηση απέλυσε την ώρα που βρίσκονταν με τις οικογένειές τους στις καλοκαιρινές τους διακοπές. Εντελώς απάνθρωπα στο δικαστήριο Αντιδήμαρχος ως μάρτυρας υπέρ της Δημοτικής Αρχής του κου Κονδύλη ομολόγησε ότι έδιωξαν 12 συναδέλφους, εργαζόμενους από το 2012 στο Ν.Π.Δ.Δ. των Δημοτικών Παιδικών Σταθμών, για να πάρουν «τσάμπα προσωπικό, που δεν θα πληρώνει ο Δήμος, μέσω ΟΑΕΔ…»

Θα συνεχίσουμε να παλεύουμε με αξιοπρέπεια για νομιμότητα, αξιοκρατία, για φθηνές και ποιοτικές υπηρεσίες προς τον Δημότη και όχι άθλιες εργασιακές συνθήκες, πελατειακές σχέσεις, αναξιοκρατία και κέρδη στον Ιδιώτη!

Είναι επιτακτική ανάγκη, τώρα περισσότερο από ποτέ, να διατηρηθεί ο Δημόσιος χαρακτήρας των υπηρεσιών του Δήμου. Με φθηνές και ποιοτικές Δημόσιες κοινωνικές υπηρεσίες που θα ανακουφίζουν τους Δημότες στον δύσκολο καιρό της οικονομικής ύφεσης που διανύουμε. Να ανοίξουν έτσι νέες θέσεις εργασίας για να στελεχωθούν οι υπηρεσίες , και να ανακουφιστούν οι πολίτες από την ανεργία. Αγωνιζόμαστε για σταθερές θέσεις εργασίας με πλήρη δικαιώματα και όχι για να αυξάνεται το κέρδος των Ιδιωτών μετακυλώντας το οικονομικό βάρος στον ήδη βεβαρυμμένο Δημότη και πολίτη.

Για άλλη μια φορά το ΜΕΤΑ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΑΛΙΜΟΥ απαντά και θα συνεχίσει να απαντά για όσο χρειαστεί: «Κύριε Δήμαρχε, οι Υπηρεσίες του Δήμου δεν θα γίνουν βορρά στους Ιδιώτες! Η τρομοκρατία δεν θα περάσει, να ανακληθούν ΤΩΡΑ οι πειθαρχικές διώξεις!»


ΜΕΤΑ Εργαζομένων Δήμου Αλίμου

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ