Κέρκυρα: Όταν επικαλείσαι το «θείο νόμο» αθωώνεσαι. Όταν κάνεις τη δουλειά που σου ανέθεσαν… 4μηνη φυλάκιση με αναστολή

Όπως είναι γνωστό, την περασμένη Τετάρτη 21 Οκτώβρη, το δικαστήριο αθώωσε, και μάλιστα δις, το μητροπολίτη Κερκύρας, Παξών και Διαποντίων Νήσων, Νεκτάριο, και από τις τοποθετήσεις του κατά της διάρκεια της 25ης Μαρτίου και για την παράβαση της ΚΥΑ κατά τη λειτουργία της Κυριακής των Βαΐων και τη λιτάνευση του Αγίου Σπυρίδωνα.

Στην πρώτη περίπτωση, κατηγορείτο ότι καλούσε τους πιστούς να πουν ψέματα, να συμπληρώνουν την ειδική φόρμα μετακίνησης δηλώνοντας άλλες δραστηριότητες, όπως τη σωματική άσκηση, προκειμένου να μεταβούν στους ναούς. Στη δεύτερη περίπτωση, κατηγορείτο για τη Θεία Λειτουργία της Κυριακής των Βαΐων και τη λιτάνευση του σκηνώματος του Αγίου Σπυρίδωνος, που είχε τελέσει παρουσία περισσότερων πιστών, από όλους όσοι προβλέπονταν από την ΚΥΑ.

«Θέλω να πιστεύω ότι πάνω από τους νόμους τους ανθρωπίνους λειτουργούν οι νόμοι του θεού. Και νομίζω ότι αυτό σήμερα επρυτάνευσε», είπε αμέσως μετά την αθώωσή του ο μητροπολίτης Κέρκυρας.

Ωστόσο, οι «θείοι νόμοι»… δεν επρυτάνευσαν, όσον αφορά στην υπόθεση της Κυριακής των Βαΐων και για τον επίσης κατηγορούμενο, εντεταλμένο υπάλληλο από τη Δημοτική Αρχή Κέρκυρας, ως τελετάρχη, Φώτη Σκούρτη, που καταδικάστηκε σε 4μηνη ποινή φυλάκισης με αναστολή, για τους… περισσότερους πιστούς.

Το γεγονός αυτό στηλιτεύει ο Σύλλογος Εργαζομένων ΟΤΑ νομού Κέρκυρας, που κάνει λόγο για διασυρμό του εργαζομένου και σημειώνει ότι «είναι απαράδεκτο να καταδικάζεται υπάλληλος επειδή κάνει τη δουλειά για την οποία είναι χρεωμένος». Ο Σύλλογος ζητεί «τη θέση του Δήμου Κεντρικής Κέρκυρας και της ΠΟΕ-ΟΤΑ» και δηλώνει ότι «θα παρέχει κάθε νομική και ηθική βοήθεια» στον εργαζόμενο και πως «δε θα επιτρέψουμε να βρεθεί σε παρόμοια θέση κανείς άλλος συνάδελφος».

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ