ΕΑΣ Καισαριανής: Στηρίζουμε τους εργαζομένους συμβασιούχους των Παιδικών Σταθμών. Μετατροπή των συμβάσεών τους σε Αορίστου Χρόνου

Η Ενωτική Αγωνιστική Συσπείρωση Εργαζομένων Δήμου Καισαριανής (ΕΑΣ), ενόψει της εκδίκασης της αγωγής τους, για την μετατροπή των συμβάσεών τους από Ορισμένου Χρόνου (ΙΔΟΧ) σε Αορίστου Χρόνου (ΙΔΑΧ), στηρίζει τους εργαζόμενους στους Παιδικούς Σταθμούς που απασχολούνται μέσω ΕΣΠΑ και η πλειονότητά τους εργάζεται αδιάκοπα πάνω από πέντε χρόνια, και εξυπηρετούν πάγιες και διαρκείς ανάγκες.

Χωρίς αυτούς τους εργαζόμενους οι Παιδικοί Σταθμοί δεν μπορούν να λειτουργήσουν, ενώ το προσωπικό αυτό στερείται της βαθμολογικής και μισθολογικής του εξέλιξης και αντιμετωπίζεται ως προσωπικό δευτέρας κατηγορίας, αφού δεν μπορεί να αναλάβει θέσεις ευθύνης.

Το κυριότερο όμως είναι ότι το προσωπικό αυτό βρίσκεται μια κατάσταση διαρκούς ανασφάλειας και ομηρίας και κάποιοι το αυτονόητο, που είναι η στήριξη αυτών των εργαζομένων και η ισότιμη αντιμετώπιση, το εκμεταλλεύονται και θέλουν να το εξαγοράζουν, αντιμετωπίζοντάς τους, είτε ψηφοθηρικά, είτε υποτιμώντας τη νοημοσύνη τους.

Η ΕΑΣ θεωρεί ότι το μόνο σωστό και δίκαιο αίτημα, που δυστυχώς το συνδικαλιστικό δεν το έχει σε προτεραιότητα, είναι η μετατροπή, με Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου – μιας και τώρα έγινε της μόδας – όλων αυτών των συμβάσεων, σε όλους τους Δήμους, από ΙΔΟΧ σε ΙΔΑΧ, για να σταματήσει η ανασφάλεια και η ομηρία και οι δικαστικές διεκδικήσεις που επιβαρύνουν και τη λειτουργία του δικαστικού συστήματος, κυρίως επιβαρύνουν τις τσέπες των εργαζομένων, με τα δικαστικά έξοδα και τις δικηγορικές αμοιβές.

Επειδή το δικαστήριο είναι στις 20 Οκτώβρη, ζητάμε την έμπρακτη στήριξη αυτών των εργαζομένων, με απόφαση της Δημοτικής Αρχής όπου θα αναφέρεται ότι οι εργαζόμενοι αυτοί, εξυπηρετούν πάγιες και διαρκείς ανάγκες και είναι απαραίτητοι για την λειτουργία των Παιδικών Σταθμών του Δήμου Καισαριανής αλλά και με την παρουσία του Δημάρχου ή άλλου εξουσιοδοτημένου εκπροσώπου του Δήμου, για να υποστηρίξει αυτήν την απόφαση στο ακροατήριο του δικαστηρίου.

Θεωρούμε τέλος δεδομένο ότι σε μια θετική απόφαση του δικαστηρίου η Δημοτική Αρχή δεν θα ασκήσει έφεση και θα κάνει αποδεκτή την απόφαση, μετατρέποντας όλες τις συμβάσεις σε Αορίστου Χρόνου.


30 Σεπτέμβρη 2020
Από την ΕΑΣ

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ