«Να επαναπροσληφθούν οι απολυμένοι των Παιδικών», απαιτούν ΜΕΤΑ Αλίμου, Σύλλογος και εργαζόμενοι

Κατόπιν αιτήματος του ΜΕΤΑ Εργαζομένων Δήμου Αλίμου και με αφορμή τη σοβαρή υποστελέχωση των Παιδικών σταθμών, που δημιουργεί συνθήκες διασποράς του κορονοϊού (λιγότεροι παιδαγωγοί, περισσότερα παιδιά σε μια αίθουσα, όταν το ζητούμενο είναι περισσότεροι παιδαγωγοί, περισσότερες αίθουσες και λιγότερα παιδιά για να τηρούνται οι αποστάσεις και τα άλλα μέτρα) συνεδρίασε, εκτάκτως, σήμερα, στις 6μμ., το διοικητικό συμβούλιο του Σωματείου Εργαζομένων Δήμου Αλίμου και υιοθέτησε πλήρως την εισήγηση του ΜΕΤΑ Αλίμου, η οποία αποτελεί και την παρακάτω ανακοίνωση:

Το Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου Εργαζομένων Δήμου Αλίμου συνεδρίασε, εκτάκτως, σήμερα 15 Σεπτεμβρίου 2020, με θέμα τις αιφνιδιαστικές και παράτυπες απολύσεις των συναδέλφων που εργάζονταν μέσω ΕΣΠΑ στο ΝΠΔΔ των Δημοτικών Παιδικών Σταθμών στις αρχές Αυγούστου και την στήριξή τους στην δικαστική διαμάχη που γίνεται με τον Δήμο Αλίμου για την επαναπρόσληψή τους.

Οι συνάδελφοι απολύθηκαν μέσα στον Αύγουστο που η υπηρεσία ήταν κλειστή και οι εργαζόμενοι είχαν λάβει τη νόμιμη καλοκαιρινή τους άδεια, χωρίς απολύτως καμία προειδοποίηση.

Στηρίζουμε τους συναδέλφους γιατί οι απολύσεις αυτές είναι άδικες και οι ίδιοι στο σύνολό τους έδιναν μάχη καθημερινά για τις ποιοτικές υπηρεσίες που παρέχουν οι δομές των Δημοτικών Παιδικών Σταθμών Αλίμου.

Επίσης, η έλλειψή τους δημιουργεί προβλήματα στην εύρυθμη λειτουργία της υπηρεσίας καθώς αποτελούσαν πεπειραμένο προσωπικό που για πολλά συναπτά έτη συντελούσε στο δύσκολο και ευαίσθητο έργο των Βρεφονηπιακών Σταθμών του Δήμου Αλίμου.

Ήδη από την πρώτη μέρα οι Δημοτικοί Παιδικοί Σταθμοί Αλίμου ξεκίνησαν τη λειτουργία τους με τμήματα υποστελεχωμένα, με λιγότερους δηλαδή παιδαγωγούς από όσους ορίζει η νομοθεσία για τα τμήματα βρεφών και νηπίων αλλά και με λιγότερους συναδέλφους στο βοηθητικό προσωπικό και την Καθαριότητα Εσωτερικών Χώρων, τη στιγμή που υπάρχουν αυξημένες ανάγκες. Αυτό το γεγονός μπορεί να φέρει μεγάλη αναστάτωση και κίνδυνο για τα παιδιά που φιλοξενούνται στις δομές των Παιδικών Σταθμών.

Απαιτούμε την άμεση ανάκληση των απολύσεων και την επαναπρόσληψη των συναδέλφων μέσω ΕΣΠΑ που απολύθηκαν τον Αύγουστο του 2020 από τη Διοίκηση του Δήμου Αλίμου.

Υπενθυμίζεται πως, την Τετάρτη 16 Σεπτεμβρίου και μετά τις 12μ., στα Δικαστήρια της οδού Ευελπίδων (κτήριο 5), οι απολυμένοι των Παιδικών Αλίμου διεκδικούν το αυτονόητο, την επιστροφή στη δουλειά και τα «παιδιά» τους, με την αγωγή που έχουν καταθέσει ενάντια στον ανάλγητο δήμαρχο Αλίμου, Ανδρέα Κονδύλη, που τους απέλυσε, εν μέσω θέρους, και την ώρα που βρίσκονταν στη νόμιμη καλοκαιρινή τους άδεια.

Το ΜΕΤΑ-ΟΤΑ στηρίζει τους εργαζομένους και απαιτεί, με τη σειρά του, την άμεση ανάκληση των απολύσεων των συναδέλφων και την επαναπρόσληψή τους. Κι επιπλέον, να μετατραπούν όλες οι συμβάσεις ΙΔΟΧ σε Αορίστου Χρόνου.

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ