Τετάρτη 16/9: Οι απολυμένοι των Παιδικών Αλίμου διεκδικούν το αυτονόητο: την επιστροφή στη δουλειά και τα «παιδιά» τους

Την Τετάρτη 16 Σεπτεμβρίου και μετά τις 12μ., στα Δικαστήρια της οδού Ευελπίδων (κτήριο 5), οι απολυμένοι εργαζόμενοι μέσω ΕΣΠΑ, των Παιδικών Σταθμών του Δήμου Αλίμου, δίνουν τη δική τους μάχη ενάντια στον ανάλγητο δήμαρχο, Ανδρέα Κονδύλη, που -εν μέσω θέρους και διακοπών τους, στις 7 Αυγούστου- τους πέταξε στον καιάδα της ανεργίας.

Μάλιστα, χωρίς καμία αιδώ απέναντι σε αυτούς τους συναδέλφους που για χρόνια προσέφεραν και αναβάθμισαν την ποιότητα των Παιδικών Αλίμου, ο δήμαρχος Αλίμου, απάνθρωπα και αδικαιολόγητα, προσπάθησε να τους σπιλώσει, έχοντας ως δικαιολογία για την απόλυσή τους τη δήθεν «επαγγελματική ανεπάρκεια τους», την οποία στήριξε σε δήθεν «προφορικές παρατηρήσεις». Κι αυτό, την ώρα που καπηλευόταν και καπηλεύεται τη σπουδαία δουλειά των συναδέλφων για να λανσάρει το «κοινωνικό πρόσωπό» του,

Οι συνάδελφοι προδόθηκαν και από το Σωματείο, η πλειοψηφία του οποίου ανήκει στη ΣΥΝΑΝ, αφού, κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης του Δ.Σ. του Νομικού Προσώπου, όπου και αποφασίστηκε η απόλυσή τους, η ΣΥΝΑΝ χειροκροτούσε και έδινε στασίδι στους ιδιώτες, ενώ προσφάτως, για τις «υπηρεσίες της» και επειδή «συμμορφώνεται προς τας εργοδοτικάς υποδείξεις»… πληρώθηκε με αξιώματα στο Δήμο Αλίμου. Χαρακτηριστικό της εργοδοτικής δουλοπρέπειας του Σωματείου είναι και το γεγονός ότι η γραμματέας του Σωματείου ψήφισε την ίδια μέρα τις νέες προσλήψεις, με αιτιολογία στην εισήγηση την ανάγκη αλλαγής ειδικοτήτων και αριθμού προσλήψεων.

Το ΜΕΤΑ-ΟΤΑ δηλώνει ότι στηρίζει τον αγώνα των συναδέλφων από τους Παιδικούς Αλίμου, όπως επίσης και όλων των άλλων που έχουν έχουν απολυθεί από τις κοινωνικές δομές των ΟΤΑ (Βρεφικοί, ΚΔΑΠ, ΚΔΑΠ-ΜΕΑ κτλ.). Καλεί τα Σωματεία των Δήμων, την ΠΟΕ-ΟΤΑ και την ΑΔΕΔΥ να εκφράσουν την αλληλεγγύη τους και να τους στηρίξουν έμπρακτα στον αγώνα τους, για να επανέλθουν στην εργασία τους. Επίσης, να παλέψουν και να απαιτήσουν, μαζί με τους εργαζομένους, να μετατραπούν όλες οι συμβάσεις ΔΟΧ σε ΙΔΑΧ, σε ΚΔΑΠ, Βρεφικούς, Παιδικούς ΒσΠ, ΚΗΦΗ, Δομές Αντιμετώπισης Φτώχειας κ.λπ., αλλά και να γίνεται η στελέχωσή τους μόνο με προσλήψεις μόνιμου προσωπικού, που θα προέλθει από διαγωνισμούς του ΑΣΕΠ.

Οι συντεχνιακές αντιπαραθέσεις, οι ασυντόνιστες κινητοποιήσεις και το «διαίρει και βασίλευε» ευνοούν την εργοδοσία, σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα. Στο Δημόσιο, δε, οι απολύσεις, η απαγόρευση των προσλήψεων, σύμφωνα με τις ανάγκες κάθε Δήμου, και η αποχώρηση προσωπικού, είτε για συνταξιοδότηση, είτε μέσω της κινητικότητας, σε άλλες υπηρεσίες του Δημοσίου, χρησιμοποιούνται από την κυβέρνηση και τους δημάρχους, σαν «εργαλεία» για την ιδιωτικοποίηση ή την εκχώρηση δημόσιων, δημοτικών υπηρεσιών σε ιδιώτες. Κι αυτό, πρέπει να το σταματήσουμε.

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ