Σήμερα, η 24ωρη απεργία του ΠΑΣΕΚΔΑΠ. Συγκέντρωση στο υπ. Μακεδονίας – Θράκης

Σήμερα, 31 Αυγούστου 2020, λήγουν οι συμβάσεις των 2.400 εργαζομένων στα ΚΔΑΠ και ΚΔΑΠ-ΜΕΑ και δεν γνωρίζουν εάν από την Τρίτη 1η Σεπτεμβρίου θα είναι εργαζόμενοι ή άνεργοι

Σε 24ωρη απεργία προχωρά σήμερα, Δευτέρα 31 Αυγούστου, ο Πανελλήνιος Σύλλογος Εργαζομένων στα ΚΔΑΠ. Στις 11 το πρωί, οι εργαζόμενοι στα ΚΔΑΠ θα πραγματοποιήσουν απεργιακή συγκέντρωση, στο υπουργείο Μακεδονίας – Θράκης.

Όπως σημειώνει στην απεργιακή του ανακοίνωση ο ΠΑΣΕΚΔΑΠ, αιτία της απεργίας, «οι επιλογές και οι χειρισμοί των συναρμόδιων Υπουργείων που προκάλεσαν χρηματοδοτική ασφυξία στις Δομές, με αποτέλεσμα η ανεργία να απειλεί πάνω από τους μισούς (1.200) εργαζόμενους στα ΚΔΑΠ». Αλλά και ακόμα, το γεγονός πως «δεν έχει υπάρξει κάποια παρέμβαση η οποία να διασφαλίζει τις θέσεις εργασίας των 2.400 εργαζομένων στις Δομές. Οι συμβάσεις μας λήγουν στις 31/08/2020 και κανείς δεν ξέρει αν θα εργάζεται από 01/09/2020 ή θα οδηγηθεί στα μητρώα του ΟΑΕΔ».

Ο ΠΑΣΕΚΔΑΠ, όπως τονίζει, επέλεξε την ημέρα αυτή, «με αυτόν τον έντονο συμβολισμό, καθώς κάθε χρόνο τέτοιες μέρες ο κλάδος μας κυριεύεται από ανασφάλεια και αγωνία. Πολύ δε περισσότερο φέτος που σε ΟΛΕΣ τις δημοτικές Δομές ΚΔΑΠ πανελλαδικά έχουν εξασφαλιστεί πολύ λιγότερα επιδοτούμενα παιδιά από όσα απαιτούνται για να καθίσταται βιώσιμη η λειτουργία τους».

Ο ΠΑΣΕΚΔΑΠ καλεί την κυβέρνηση «να μεριμνήσει άμεσα, ώστε να μην απολυθεί ΟΥΤΕ ΕΝΑΣ εργαζόμενος από δημοτικό ΚΔΑΠ».

Διεκδικεί: μόνιμες δομές ΚΔΑΠ & ΚΔΑΠ-ΜΕΑ στους δήμους, επαρκή χρηματοδότηση από εθνικούς πόρους και μονιμοποίηση όλων των συμβασιούχων εργαζομένων.


Σχετικές αναρτήσεις:

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ