Μπούρας: Κάλεσμα αλληλεγγύης και αγώνα. ΠΟΕ-ΟΤΑ, ΑΔΕΔΥ να πάρουν ξεκάθαρη στάση υπέρ των εργαζομένων στα ΚΕΠ

Δήλωση του προέδρου του Συλλόγου Εργαζομένων ΟΤΑ επ. Λιβαδειάς στο ErgasiaNET, για τις απεργιακές κινητοποιήσεις των εργαζομένων στα Κέντρα Εξυπηρέτησης Πολιτών και την κυβερνητική «αήθη και στοχευμένη επίθεση», όπως τη χαρακτηρίζει, από την κυβέρνηση και το υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης, η πιο επιτυχημένη σε διοικητικό επίπεδο υπηρεσία του Δημοσίου, τα ΚΕΠ.

Πάγια θέση, επιδίωξη και πρακτική μας όλα τα χρόνια που είμαι πρόεδρος στο Σύλλογο Εργαζομένων ΟΤΑ επαρχίας Λιβαδειάς είναι όχι να διαχωρίσουμε αλλά να ενώσουμε τους εργαζομένους και το συνδικαλιστικό κίνημα, μαζί με την κοινωνία, σε ένα κάλεσμα αγώνα αλληλεγγύης, διεκδίκησης και αξιοπρέπειας, με στόχο να πάρουμε πίσω όλα όσα μας στέρησαν την τελευταία τουλάχιστον δεκαετία της οικονομικής κρίσης και εσχάτως με τη δικαιολογία της πανδημίας. Στο πλαίσιο αυτό, στηρίζουμε απερίφραστα χωρίς κομπιάσματα, αστερίσκους και προαπαιτούμενα τους συναδέλφους εργαζομένους στα ΚΕΠ.

Καταδικάζουμε την αήθη και στοχευμένη επίθεση της κυβέρνησης και του αρμόδιου υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης εναντίον της πιο επιτυχημένης υπηρεσίας στο διοικητικό τομέα του Δημοσίου και των εργαζομένων της (οι οποίοι, να σημειώσω, με τη σκληρή, καθημερινή τους δουλειά τα καταξίωσαν στη συνείδηση του κόσμου ως μια από τις πιο επιτυχημένες υπηρεσίες του Δημοσίου), που έρχεται ως συνέχεια αντίστοιχων επιθέσεων σε όλες τις υπηρεσίες των ΟΤΑ και όχι μόνον (Καθαριότητα, Παιδικοί, Ηλεκτροφωτισμός κτλ.).

Σε αυτόν τον αγώνα δεν περισσεύει κανείς. Δεν είναι τώρα η στιγμή να αποδοθούν ευθύνες στο ποιοι μπορεί να έφταιξαν, σε επίπεδο συνδικαλιστικής εκπροσώπησης, ώστε να οδηγηθούν τα πράγματα σε αυτό το σημείο. Στο πλαίσιο αυτό, καλούμε τις ηγεσίες της ΠΟΕ-ΟΤΑ και της ΑΔΕΔΥ να καταδικάσουν την κυβερνητική επίθεση, να πάρουν εν τοις πράγμασι σαφή και ξεκάθαρη θέση υπέρ των εργαζομένων και του θεσμού.

Χαμένος αγώνας είναι ο μόνος που δε δίνουμε. Ενωμένοι μόνο μπορούμε να κερδίσουμε.


Διαβάστε επίσης | Σύλλογος ΟΤΑ επ. Λιβαδειάς: Στηρίζουμε την απεργία – αποχή των εργαζομένων στα ΚΕΠ

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ