ΑΔΕΔΥ: 24ωρη απεργία, σε Δημόσιες Υπηρεσίες, ΝΠΔΔ και ΟΤΑ νομού Ιωαννίνων | Τρίτη 28 Ιούλη

Σε 24ωρη απεργία, σε όλες τις Δημόσιες Υπηρεσίες, τα ΝΠΔΔ και τους ΟΤΑ του νομού Ιωαννίνων, την Τρίτη 28 Ιουλίου 2020, προχωρά η εκτελεστική επιτροπή της ΑΔΕΔΥ προχωρά, ύστερα από αίτημα του Νομαρχιακού Τμήματος Ιωαννίνων και κάνοντας χρήση της εξουσιοδότησης του Γενικού Συμβουλίου. Αφορμή η συνεχιζόμενη και εσκεμμένη απαξίωση των δημοτικών υπηρεσιών αλλά και η προσπάθεια ιδιωτικοποίηση υπηρεσιών, όπως η καθαριότητα, από το δήμαρχο Ιωαννιτών, Ιωσήφ Ελισάφ. Στις 10πμ., στο εργοτάξιο του Δήμου Ιωαννιτών, θα πραγματοποιηθεί συγκέντρωση των εργαζομένων.

Να σημειωθεί ότι 24ωρη απεργία είχε προκηρύξει νωρίτερα ο Σύλλογος Εργαζομένων ΟΤΑ νομού Ιωαννίνων (ΣΕΟΝΙ), αλλά επειδή πραγματοποίησε και σήμερα Δευτέρα απεργία, χρειαζόταν τη συνδικαλιστική κάλυψη Οργάνωσης σε δεύτερο ή τρίτο βαθμό, όπως είναι η ΑΔΕΔΥ, η οποία και δόθηκε.

Ο δήμαρχος Ιωαννιτών, λόγω των κενών θέσεων, στην υπηρεσία καθαριότητας, τις οποίες δεν κάλυψε με προσλήψεις προσωπικού, ενώ μπορούσε και του ζητήθηκε από το ΣΕΟΝΙ, έφτασε στο σημείο, με αποκορύφωμα τον Ιούλιο, να ανατρέψει τη λειτουργία της καθαριότητας, να αλλάζει βάρδιες, να κόβει άδειες, να ανατρέψει τη ζωή και τον προγραμματισμό των εργαζομένων, προκειμένου… να του βγουν το πρόγραμμα και οι βάρδιες των εργαζομένων. Είναι χαρακτηριστική η αποστροφή του Συλλόγου για το δήμαρχο, Ιωσήφ Ελισάφ: όπως σημειώνει η Δημοτική Αρχή Ιωαννιτών με τη στάση της, διεκδικεί το «πρώτο βραβείο αδιαφορίας και ρεκόρ λαθών και παραλείψεων, με τα “σπασμένα” ακόμα μια φορά να τα πληρώνουν οι εργάτες και η πόλη».


ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ