Δ. Αγίας Βαρβάρας: Κάλεσμα εργαζομένων στις κοινωνικές δομές στις κινητοποιήσεις | Δευτέρα 6 Ιούλη

Με ανακοίνωσή τους, οι εργαζόμενοι των κοινωνικών υπηρεσιών του Δήμου Αγίας Βαρβάρας καταγγέλλουν «την προκλητική και αντεργατική στάση του Δημάρχου Λάμπρου Μίχου, όπου στις 30/3/2020, αποφάσισε διά περιφοράς μέσω της Οικονομικής Επιτροπής να ασκήσει έφεση στην υπ’ αριθμ. 589/2020 δικαστική απόφαση του Μονομελούς Πρωτοδικείου Αθηνών, η οποία αναγνωρίζει τις συμβάσεις των 27 εργαζομένων στις Κοινωνικές Υπηρεσίες του Δήμου, Παιδικούς Σταθμούς, Βοήθεια στο Σπίτι, Κέντρο Ημερήσιας Φροντίδας Ηλικιωμένων σε αορίστου χρόνου».

Επίσης, καταγγέλλουν πως επιχειρηματολογεί μέσω του facebook, αντί να δεχθεί να συναντηθεί μαζί τους, και ότι «επέλεξε να κρυφτεί σε καφενεία και σπίτια για να ψηφίσει μέσω μηνυμάτων με τους υπόλοιπους της παράταξής του την έφεση κατά της απόφασης». Καθώς, επίσης και την παρουσία της αστυνομίας, κατά την ειρηνική τους διαδήλωση, στις 30 Ιούνη, έξω από το δημαρχείο Αιγάλεω».

Ζητούν το Δημοτικό Συμβούλιο που θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη 7 Ιούλη 2020, να γίνει σε ανοιχτή συνεδρίαση, σε χώρο κατάλληλο, όπως είναι το κινηματοθέατρο «Γιάννης Ρίτσος». Όπως υπογραμμίζουν, θέλουν να ακούσαν όλα τα ψέματα που «ισχυρίζονται από τους ίδιους και να έχουν το θάρρος να ψηφίσουν κοιτώντας μας στα μάτια όλοι οι Δημοτικοί Σύμβουλοι».

Καλούν, τέλος, όλους τους κατοίκους της Αγίας Βαρβάρας και των όμορων Δήμων, τους τοπικούς φορείς, σωματεία, συλλόγους, τις συνδικαλιστικές οργανώσεις και παρατάξεις να στηρίξουν τον αγώνα μας, τη Δευτέρα 6 Ιούλη 2020, όπου η εκτελεστική Επιτροπή της ΠΟΕ- ΟΤΑ έχει προκηρύξει 4ωρη στάση εργασίας σε όλους τους δήμους της Δυτικής Αθήνας, από τις 7πμ. έως τις 11πμ., και στη συγκέντρωση αλληλεγγύης και συμπαράστασης, στις 8πμ., έξω από το Δημαρχείο Αγίας Βαρβάρας.

Το ΜΕΤΑ-ΟΤΑ δηλώνει αλληλέγγυο και δίπλα στον αγώνα των εργαζομένων στις κοινωνικές δομές του Δήμου Αγίας Βαρβάρας, για μόνιμη δουλειά και ενάντια στην απόλυσή τους και συντάσσεται με τα αιτήματά τους για:

1. Τη σύγκλιση του Δημοτικού Συμβουλίου ΔΙΑ ΖΩΣΗΣ με αίτημα την ανάκληση-αναίρεση της απόφασης της Οικονομικής Επιτροπής κατά της υπ΄ αριθμ.: 589/2020 Απόφασης του Μονομελούς Πρωτοδικείου Αθηνών.

2. Την αποδοχή της υπ΄ αριθμ.: 589/2020 Απόφασης του Μονομελούς Πρωτοδικείου για μονιμοποίηση των εργαζομένων στις Κοινωνικές Δομές του Δήμου Αγίας Βαρβάρας.

Η ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ