ΣΕΔΑΠ: «Κερκόπορτα» σε ιδιώτες και καταπάτηση δικαιωμάτων από το δήμαρχο Αγίας Παρασκευής. Δε θα του περάσει

Την Παρασκευή 26 Ιούνη, πραγματοποιήθηκε συνάντηση του Συλλόγου Εργαζομένων Δήμου Αγίας Παρασκευής (ΣΕΔΑΠ), με το δήμαρχο, Βασίλη Ζορμπά, παρουσία του γενικού γραμματέα του δήμου, για τις ιδιωτικοποιήσεις δημοτικών υπηρεσίες αλλά και για μια σειρά προβλημάτων που απασχολούν τους εργαζομένους του δήμου: το προσωπικό των παιδικών, τα μέτρα υγιεινής και ασφάλειας κατά του κορονoϊού, την παροχή μέτρων ατομικής προστασίας, καθώς και τις μετακινήσεις υπαλλήλων.

Όπως σημειώνει ο ΣΕΔΑΠ, ουσιαστικά κάνοντας μια κίνηση ελιγμού, δήλωσε πως είναι αντίθετος στις ιδιωτικοποιήσεις, «αλλά άφησε ένα παράθυρο ανοιχτό για την περίπτωση κατά την οποία δεν θα υπάρχει το αντίστοιχο προσωπικό, εννοώντας πως τότε θα αναγκαστεί να ανατρέξει στις λύσεις που οι νέοι νόμοι προσφέρουν. Τονίσαμε ότι θα μας βρει απέναντι σε οποιαδήποτε τέτοια ενέργεια και προοπτική και την κάλυψη όλων των υπηρεσιών του δήμου με το απαιτούμενο μόνιμο προσωπικό και την απαραίτητη υλικοτεχνική υποδομή».

Για τους παιδικούς και την εφαρμογή του ΠΔ για τους παιδικούς, που οδηγεί με μαθηματική ακρίβεια σε μείωση αριθμού παιδιών και σε μείωση προσωπικού, πάλι έπαιξε με τη λέξη «αλλά», καθώς ενώ ο Σύλλογος πήρε «την διαβεβαίωση ότι ο αριθμός των παιδιών θα μείνει ο ίδιος με το προηγούμενο έτος, αλλά όταν θα εφαρμοστεί ο νόμος και θα μειωθεί η δυναμικότητα, θα μειωθεί και το προσωπικό». Και σε αυτήν την περίπτωση, άμεσα αντέδρασε ο ΣΕΔΑΠ, τονίζοντάς του ότι «θα μας βρει απέναντι η προοπτική των απολύσεων και ζητήσαμε να συνταχθεί μαζί μας δυναμικά και αγωνιστικά ώστε να πιέσουμε την κυβέρνηση να μετατραπούν οι συμβάσεις των επί χρόνια συμβασιούχων ΕΣΠΑ από ΙΔΟΧ σε ΙΔΑΧ, να καλυφθούν οι θέσεις των νηπιαγωγών που μένουν στον αέρα”, εφόσον τα νήπια δεν θα εγγραφούν στους παιδικούς σταθμούς. Τέλος, επαναλάβαμε με σαφήνεια την πάγια θέση μας ως προς την κάλυψη όλων των αιτήσεων εγγραφής των παιδιών, προς όφελος της λαϊκής οικογένειας». Να σημειωθεί πως αλγεινή εντύπωση προκάλεσε και η δήλωση του δημάρχου προς τους εκπροσώπους του ΣΕΔΑΠ, ο οποίος είπε: «Εγώ θα λύσω το πρόβλημα με τους νηπιαγωγούς. Ας το λύσει το κράτος. Τι να τους κάνω». Το επανέλαβε, εξάλλου, και στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Αγίας Παρασκευής, την περασμένη Τετάρτη.

Για τα μέτρα υγιεινής και ασφαλείας, τη μη παροχή μέτρων ατομικής προστασίας, σε ρόλο «Πόντιου Πιλάτου» παρέπεμψε στους… αρμοδίους, ενώ στην αιτίαση του Σωματείου για το συγχρωτισμό που παρατηρείται στους χώρους γραφείων, πράγμα που αποτελεί παράβαση των μέτρων κατά της διασποράς του κορονοϊού*, δήλωσε πως «το πρόβλημα θα λυθεί με την δυνατότητα που θα δώσει η νέα τροπολογία για επέκταση ωραρίου και λειτουργία με βάρδιες. Τονίσαμε ότι κάτι τέτοιο μπορεί να επιφέρει συνέπειες στους εργαζόμενους και στις οικογένειές τους και μας βρίσκει αντίθετους».

Για τη αυθαίρετες μετακινήσεις υπαλλήλων και την πληθώρα των καταγγελιών που έχουν έρθει στην κατοχή του ΣΕΔΑΠ, ο δήμαρχος απάντησε πως τα κάνει όλα με «νόμο και τάξη». Ο Σύλλογος απάντηση πως «είναι τουλάχιστον αντιδεοντολογικό το σκεπτικό των μετακινήσεων των συναδέλφων που έχουν ειδική άδεια λόγω υγείας» και «απαιτήσαμε να μην παρακάμπτεται η νομοθεσία και ο ΟΕΥ, να μην θάβονται προσόντα και οι υπάλληλοι να εκτοπίζονται σε θέσεις άνευ γνωστικού αντικειμένου, να μην παρακάμπτονται οι σπουδές καθώς και η εμπειρία – προϋπηρεσία των υπαλλήλων, γιατί σε κάθε περίπτωση -εκτός από αντιδημοκρατικό- κάτι τέτοιο δηλώνει απερισκεψία και ζημιώνει το όφελος του παραγόμενου έργου των υπηρεσιών και όλης της πόλης».

Να πάψει να φέρεται σαν φεουδάρχης του Μεσαίωνα ο δήμαρχος

Σε έτερη ανακοίνωσή του ο ΣΕΔΑΠ, καλεί το δήμαρχο Αγίας Παρασκευής, Βασίλη Ζορμπά, «να πάψει να συμπεριφέρεται ως φεουδάρχης του Μεσαίωνα, να επανεξετάσει όλες τις μετακινήσεις ώστε να γίνουν ορθές, σύννομες, σύμφωνα με τα προσόντα και το αντικείμενο σπουδών των υπαλλήλων», να πάψει να παίζει το παιχνίδι του «διαίρεε και βασίλευε» και με πρόσχημα την υποστελέχωση των υπηρεσιών να προχωρά σε «συνεχείς τοποθετήσεις, αντικαταστάσεις προϊσταμένων ή υπαλλήλων… διαδικασία κατά την οποία άλλοι “ευνοούνται” και άλλοι “τιμωρούνται” ανάλογα με την πολιτική τους προτίμηση τη συνδικαλιστική τους ιδιότητα, ή απλά με βάση τις διαθέσεις του… να ρίχνει λάδι στη φωτιά, να προκαλεί αναστάτωση και τριβές μεταξύ των εργαζομένων με συνέπεια την ακόμη δυσχερέστερη λειτουργία των υπηρεσιών».

Επίσης, στηλιτεύει την «ανεπάρκεια» της Δημοτικής Αρχής, το γεγονός πως «δεν ακολούθησε ρητά τις οδηγίες του ΕΟΔΥ, (αποστάσεις ασφαλείας μεταξύ των εργαζομένων, είδη ατομικής προστασίας, εκ περιτροπής βάρδιες, απολυμαντικά-μάσκες κ.λπ.)», ενώ τον καλεί να «να αποτρέψει όλες τις συνθήκες που ευνοούν την ιδιωτικοποίηση των υπηρεσιών προς όφελος του κεφαλαίου και να μην αγνοεί τους εργαζόμενους και τις υπηρεσίες γιατί αυτοί πληρώνουν το “μάρμαρο”, αυτοί ξέρουν πως να ανταπεξέλθουν στις δύσκολες συνθήκες της λειτουργίας της καθημερινότητας, προς όφελος του δημοσίου συμφέροντος και των πολιτών». Στο κάδρο αυτό, της συνευθύνης σε οιαδήποτε προσπάθειας ιδιωτικοποίησης, βάζει και τους αντιδημάρχους και το γενικό γραμματέα του δήμου, οι οποίοι «δεν έχουν την παραμικρή δικαιολογία».


Αναλυτικά τι αναφέρει ο ΣΕΔΑΠ, με τις ανακοινώσεις του:

ΓΙΑ ΤΗ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΜΕ ΔΗΜΑΡΧΟ

Την Παρασκευή 26/6/2020 πραγματοποιήθηκε συνάντηση του Δ.Σ. του ΣΕΔΑΠ με το

Δήμαρχο και το Γενικό Γραμματέα, και συζητήθηκαν τα κάτωθι ζητήματα:

1. Ιδιωτικοποιήσεις

Στο φλέγον και επίκαιρο ζήτημα των ιδιωτικοποιήσεων των υπηρεσιών των δήμων, με διάφορες και ποικίλες μορφές όπως οι Σύμπραξη Δημόσιου & Ιδιωτικού Τομέα (ΣΔΙΤ), Αναπτυξιακοί Οργανισμοί στους ΟΤΑ, Α.Ε. είτε των αναθέσεων στους ιδιώτες, με το πρόσχημα κυρίως της έλλειψης προσωπικού αλλά και με τις διευκολύνσεις που προσφέρουν και οι νέοι νόμοι και οι ΠΝΠ που η κυβέρνηση εν μέσω κορονωϊού έφερε για να μείνουν, επιταχύνονται διαδικασίες και «χαρίζονται» οι υπηρεσίες, ο μηχανολογικός εξοπλισμός, η διαχείριση των απορριμμάτων στους εργολάβους κ.α. (πρόσφατο παράδειγμα ΕΥΔΑΠ και Δήμοι Πεντέλης, Καρύστου). Ο Δήμαρχος μάς τόνισε ότι πάντα ήταν – και θα είναι- κατά των ιδιωτικοποιήσεων, αλλά άφησε ένα παράθυρο ανοιχτό για την περίπτωση κατά την οποία δεν θα υπάρχει το αντίστοιχο προσωπικό, εννοώντας πως τότε θα αναγκαστεί να ανατρέξει στις λύσεις που οι νέοι νόμοι προσφέρουν. Τονίσαμε ότι θα μας βρει απέναντι σε οποιαδήποτε τέτοια ενέργεια και προοπτική και την κάλυψη όλων των υπηρεσιών του δήμου με το απαιτούμενο μόνιμο προσωπικό και την απαραίτητη υλικοτεχνική υποδομή.

2. Προσωπικό παιδικών σταθμών

Η εφαρμογή των προδιαγραφών που προβλέπει το αντίστοιχο Προεδρικό Διάταγμα για τους χώρους των παιδικών σταθμών, οδηγεί ταυτόχρονα και στη μείωση του αριθμού των παιδιών που θα εξυπηρετηθούν, με άμεση συνέπεια και τη μείωση του προσωπικού. Πήραμε την διαβεβαίωση ότι θα εφαρμοστεί η παράταση της εφαρμογής του νόμου, όπως και την διαβεβαίωση ότι ο αριθμός των παιδιών θα μείνει ο ίδιος με το προηγούμενο έτος, αλλά όταν θα εφαρμοστεί ο νόμος και θα μειωθεί η δυναμικότητα, θα μειωθεί και το προσωπικό. Τονίσαμε ότι θα μας βρει απέναντι η προοπτική των απολύσεων και ζητήσαμε να συνταχθεί μαζί μας δυναμικά και αγωνιστικά ώστε να πιέσουμε την κυβέρνηση να μετατραπούν οι συμβάσεις των επί χρόνια συμβασιούχων ΕΣΠΑ από ΙΔΟΧ σε ΙΔΑΧ, να καλυφθούν οι θέσεις των νηπιαγωγών που μένουν στον «αέρα», εφόσον τα νήπια δεν θα εγγραφούν στους παιδικούς σταθμούς. Τέλος, επαναλάβαμε με σαφήνεια την πάγια θέση μας ως προς την κάλυψη όλων των αιτήσεων εγγραφής των παιδιών, προς όφελος της λαϊκής οικογένειας.

3. Μέτρα Υγιεινής και Ασφάλειας στους χώρους δουλειάς και Μέτρα Ατομικής Προστασίας και Παροχή Γάλακτος

Η Επιτροπή Υγιεινής & Ασφάλειας του Δήμου έχει θέσει μια σειρά ζητημάτων – ερωτημάτων προς τη Διοίκηση από το Γενάρη, τα οποία παραμένουν αναπάντητα. Ο Δήμαρχος επιφυλάχθηκε ως προς την εξέταση αυτών σε συνεργασία με τον Αντιδήμαρχο Διοίκησης και του Προέδρους των Νομικών Προσώπων. Σχετικά με την μη προμήθεια των μέσων ατομικής προστασίας των τελευταίων ετών, δήλωσε άγνοια και μας παρέπεμψε στους αρμόδιους υπαλλήλους.

Τέλος, για την έλλειψη των στοιχειωδών μέτρων προστασίας για τον COVID-19 (απολυμαντικά, μάσκες, γάντια) την περίοδο της καραντίνας, και αφού μόλις πρόσφατα οι ανάγκες μας καλύφθηκαν, δήλωσε ότι έχουν ληφθεί όλα τα απαραίτητα μέτρα. Δεύτερον, ότι – όσον αφορά τους χώρους γραφείων όπου υπάρχει συνωστισμός- το πρόβλημα θα λυθεί με την δυνατότητα που θα δώσει η νέα τροπολογία για επέκταση ωραρίου και λειτουργία με βάρδιες. Τονίσαμε ότι κάτι τέτοιο μπορεί να επιφέρει συνέπειες στους εργαζόμενους και στις οικογένειές τους και μας βρίσκει αντίθετους.

4. Μετακινήσεις υπαλλήλων

Το τελευταίο διάστημα στο σωματείο έρχονται πληθώρα καταγγελιών σχετικά με το σήριαλ των μετακινήσεων- τοποθετήσεων (Οικονομική Υπηρεσία, Πράσινο, Περιβάλλον, Καθαριότητα). Ο Δήμαρχος μάς απάντησε ότι ο νόμος του παρέχει το δικαίωμα για τις τοποθετήσεις, και ότι έχει φροντίσει να μην αδικηθεί κανείς. Επιμένει πως λειτουργεί σύμφωνα με τις εισηγήσεις του Τμήματος Προσωπικού, άρα είναι όλα νόμιμα και πως όποιος έχει αντίθετη άποψη μπορεί να προσφύγει. Τονίσαμε ότι είναι τουλάχιστον αντιδεοντολογικό το σκεπτικό των μετακινήσεων των συναδέλφων που έχουν ειδική άδεια λόγω υγείας. Απαιτούμε να μην παρακάμπτεται η νομοθεσία και ο ΟΕΥ, να μην θάβονται προσόντα και οι υπάλληλοι να εκτοπίζονται σε θέσεις άνευ γνωστικού αντικειμένου, να μην παρακάμπτονται οι σπουδές καθώς και η εμπειρία-προϋπηρεσία των υπαλλήλων, γιατί σε κάθε περίπτωση- εκτός από αντιδημοκρατικό- κάτι τέτοιο δηλώνει απερισκεψία και ζημιώνει το όφελος του παραγόμενου έργου των υπηρεσιών και όλης της πόλης.

ΓΙΑ ΤΟ ΦΕΟΥΔΑΡΧΗ – ΔΗΜΑΡΧΟ

Οι εργαζόμενοι του Δήμου, καθ’ όλο αυτό το διάστημα της πανδημίας, κλήθηκαν να ανταπεξέλθουν στις πολύ δύσκολες συνθήκες των ήδη υποστελεχωμένων υπηρεσιών, «έβαλαν πλάτη» σε όλα τα πόστα (κοινωνική υπηρεσία – υπηρεσίες κοινού-ΚΕΠ-καθαριότητα, κα), συνέβαλαν ουσιαστικά στον περιορισμό της εξάπλωσης του ιού, εξυπηρέτησαν τους πολίτες ξεπερνώντας τα όριά τους, αφού λειτούργησαν αποτελεσματικά εν μέσω δικαιολογημένων απουσιών, λόγω ειδικών αδειών, όπως ορίζεται από τις πράξεις νομοθετικού περιεχομένου.

Από την άλλη η δημοτική αρχή δήλωσε ανεπάρκεια, δεν ακολούθησε ρητά τις οδηγίες του ΕΟΔΥ, (αποστάσεις ασφαλείας μεταξύ των εργαζομένων, είδη ατομικής προστασίας, εκ περιτροπής βάρδιες, απολυμαντικά-μάσκες κ.λπ.), και με τη δικαιολογία την πανδημίας δεν έχει απαντήσει ακόμη στα ερωτήματα της επιτροπής υγιεινής και ασφάλειας από την αρχή της χρονιάς!

Με την λογική του “πονάει” χέρι -”κόβει” χέρι, προσπαθεί να λύσει με συνεχείς τοποθετήσεις, αντικαταστάσεις προϊσταμένων ή υπαλλήλων το πρόβλημα της υποστελέχωσης προσωπικού, διαδικασία κατά την οποία άλλοι “ευνοούνται” και άλλοι “τιμωρούνται” ανάλογα με την πολιτική τους προτίμηση τη συνδικαλιστική τους ιδιότητα, ή απλά με βάση τις διαθέσεις του Δημάρχου.

Το έχουμε ήδη ξανατονίσει ότι όχι μόνο δεν λύνονται έτσι τα τεράστια προβλήματα της υποστελέχωσης προσωπικού των υπηρεσιών, αλλά πως το μόνο που καταφέρνει ο Δήμαρχος είναι να ρίχνει λάδι στη φωτιά, να προκαλεί αναστάτωση και τριβές μεταξύ των εργαζομένων με συνέπεια την ακόμη δυσχερέστερη λειτουργία των υπηρεσιών. Όσον αφορά τους Αντιδημάρχους και τον Γ. Γραμματέα αυτοί όλοι δεν έχουν την παραμικρή δικαιολογία. Θεωρούνται συνυπεύθυνοι σε αυτήν την τακτική που δεν οδηγεί πουθενά, παρά μόνο στην αμφισβήτηση και απαξίωση των υπηρεσιών με προοπτική την ιδιωτικοποίησή τους.

Καλούμε τον δήμαρχο να πάψει να συμπεριφέρεται ως φεουδάρχης του Μεσαίωνα, να επανεξετάσει όλες τις μετακινήσεις ώστε να γίνουν ορθές, σύννομες, σύμφωνα με τα προσόντα και το αντικείμενο σπουδών των υπαλλήλων, και αν νοιάζεται πραγματικά για την πόλη και τους πολίτες, να φροντίσει ώστε να προβεί σε ενέργειες για την στελέχωση των υπηρεσιών με εργαζόμενους και με την αντίστοιχη υλικοτεχνική υποδομή, να προωθήσει τις κρίσεις των προϊσταμένων-διευθυντών ώστε να υπάρχει διαφάνεια και αξιοκρατία, να φροντίζει για την υγιεινή και ασφάλειά τους ουσιαστικά και να εφαρμόζει ρητά τις οδηγίες του ΕΟΔΥ. Τέλος, να αποτρέψει όλες τις συνθήκες που ευνοούν την ιδιωτικοποίηση των υπηρεσιών προς όφελος του κεφαλαίου και να μην αγνοεί τους εργαζόμενους και τις υπηρεσίες γιατί αυτοί πληρώνουν το “μάρμαρο”, αυτοί ξέρουν πως να ανταπεξέλθουν στις δύσκολες συνθήκες της λειτουργίας της καθημερινότητας, προς όφελος του δημοσίου συμφέροντος και των πολιτών.


* Σε αυτό το σημείο να υπενθυμίζουμε τι έλεγε για την πανδημία με ανάρτησή του στο twitter ο δήμαρχος της Αγίας Παρασκευής και ο ιατρός πνευμονολόγος το επάγγελμα, Βασίλης Ζορμπάς, σε σχέση το αν κολλάει ή όχι μέσω της θείας κοινωνίας: «Είχα την τύχη να κάνω ειδικότητα Πνευμονολογίας στο νοσοκομείο της Σωτηρίας δίπλα σε ένα εξαιρετικό άνθρωπο και επιστήμονα τον καθηγητή Δημήτρη Καραμαρούλια. Ο καθηγητής μου λοιπόν είχε ασχοληθεί και ερευνήσει το εάν μεταδίδεται η φυματίωση μέσω της Θείας Κοινωνίας. Μετά από μακροχρόνιες μελέτες, κατέληξε στο συμπέρασμα, ότι δε μεταδίδεται!!!».

Ωστόσο, θεώρησε πως μεταδίδεται με τις συγκεντρώσεις της νεολαίας στην πλατεία Αγίου Ιωάννου, στην αρχή της άρσης της καραντίνας, με αποτέλεσμα να φέρει τα ΜΑΤ στην πόλη. Έλεγε, μέσω facebook, ότι τέτοιες συγκεντρώσεις αποτελούν ωρολογιακές βόμβες για την μετάδοση του κορονοϊού και δε δίστασε να στοχοποιήσει όχι μόνον τη νεολαία της πόλης του αλλά και άλλων δήμων, κάνοντας λόγο για διακίνηση ναρκωτικών.

«Εκτός ελαχίστων νεαρών από την Αγία Παρασκευή, οι υπόλοιποι έρχονται από άλλες περιοχές, Σπάτα, Παιανία, Χαλάνδρι, Αιγάλεω, Γλυκά Νερά, Νέα Ιωνία», είχε πει τότε, δήλωση που προκάλεσε την αντίδραση των συναδέλφων του δημάρχων Παιανίας και Σπάτων – Αρτέμιδας. Σε δήλωσή τους ανέφεραν μεταξύ άλλων: «…υποθέτουμε ότι έχει τα στοιχεία εκείνα που στοιχειοθετούν τα λεγόμενά του και τα έχει καταθέσει ήδη στις αστυνομικές αρχές. Σε κάθε άλλη περίπτωση οφείλει να ανακαλέσει. Σε καμία περίπτωση δεν θα επιτρέψουμε να στοχοποιηθούν οι πολίτες μας».

Μάλιστα, σημείωναν πως οι δηλώσεις του δημάρχου Αγίας Παρασκευής «μόνο θλίψη μπορούν να προκαλέσουν σε κάθε υπεύθυνο πολίτη. Σε καμία όμως περίπτωση δεν μπορούν να αποτελέσουν δικαιολογία για τη μετακύλιση όποιων ευθυνών αλλού».

Και αυτό κάνει τώρα και με τους εργαζομένους, αποφεύγοντας να δώσει λύσεις στα προβλήματά τους: μετακίνηση όποιων ευθυνών αλλού, στο αόριστο μέλλον, στους υπαλλήλους, στην κυβέρνηση κτλ.

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ