Το ΜΕΤΑ-ΟΤΑ στηρίζει τις κινητοποιήσεις των εργαζομένων στο Δ. Αγίας Βαρβάρας | Από Τετάρτη 1η Ιούλη

Σωματείο Δ. Αγίας Βαρβάρας, ΠΟΕ-ΟΤΑ: Στάσεις εργασίας κατά της απόφασης Μίχου να ασκήσει έφεση στη μονιμοποίηση εργαζομένων στις κοινωνικές δομές | Από Τετάρτη 1η Ιούλη

Κινητοποίηση πραγματοποίησαν, την Τρίτη 30 Ιούνη, οι εργαζόμενοι του Δήμου Αγίας Βαρβάρας αντιδρώντας στην καταχρηστική απόφαση του δημάρχου, Λάμπρου Μίχου, να προχωρήσει σε έφεση κατά της 589/2020 απόφασης του Μονομελούς Πρωτοδικείου Αθηνών, βάσει της οποίας μετατρέπονται σε Αορίστου Χρόνου (μονιμοποιούνται) 27 συμβάσεις ΙΔΟΧ, που αφορούν εργαζομένους σε όλο το εύρος των προνοιακών δομών του δήμου, οι οποίοι έχουν πάνω από 15 χρόνια προϋπηρεσία.

«Ο Δήμος μας έχει ανάγκη από μόνιμο προσωπικό. Χρόνια έχουμε στηρίξει τις κοινωνικές δομές του Δήμου Αγ. Βαρβάρας κάτω από αντίξοες συνθήκες και συγκυρίες και για πρώτη φορά μετά από πολλά χρόνια οι πολυπαθείς κοινωνικές υπηρεσίες του Δήμου μας έχουν τη δυνατότητα να ενισχυθούν με 27 άτομα μόνιμου προσωπικού, αλλά ο δήμαρχος με τη στάση του δείχνει να το αρνείται», τόνισαν οι εργαζόμενοι στις κοινωνικές δομές.

Στη συγκέντρωση των εργαζομένων, παραβρέθηκαν και τα μέλη του ΜΕΤΑ-ΟΤΑ, Τάσος Κωνσταντακόπουλος, μέλος του Δ.Σ. του Σωματείου Εργαζομένων Δήμου Αιγάλεω, και Μάριος Κατσουρός, μέλος του Γενικού Συμβουλίου της ΠΟΕ-ΟΤΑ, οι οποίοι μίλησαν ErgasiaNET:

«Οι εργαζόμενοι των κοινωνικών δομών, τους οποίους αρνείται να συναντήσει η Δημοτική Αρχή, δέχονται την εκδικητική μανία του θιασώτη του νεοφιλελευθερισμού, δημάρχου Λάμπρου Μίχου, ο οποίος εναρμονισμένος με την κυβερνητική λογική των ιδιωτικοποιήσεων, των ελαστικών σχέσεων εργασίας, των κοινωφελών προγραμμάτων, στρέφεται κατά του δικαιώματος στη μόνιμη και σταθερή εργασία, ανοίγοντας έτσι την “κερκόπορτα” για να ακολουθήσουν το παράδειγμά του και άλλοι αιρετοί. Τον προειδοποιούμε ότι θα μας βρίσκει πάντα μπροστά του, κάθε μέρα στο Δημαρχείο στους δρόμους στο Δημοτικό Συμβούλιο, δεν θα τον αφήσουμε σε ησυχία μέχρι να καταλάβει ότι οι εργαζόμενοι μιλάνε για ανθρώπινες ζωές και όχι για κέρδη και ζημιές. Το ΜΕΤΑ-ΟΤΑ παλεύει για την μετατροπή όλων των συμβάσεων των εργαζομένων στις Κοινωνικές Υπηρεσίες, στα ΚΗΦΗ, τα ΚΔΑΠ και τους Παιδικούς Σταθμούς σε Αορίστου Χρόνου για να σταματήσει η αγωνία, η ομηρία και η ανασφάλεια των εργαζομένων και για να ενισχυθεί ο δημόσιος και κοινωνικός χαρακτήρας των υπηρεσιών των ΟΤΑ», τόνισε ο Μάριος Κατσουρός.

«Οι αντεργατικές πρακτικές του δημάρχου Αγίας Βαρβάρας έχουν συνέχεια… Μην ξεχνάμε και το γεγονός πως πολλές φορές στο παρελθόν, όπως, για παράδειγμα πέρυσι, οι εργαζόμενοι στις κοινωνικές δομές παρέμειναν απλήρωτοι επί μακρόν, με ό,τι αυτό συνεπάγεται στο να καλύψουν τις βασικές ανάγκες διαβίωσης των ίδιων και των οικογενειών τους. Και χρειάστηκαν και σε αυτήν την περίπτωση κινητοποιήσεις, για να γίνει το αυτονόητο: η καταβολή των δεδουλευμένων τους», σημείωσε από την πλευρά του ο Τάσος Κωνσταντόπουλος, για να συμπληρώσει και το γεγονός πως η Δημοτική Αρχή Αγίας Βαρβάρας τον περασμένο Φεβρουάριο, συντασσόμενη με το δόγμα «νόμος και τάξη» της ΝΔ έστειλε την αστυνομία να συλλάβει ανήλικους, επειδή κάποιοι έγραψαν με μαρκαδόρους σε κούνιες.

Ο «σοσιαλφιλελεύθερος Μακρόν» της Αγίας Βαρβάρας

Στο σημείο αυτό, με αφορμή την παραπάνω αναφορά του Τ. Κωνσταντόπουλου, ο Μ. Κατσουρός σχολίασε τη φωτογραφία που είναι στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου, φωτογραφία στην οποία εικονίζεται το εκσυχρονιστικό με το παλαιό «ορθόδοξο» ΠΑΣΟΚ (Κώστας Σημίτης, Βάσω Παναδρέου, Ευάγγελος Γιαννόπουλος κτλ.). «Ίσως με αυτή τη φωτογραφία θέλει να μας δείξει το σοσιαλιστικό του παρελθόν, σε σχέση με το τωρινό, το νεοφιλελεύθερο. Ίσως σημειολογικά θέλει να μας πει πως είναι ο “σοσιαλφιλελεύθερος Μακρόν” της Αγίας Βαρβάρας. Σε κάθε περίπτωση, οι εργαζόμενοι του λέμε ξεκάθαρα πως δε θα του περάσει».


Σωματείο Δ. Αγίας Βαρβάρας, ΠΟΕ-ΟΤΑ: Στάσεις εργασίας κατά της απόφασης Μίχου να ασκήσει έφεση στη μονιμοποίηση εργαζομένων στις κοινωνικές δομές | Από Τετάρτη 1η Ιούλη

Παρά την κινητοποίηση των εργαζομένων και το γεγονός ότι οι εργαζόμενοι αυτοί εργάζονται σε έναν κρίσιμο και ευαίσθητο τομέα της κοινωνικής πολιτικής και όπως τονίζεται σε ανακοίνωση της ΠΟΕ-ΟΤΑ: «Ο Δήμαρχος Αγίας Βαρβάρας, αγνόησε το αίτημα των Σωματείου Εργατών και Υπαλλήλων του Δήμου να σεβαστεί την δικαστική απόφαση και αποφάσισε να συνεδριάσει διά περιφοράς η Οικονομική Επιτροπή (Ο.Ε.) του Δήμου και να ασκήσει έφεση κατά της υπ ́ αριθμ.: 589/2020 Απόφασης του Μονομελούς Πρωτοδικείου Αθηνών. Ο κ. Λάμπρος Μίχος δεν έκανε αποδεκτό ούτε το αίτημα των εργαζομένων για συνάντηση μαζί του, ούτε το αίτημα να μεταφέρει η Οικονομική Επιτροπή ως μείζον θέμα την λήψη της απόφασης περί άσκησης ή μη ενδίκων μέσων κατά της δικαστικής απόφασης στο Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Αγίας Βαρβάρας σε ανοιχτή Δημόσια συνεδρίαση».

Για τον λόγο, αυτό αποφασίστηκε η κλιμάκωση των κινητοποιήσεων. Έτσι:

Αντιδρώντας, το Σωματείο Εργατών και Υπαλλήλων του Δήμου Αγίας Βαρβάρας αποφάσισε, μετά τη σημερινή απόφαση της Οικονομικής Επιτροπής του δήμου, να προχωρήσει από την Τετάρτη 1η Ιούλη μέχρι την Παρασκευή 3 Ιούλη, σε επαναλαμβανόμενες καθημερινές 4ωρες στάσεις εργασίας (από τις 7πμ.-11πμ.). Οι εργαζόμενοι και το Σωματείο ζητούν:

  • Σύγκλιση του Δημοτικού Συμβουλίου με αίτημα την ανάκληση-αναίρεση της απόφασης της Οικονομικής Επιτροπής κατά της υπ΄ αριθμ.: 589/2020 Απόφασης του Μονομελούς Πρωτοδικείου Αθηνών.

  • Αποδοχή της υπ΄ αριθμ. 589/2020 Απόφασης του Μονομελούς Πρωτοδικείου για μονιμοποίηση των εργαζομένων στις Κοινωνικές Δομές του Δήμου Αγίας Βαρβάρας.

Επιπλέον, την ερχόμενη Δευτέρα 6 Ιούλη 2020, η εκτελεστική επιτροπή της ΠΟΕ-ΟΤΑ προκηρύσσει 4ώρη στάση Εργασίας όλων των δήμων της Δυτικής Αθήνας, από τις 7πμ.-11πμ., και συγκέντρωση αλληλεγγύης και συμπαράστασης, στις 8πμ., έξω από το Δημαρχείο Αγίας Βαρβάρας. Ενώ καλύπτει συνδικαλιστικά αυτές τις κινητοποιήσεις και στέκεται με αλληλεγγύη στα αιτήματα των εργαζομένων του Δήμου Αγίας Βαρβάρας, ενώ καλύπτει συνδικαλιστικά τις κινητοποιήσεις τους.

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ