ΕΑΣ Καισιαριανής: Να μπει τέλος στην απαξιωτική συμπεριφορά της γενικής γραμματέα του Δήμου

Ενωτική Αγωνιστική Συσπείρωση Εργαζομένων Δήμου Καισαριανής

Στο Δήμο Καισαριανής, δεν μας αφήνουν ούτε να αγιάσουμε, μέρες Πάσχα που είναι! Αντί να σεβαστούν τις δύσκολες μέρες που περνάει ο λαό μας, λόγω της πανδημίας του κοροναϊού, τα προβλήματα των εργαζομένων και των οικογενειών τους και τις εορταστικές μέρες, που όλοι μας υποχρεούμεθα να τις περάσουμε εσώκλειστοι, η Δημοτική Αρχή δεν αντιμετωπίζει την κατάσταση με την απαιτούμε ευαισθησία και υπευθυνότητα.

Δεν θέλουμε, και ούτε συνάδει με την κουλτούρα μας, να προσωποποιήσουμε την αντιπαράθεση και την κριτική μας. Κάποια πράγματα όμως έχουν και τα όριά τους. Η κατάσταση, όσον αφορά τουλάχιστον στη διοίκηση και στη διαχείριση του ανθρώπινου δυναμικού, φαίνεται να έχει εκχωρηθεί πλήρως από τη Δημοτική Αρχή στη Γενική Γραμματέα (ΓΓ) του Δήμου, κ. Πορίχη. Αυτό το κάνει λόγω απειρίας και ανικανότητας; Το κάνει γιατί έτσι πιστεύει ότι πρέπει να διοικείται ο Δήμος και θέλει να κρύβεται πίσω της; Ό,τι και να ισχύει εμάς δεν μας ενδιαφέρει. Θα κριθούν και αυτοί, όπως κρινόμαστε βεβαίως και όλοι μας.

Δεν μπορούμε όμως να μην σχολιάσουμε ξανά, ότι αυτή η Δημοτική Αρχή προσέλαβε τους περισσότερους έμμισθους συμβούλους και μετακλητούς υπαλλήλους, στην ιστορία του Δήμου μας. Δεν κατανοούν όμως ότι μ’ αυτόν τον τρόπο αναγνωρίζουν την άγνοια και ανικανότητά τους, υποβαθμίζουν τις υπηρεσίες και το ανθρώπινο δυναμικό του Δήμου, ενώ τον στερούν από την ανάγκη στελέχωσης του σε κρίσιμες και παραγωγικές παραγωγικές υπηρεσίες προς τους πολίτες;

Η κ. ΓΓ όμως «διέβη τον Ρουβίκωνα» και συμπεριφέρεται με απαξιωτικό και προσβλητικό τρόπο προς τους εργαζόμενους. Μιλάει χωρίς να σέβεται την εργασιακή υπόσταση των υπαλλήλων, αμφισβητεί τις γνώσεις τους, υποβαθμίζει την προσφορά τους, παρεμβαίνει απευθείας στους υπαλλήλους, παρακάμπτοντας την υπηρεσιακή τους ιεραρχία και εισάγοντας ένα σύστημα διοίκησης προσωποπαγές, έξω από τις αρχές της συλλογικής και δημοκρατικής διοίκησης, με τη συμμετοχή των εργαζομένων, το σεβασμό των απόψεών τους, τη διαφάνεια, την ισότιμη μεταχείριση και την αξιοκρατία.

Αν είναι θέμα ιδιόρρυθμης προσωπικότητας της κ ΓΓ, να τη μαζέψουν, γιατί οι εργαζόμενοι δεν φταίνε σε τίποτα να υφίστανται καθημερινά εργασιακό μπούλιγκ, ούτε να αποτελούν αντικείμενα εργασιοθεραπείας. Όσο όμως συνεχίζει να συμπεριφέρεται έτσι την ευθύνη θα την έχει ακέραια η Δημοτική Αρχή και προσωπικά ο Δήμαρχος και θα μεγαλώνει αυτή όσο, αντί να αναλογιστούν τις ευθύνες τους, συκοφαντούν τους εκπροσώπους των εργαζομένων, είτε με ανακοινώσεις, είτε με υποβολιμαίες απρέπειες και ύβρεις!

Καλούμε όλους τους εργαζόμενους, ανεξάρτητα απόψεων, που στήριξαν ή δεν στήριξαν αυτή τη Δημοτική Αρχή ή ήταν αδιάφοροι, να μην επιτρέψουν την παραβίαση των δικαιωμάτων τους και την προσβολή της προσωπικότητάς τους. Όσο αφήνουμε χώρο ανοχής τέτοιων συμπεριφορών, να γίνονται στο διπλανό μας συνάδελφο, και να μην αντιδρούμε, τότε αύριο που θα τις υποστούμε και εμείς δεν θα υπάρχει κανένας να μας υπερασπιστεί και να μας στηρίξει.


16 Απριλίου 2020
Από την ΕΑΣ

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ