ΜΕΤΑ Αλίμου: Στην γκιλοτίνα τα δικαιώματά μας. ΣΥΝΑΝ και ΔΑΣ συνεχίζουν να ανάβουν… κανδήλι στο όνομά τουΜΕΤΑ Αλίμου: Στην γκιλοτίνα τα δικαιώματά μας. ΣΥΝΑΝ και ΔΑΣ συνεχίζουν να ανάβουν… κανδήλι στο όνομά του

Το ΜΕΤΑ Εργαζομένων Δήμου Αλίμου για μια ακόμα φορά ευχαριστεί τους εργαζόμενους και για αυτή τη μάχη που δίνουν δίπλα στους Δημότες ενάντια στον κοροναϊό. Δίνουν για άλλη μια φορά τον καλύτερο εαυτό τους προσφέροντας ποιοτικές υπηρεσίες στους Δημότες. Και αυτή είναι μια μάχη που θα την κερδίσουμε!

Η μάχη όμως δίπλα στον Δημότη και η προσωπική προσφορά του κάθε εργαζόμενου δεν προϋποθέτει την καταστρατήγηση των εργασιακών σχέσεων εκμεταλλευόμενοι τις καταστάσεις για ίδιο όφελος. Δεν βλέπουμε που ωφελεί την διαχείριση της κρίσης να καταστρατηγείται το πενθήμερο στον Δήμο Αλίμου, χωρίς να πληρώνεται, όπως προβλέπει ο νόμος, και χωρίς η έκτη μέρα να δίνεται ως «ρεπό» στον εργαζόμενο.

Επίσης, οι εργαζόμενοι που αδιάκοπα μοχθούν για την υγιεινή και την ασφάλεια αλλά και την εξυπηρέτηση των Δημοτών είναι εκτεθειμένοι απέναντι στον κίνδυνο αφού τα Μέσα Ατομικής Προστασίας είναι ελλιπή. Την ώρα που η Κυβέρνηση τείνει να απαγορέψει και το δεύτερο άτομο στους επιβαίνοντες στα Ι.Χ. αυτοκίνητα στην καμπίνα απορριμματοφόρου επιβαίνουν 3 άτομα!!!

Οι εργαζόμενοι των υπηρεσιών που τελούν υπό αναστολή λειτουργίας απασχολούνται σε αλλότρια καθήκοντα, παρά την εγκύκλιο που ορίζει την απασχόλησή τους σε συναφή καθήκοντα αλλά και στην ενίσχυση της δομής «Βοήθεια στο σπίτι» και το ωράριο τους καταστρατηγείται κατά κόρον, χωρίς αυτό να λογίζεται ως υπερωριακή απασχόληση, όπως προφορικά έχουν ενημερωθεί. Σε τι άραγε εξυπηρετεί μια βοηθός Βρεφονηπιοκόμου να κάνει περιπολίες με τη Δημοτική Αστυνομία;

Ζητάμε από την Δημοτική Αρχή για άλλη μια φορά να έρθει σε επαφή με τον Σύλλογο Εργαζομένων Δήμου Αλίμου για να υπάρξει μια συνεννόηση με γνώμονα πάντα την νομιμότητα για την εύρυθμη λειτουργία των υπηρεσιών και κατ’ επέκταση την αποτελεσματικότερη αντιμετώπιση της κρίσης με ασφάλεια.

Καλούμε την πλειοψηφική παράταξη του Συλλόγου Εργαζομένων Δήμου Αλίμου, ΣΥΝΑΝ Αλίμου (Γεωργακόπουλος Δημήτρης, Κουρτέλης Κώστας , Χατζηδάκη Άννα, Καραφουρλίδης Δημήτρης ) αλλά και τη ΔΑΣ ΑΛΙΜΟΥ (Καπράλος Γιάννης) να βγουν από την «συνδικαλιστική καραντίνα» στην οποία έχουν κρυφτεί και είναι κυριολεκτικά εξαφανισμένοι από την ώρα που ξέσπασε η κρίση!

Ζητάμε για μια ακόμα φορά να συγκληθεί Διοικητικό Συμβούλιο διά περιφοράς, ώστε να αντιμετωπίσουμε τα προβλήματα στους χώρους εργασίας, αλλά και να προτείνουμε λύσεις για την αποτελεσματικότερη και ασφαλέστερη για όλους αντιμετώπιση της πανδημίας. Συνεχίζουμε τον αγώνα για ποιοτικές, δημόσιες υπηρεσίες, πλήρως στελεχωμένες και με ασφάλεια για όλους!! Κανένας μόνος του στην κρίση, όλοι μαζί θα νικήσουμε και σε αυτόν τον αγώνα.


7 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2020
ΜΕΤΑ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΔΗΜΟΥ ΑΛΙΜΟΥ

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ