ΜΕΤΑ Αλίμου: Κορόνα(ιος) στο κεφάλι των ΣΥΝΑΝ και ΔΑΣ η δημοτική αρχή. «Amber Alert» για τα δικαιώματά μας

ΜΕΤΑ Εργαζομένων Δήμου Αλίμου, 20 Μάρτη 2020

Το ΜΕΤΑ Εργαζομένων Δήμου Αλίμου καταγγέλλει τον αντεργατικό και αντισυναδελφικό κατήφορο δίχως τέλος, στον οποίο έχει πέσει ακόμα περισσότερο το τελευταίο διάστημα η Συνδικαλιστική Ανατροπή Δήμου Αλίμου, που αποτελεί το προεδρείο του Συλλόγου Εργαζομένων του Δήμου Αλίμου.

Πριν από λίγες ημέρες, ο δήμαρχος Αλίμου, Κονδύλης Ανδρέας, απαγόρευσε στον Δήμο Αλίμου τη συνδικαλιστική δράση μέσα στο ωράριο εργασίας, θέλοντας προφανώς, ο κύριος δήμαρχος,να ανάγει τον συνδικαλισμό σε ώρα αναψυχής. Η Συνδικαλιστική Ανατροπή Δήμου Αλίμου και η ΔΑΣ Αλίμου τήρησαν και τηρούν σιγή ιχθύος .

Κι ενώ πολλές φορές καλέσαμε το προεδρείο να συγκαλέσει Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου για πολύ σοβαρά εργασιακά θέματα, μια καινούργια ιδιότητά τους μας παρουσίασαν που είναι η εξαφάνιση!! Η δε γραμματέας του Συλλόγου, Χατζηδάκη Άννα, δεν απαντά στα αιτήματα για έκτακτα Διοικητικά Συμβούλια που αφορούν στα έκτακτα και πολύ σοβαρά θέματα που προκύπτουν – όπως ΚΑΙ η καταστρατήγηση του ωραρίου των συναδέλφων από τη Δημοτική Αρχή. Παίρνει, όμως, τον ρόλο του εκπροσώπου της Δημοτικής αρχής και ενημερώνει τους συναδέλφους για τις αποφάσεις του Δημάρχου, τις οποίες η ΣΥΝΑΝ Αλίμου και η άφαντη ΔΑΣ Αλίμου δέχονται άκριτα και αδιαμαρτύρητα. Ενημερώνει επίσης με αυστηρό ύφος τι ΔΕΝ δικαιούνται οι εργαζόμενοι. Για το τι δικαιούνται ούτε λόγος!!!! Έφτασαν μάλιστα η ίδια και η παράταξή της να βγάλουν ανακοίνωση Συλλόγου, έπειτα από την καταγγελία του ΜΕΤΑ Εργαζομένων στο Δήμο Αλίμου για την εξαφάνισή τους, για τα δικαιώματα των εργαζόμενων για «εσωτερική κατανάλωση», αφού δεν γνωστοποιήθηκε στις διευθύνσεις παρά μόνο μοιράστηκε σε εργαζόμενους!

Την ίδια στιγμή που χτυπιέται το συνδικαλιστικό κίνημα στον Δήμο μας, οι παράτυπες αποφάσεις του Δημάρχου για μετακινήσεις προσωπικού έχουν γίνει εφιάλτης για τους εργαζόμενους και βάζουν σε κίνδυνο την υγεία τους και ακόμα και την σωματική τους ακεραιότητα. Και χωρίς να έχει η Διοίκηση προμηθεύσει τα απαραίτητα εκ του νόμου Μέσα Ατομικής Προστασίας, εξετάσεις και εμβόλια! Μετά την Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου, οι πειθαρχικές διώξεις έχουν πέσει σε εργαζόμενους που δεν μπόρεσαν για λόγους υγείας να εξασκήσουν καθήκοντα που δεν ήταν συναφή με τα καθήκοντά τους κι επικίνδυνα για την μέχρι τώρα ειδικότητά τους. Πειθαρχικές διώξεις που είναι άδικες και μη σύννομες. Σε αυτές τις εξελίξεις το προεδρείο του Συλλόγου που κατέχει η ΣΥΝΑΝ Αλίμου όχι μόνο μένει αμέτοχο αλλά και σιγοντάρει την Δημοτική Αρχή με τη σιωπή της. Τα ίδια βήματα ακολουθεί και η ΔΑΣ Αλίμου.

Ζητάμε από την εκτελεστική επιτροπή της ΠΟΕ ΟΤΑ να λάβει γνώση για τα πολύ σοβαρά ζητήματα που υπάρχουν στον Δήμο Αλίμου, να συζητηθεί η στάση του προεδρείου του Συλλόγου Εργαζομένων του Δήμου Αλίμου και να πάρει θέση. Καλούμε τώρα να συγκληθεί Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου παρουσία των εκπροσώπων όλων των παρατάξεων της Ε.Ε. της ΠΟΕ-ΟΤΑ για να δοθεί λύση άμεσα στα πολύ σοβαρά θέματα που αφορούν τα εργασιακά.

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ