ΜΕΤΑ Αλίμου: Οι αγωνιστές συνδικαλιστές δεν φιμώνονται, δεν τρομοκρατούνται με… μονοκονδυλιές και έγγραφα

«Λάσπη στον ανεμιστήρα» από τη δημοτική Αρχή Αλίμου, του Ανδρέα Κονδύλη, κατά μερίδας συνδικαλιστών του δήμου, που τους κατηγορεί πως «αυθαιρέτως λείπουν από την εργασία τους και χωρίς προηγούμενη ειδοποίηση προς την υπηρεσία δημιουργούν προβλήματα στην εύρυθμη λειτουργία των υπηρεσιών». Από την άλλη πλευρά, οι μη... στοχευμένοι συνδικαλιστές, η πλειοψηφία πλειοψηφία (ΣΥΝΑΝ) του Συλλόγου Εργαζομένων, δηλαδή, αφωνεί και σιγοντάρει τη δημοτική Αρχή, στις αντεργατικές συμπεριφορές της

Τα τελευταία χρόνια το πάγωμα των προσλήψεων στους Δήμους, η συνταξιοδότηση και η κινητικότητα έχουν επιφέρει τεράστιες ελλείψεις προσωπικού στις υπηρεσίες του Δήμου Αλίμου. Παρόλα αυτά, όμως, οι εναπομείναντες εργαζόμενοι με την διαρκή και μεγάλη προσπάθεια τους κρατούν τις υπηρεσίες του Δήμου ψηλά, τόσο στην κάλυψη των αναγκών των δημοτών όσο και στην ποιότητα τους.

Η Δημοτική Αρχή, όμως, που κομπάζει διαρκώς και δημοσίως για το έργο του Δήμου Αλίμου, όχι μόνο δεν αναγνωρίζει την διαρκή προσπάθεια των εργαζομένων, αλλά εκφράζεται και απαξιωτικά για αυτούς που υλοποιούν και φέρνουν σε πέρας αυτό το έργο. Μέσα στο ίδιο το πλαίσιο, εντάσσεται και η προσπάθεια απαξίωσης των εκλεγμένων εκπροσώπων των εργαζομένων.

Το προεδρείο (ΣΥΝΑΝ) του Συλλόγου Εργαζομένων Δήμου Αλίμου τηρεί σιγή ιχθύος στις απανωτές προκλήσεις της Δημοτικής Αρχής απέναντι στους εργαζόμενους. Καμία διάθεση να υπερασπιστούν την αξιοπρέπεια των εργαζομένων.

Ο Δήμαρχος Αλίμου, κ. Ανδρέας Κονδύλης, πρόσφατα εξέδωσε την υπ’ αρ. 19 εγκύκλιο που υπογραμμίζει ότι οι συνδικαλιστές αυθαιρέτως λείπουν από την εργασία τους και χωρίς προηγούμενη ειδοποίηση προς την υπηρεσία δημιουργούν προβλήματα στην εύρυθμη λειτουργία των υπηρεσιών.

Ποιος πράγματι μπορεί να πιστέψει ότι δημιουργεί πρόβλημα στην υπηρεσία η ολιγόωρη άδεια απουσίας 7 εργαζομένων από διαφορετικές υπηρεσίες που είναι τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου του Συλλόγου Εργαζομένων, από τους 450 εργαζόμενους που διαθέτει περίπου ο Δήμος, όπως αναφέρει ο Δήμαρχος στην εγκύκλιο; ΚΑΝΕΝΑΣ!

Αυτό άλλωστε μπορούν να το διαβεβαιώσουν και οι προϊστάμενοι των διευθύνσεων και των τμημάτων, που και αυτούς δεν αφήνει έξω από το κάδρο ο Δήμαρχος, απειλώντας πως αν δεν τηρηθεί η εγκύκλιος θα έχουν οι ίδιοι πειθαρχικές κυρώσεις.

Είναι φανερό ότι η εγκύκλιος του Δημάρχου στοχεύει στην απαξίωση του Συλλόγου Εργαζομένων και στην δράση των μελών του Διοικητικού Συμβουλίου. Στοχεύει στον εκφοβισμό, στην φίμωση και τελικά στην αδρανοποίηση των εργαζομένων και των εκλεγμένων εκπροσώπων τους, απέναντι στην πολιτική του αυταρχισμού και της αυθαιρεσίας που εφαρμόζει η Δημοτική Αρχή του κ. Κονδύλη.

Οι συνεδριάσεις του Διοικητικού Συμβουλίου του Συλλόγου δεν είναι συναντήσεις ψυχαγωγίας και αναψυχής, όπως θέλει τις παρουσιάσει ο κ. Δήμαρχος. Τα μέλη του Δ. Σ. κατά τη διάρκεια των Διοικητικών Συμβουλίων είναι στον χώρο εργασίας τους που είναι οι υπηρεσίες του Δήμου και τα Συμβούλια συγκαλούνται εφόσον προκύπτουν προβλήματα. Σκοπός τους λοιπόν είναι η επίλυση των προβλημάτων που βοηθά στην καλύτερη και ποιοτικότερη εξυπηρέτηση του Δημότη. Σίγουρα πρώτιστο καθήκον του Συλλόγου είναι να υπερασπίζεται τα δικαιώματα των εργαζομένων, την ασφάλεια, την υγεία και την αξιοπρέπεια τους, που τείνει να καταργεί και να απαξιώνει η Δημοτική Αρχή και αυτό είναι που ενοχλεί τον κύριο Δήμαρχο.

Το δικαίωμα του συνδικαλίζεσθαι δεν απορρέει από τις διαθέσεις του εκάστοτε εργοδότη και Δημάρχου αλλά από τον Ν. 1264/82, ο οποίος δεν αναφέρει μόνο αυτά που ισχυρίζεται ο Δήμαρχος στην εγκύκλιο 19, αλλά αναφέρει, κάτι που ο Δήμαρχος επιλεκτικά το παραβλέπει, ότι είναι υποχρεωμένος ο εργοδότης να διευκολύνει τον εργαζόμενο να εκτελέσει τα συνδικαλιστικά του καθήκοντα.

Επίσης, επιλεκτικά ο κ. Κονδύλης παραβλέπει και όλα αυτά που προβλέπουν οι κλαδικές μας ΣΣΕ για τις συνδικαλιστικές ελευθερίες, καθώς και το εθιμικό δίκαιο που ποτέ και κανένας δήμαρχος (ούτε ο ίδιος στην προηγούμενη θητεία) δεν απαγόρευσε τις συνεδριάσεις του Διοικητικού Συμβουλίου κατά την ώρα της εργασίας.

Το δύστυχες είναι πως πρόθυμους συνοδοιπόρους στην εφαρμογή των νεοφιλευλεύθερων πολιτικών των ιδιωτικοποιήσεων, της αυταρχικής συμπεριφοράς και της απαξίωσης που εφαρμόζει η Δημοτική Αρχή, βρίσκει τους συνδικαλιστές της ΣΥΝΑΝ Αλίμου που πάνω από όλα βάζουν το προσωπικό τους συμφέρον και έχουν μετατρέψει τον Σύλλογο σε μηχανή επιχορηγήσεων. Τώρα τηρούν σιγή ιχθύος και για την εγκύκλιο 19, αλλά και για τα σοβαρά προβλήματα όπως ο εργολάβος στην καθαριότητα που έχει αποφασίσει η οικονομική επιτροπή.

Δεν αντιδρούν, γιατί η εγκύκλιος 19 του Δημάρχου κ. Κονδύλη δεν απευθύνεται στους ίδιους, που μπορούν με τις πλάτες της Δημοτικής Αρχής να περιφέρονται στους χώρους εργασίας ανενόχλητοι όλες τις ώρες. Η εγκύκλιος του κ. Κονδύλη στρέφεται ενάντια στους τίμιους αγωνιστές που με ανιδιοτέλεια καθημερινά παλεύουν για το δίκιο του εργαζόμενου και για την υπεράσπιση των δικαιωμάτων του, που αντιδρούν και μπαίνουν εμπόδιο στην πολιτική της Δημοτικής Αρχής. Αυτούς θέλουν να φιμώσουν, αυτούς θέλουν να αποκλείσουν από τους εργαζόμενους.

Δεν είναι τυχαίο που η Γραμματέας του Συλλόγου, Χατζηδάκη Άννα, παραδέχεται ό,τι της υπογράφουν άδεια εξόδου για τις συνεδριάσεις. Άρα όχι μόνο δεν λειτουργεί απροειδοποίητα αλλά ούτε και αυτόνομα, εκθέτοντας τα υπόλοιπα μέλη του Δ.Σ. Ούτε είναι τυχαίο το γεγονός ότι ο Δήμαρχος διατηρεί σε θέση Διευθυντή τον πρόεδρο του Συλλόγου Γεωργακόπουλο Δημήτρη, παρότι δεν έχει τα τυπικά και ουσιαστικά προσόντα που ορίζει ο νόμος.

Όσο και αν ονειρεύονται έναν Σύλλογο ανδρείκελο που θα εξυπηρετεί μόνο τα εργοδοτικά συμφέροντα και θα απαξιώνει τους εργαζόμενους για να παρουσιάσουν τον ιδιώτη σύντομα ως Σωτήρα… τους απαντάμε πως τα σχέδια τους θα πέσουν στο κενό.

Το ΜΕΤΑ Εργαζομένων Δήμου Αλίμου θα συνεχίσει να βρίσκεται δίπλα στους εργαζόμενους που αγωνίζονται για καλύτερες και ποιοτικότερες υπηρεσίες προς τον Δημότη αλλά και για μόνιμες θέσεις εργασίας με αξιοπρέπεια, αξιοκρατία, διαφάνεια, πλήρη ασφαλιστικά και συνταξιοδοτικά δικαιώματα. Ούτε βήμα πίσω!


7 Μάρτη 2020
ΜΕΤΑ Εργαζομένων Δήμου Αλίμου

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ