ΜΕΤΑ-ΟΤΑ: Με «ευελιξία και ταχύτητα», η κυβέρνηση παραδίδει την καθαριότητα των δήμων σε ιδιώτες

Η κυβέρνηση της ΝΔ πήρε φόρα και δεν αφήνει τίποτα όρθιο. Νομίζουν οι ακραίοι νεοφιλελεύθεροι κυβερνώντες ότι βρήκαν πεδίον δόξης λαμπρό και αποψιλώνουν κάθε δημόσια δραστηριότητα υπέρ των ιδιωτικών συμφερόντων και μάλιστα εν προκειμένω στα κοράκια των σκουπιδιών.

Έτσι μέσα σε σύντομο χρονικά διάστημα η εκχώρηση της αρμοδιότητας της καθαριότητας σε ιδιώτες, με το άρθρο 178 του Ν.4635/30-10-2019, η διάταξη του άρθρου 61 του Ν.3979/2011, από «...αιτιολογημένη απόφαση του δημοτικού συμβουλίου, η οποία λαμβάνεται με την απόλυτη πλειοψηφία του συνόλου των μελών…» άλλαξε και «…το δημοτικό συμβούλιο μπορεί να αποφασίζει κατά την κρίση του…»!

Επειδή όμως, ούτε αυτό δεν ικανοποιεί τα αρπακτικά, οι πολιτικοί τους εκπρόσωποι θέλουν να παρακάμψουν και την όποια δημόσια συζήτηση που μπορεί να γίνεται στα Δημοτικά Συμβούλια και κυρίως το γεγονός ότι η πλειονότητα των Δημοτικών Αρχών, δεν διαθέτουν την απαραίτητη πλειοψηφία. Έτσι με τροπολογία που κατατέθηκε στη βουλή από την κυβέρνηση, η αρμοδιότητα «για την εκτέλεση συγκεκριμένων υπηρεσιών συλλογής και μεταφοράς στερεών αποβλήτων και ανακυκλώσιμων υλικών, καθαριότητας κοινόχρηστων χώρων και δημοτικών κτιρίων, συντήρησης χώρων πρασίνου και ηλεκτροφωτισμού...» «...μεταφέρεται για λόγους ευελιξίας και ταχύτητας των διαδικασιών στην Οικονομική Επιτροπή του Δήμου...» όπου διαθέτουν όλες οι Δημοτικές Αρχές και οι Δήμαρχοι την πλειοψηφία.

Η κυβέρνηση αργά ή γρήγορα θα πέσει θύμα της αλαζονείας της. Νομίζει ότι το κλίμα της απογοήτευσης και η έλλειψη πίστης και αυτοπεπεοίθησης στους εργαζόμενους ότι μπορούν με το αγώνα τους να αλλάξουν τη ζωή τους, θα διαρκεί ες αεί! Κάνουν μέγα λάθος. Η ζωή των εργαζομένων συνεχίζει να είναι δύσκολη και να δυσκολεύει περισσότερο, ενώ βλέπουν γύρω τους τα κέρδη και τα προνόμια πλουσίων και αυτών που ασκούν εξουσία να αυξάνονται και αργά ή γρήγορα θα αντιδράσουν.

Το ΜΕΤΑ-ΟΤΑ καλεί όλους τους εργαζόμενους των ΟΤΑ, την ΠΟΕ-ΟΤΑ και τα σωματεία να αντιδράσουν ΤΩΡΑ πριν είναι πολύ αργά. Όλες οι υπηρεσίες, και όχι μόνο η καθαριότητα, συρρικνώνονται, προσλήψεις μόνιμου προσωπικού δεν γίνονται, ενώ βασικές αρμοδιότητες περνάνε σε Ανώνυμες Εταιρίες και σε ιδιώτες.

Όσο συνεχίζεται αυτή πολιτική και εμείς τους αφήνουμε ανενόχλητους, η ζωή μας θα χειροτερεύει, η εργασία μας θα υπονομεύεται και το «μάρμαρο» θα το πληρώσουμε και εμείς και οι δημότες που θα δουν να αυξάνονται τα ανταποδοτικά τέλη.


5/3/2020
Από το ΜΕΤΑ

ΕΔΩ η ανακοίνωση σε μορφή doc και ΕΔΩ σε μορφή pdf.

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ