ΜΕΤΑ-ΟΤΑ προς ΔΑΣ-ΟΤΑ: Δεν μπορείτε να μιλάτε για ζητήματα ηθικής και δεοντολογίας

Η ΔΑΣ-ΟΤΑ, αντί στην ανακοίνωση της, σχετικά με τη συνεδρίαση του ΓΣ της ΠΟΕ-ΟΤΑ, να απαντά στα ζητήματα ηθικής τάξης που ανέκυψαν, με την αποδοχή στις γραμμές της του Β. Γκιτάκου, χωρίς την παραίτησή του από το ΓΣ της ΠΟΕ-ΟΤΑ και την παράδοσή της έδρας στο ΜΕΤΑ-ΟΤΑ, που του ανήκει, μας κάνει μαθήματα δεοντολογίας και ως συνήθως θέλει να εμφανίσει τον εαυτό της σαν τον μόνο αγωνιστικό πόλο που βάλλεται από παντού!

Μια πραγματικά όμως ταξική και αγωνιστική δύναμη δεν κρίνεται μόνο από τη φρασεολογία της, αλλά και απ’ την πρακτική της και κυρίως απ’ τις αρχές και τις αξίες της… και φαίνεται η σημερινή ηγεσία της στην ΠΟΕ-ΟΤΑ δεν τα πάει καλά μ’ αυτές… και όχι μόνο από τη στάση της στο συγκεκριμένο ζήτημα, αλλά και από πλείστα άλλα στα σωματεία και σε συνεργασίες χωρίς αρχές!

Μπορεί να ερμηνεύουμε τη στάση Γκιτάκου, γιατί, όπως γράψαμε σε παλιότερή μας ανακοίνωση (ΜΕΤΑ-ΟΤΑ: Για τη μη παραίτηση Γκιτάκου από το ΓΣ της ΠΟΕ-ΟΤΑ), υπάρχουν και οι ανθρώπινες αδυναμίες, δεν μπορεί όμως να μας θεωρεί αφελείς και η ΔΑΣ για την υποκλοπή που έκανε!

Λέει, λοιπόν, στην ανακοίνωσή της ότι «…η έδρα στην εκτελεστική επιτροπή ανήκει στο ΜΕΤΑ ΟΤΑ και δεν μπορεί να διεκδικηθεί από άλλη παράταξη εφόσον υπάρχει πράγματι αναπληρωματικό μέλος…». Θα μπορούσε να ήταν έτσι, αν ενεργούσαμε και εμείς χωρίς αρχές και θέλαμε να είμαστε στην Εκτελεστική Επιτροπή, χωρίς την «δεδηλωμένη» στο ΓΣ, τον απαραίτητο δηλ. αριθμό μελών που αντιστοιχεί η θέση στην Ε.Ε.

Και αυτό έγινε, γιατί ο Β. Γκιτάκος, με τη συνενοχή, συνεννόηση και αποδοχή της ΔΑΣ, όχι μόνο δεν παραιτήθηκε -ως όφειλε από το ΓΣ, αλλά η ΔΑΣ υπέκλεψε και την έδρα του ΜΕΤΑ-ΟΤΑ. Και αφού έπραξε αυτό μας επιπλήττει κιόλας λέγοντας ότι «…ακόμα και όταν απέναντι σ’ αυτή την μεθόδευση ο Βασίλης Γκιτάκος ζήτησε να αποσύρει την παραίτηση του, [από την Ε.Ε] “συμμάχησαν¨ όλες οι παρατάξεις ΣΥΝΑΝ, ΔΑΚΕ, ΑΣΚ, ΜΕΤΑ και ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΕΙΣ αποφασίζοντας ότι δεν μπορεί να τη πάρει πίσω!!!…» επισφραγίζοντάς το με το σύνθημα: «Όλοι μαζί ενάντια στις ταξικές δυνάμεις».

«Μαλώνει», μάλιστα, συλλήβδην όλες τις παρατάξεις της ΠΟΕ-ΟΤΑ, λέγοντας ότι τόσο «…τους ενοχλεί που ο ταξικός πόλος δυναμώνει και διευρύνεται με στελέχη μέσα από το μαζικό κίνημα όπως έπραξε ο Βασίλης Γκιτάκος…»! Νέα ήθη εισάγει η ΔΑΣ-ΟΤΑ; η ενίσχυση αυτή του πόλου να γίνεται διά της μεθόδου της υποκλοπής εδρών και όχι στα πρωτοβάθμια σωματεία;

Όσον αφορά στον τρόπο αναπλήρωσης της θέσης στη Ε.Ε, συμφωνούμε και το τονίσαμε και στο ΓΣ, ότι οι παρατάξεις ΣΥΝΑΝ και ΔΑΚΕ άνοιξαν μια επικίνδυνη πρακτική, που όμως δεν θα είχαν το άλλοθι να το πράξουν αν ετσιθελικά και πραξικοπηματικά δεν είχε αφαιρεθεί η έδρα του ΜΕΤΑ-ΟΤΑ από τη ΔΑΣ-ΟΤΑ.

Στο σπίτι, λοιπόν, του κρεμασμένου, ας μη μιλάνε για σκοινί. Και ας μην κάνουν μαθήματα δεοντολογίας, γιατί έχουν λερωμένη τη φωλιά τους και όπου τους παίρνει κάνουν τα ίδια μ’ αυτούς που καταγγέλλουν.

28/2/2020
Από το ΜΕΤΑ-ΟΤΑ


Προηγούμενη σχετική ανάρτητη | ΜΕΤΑ-ΟΤΑ: Για τη μη παραίτηση Γκιτάκου από το ΓΣ της ΠΟΕ-ΟΤΑ

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ