Σύλλογος ΟΤΑ ν. Ιωαννίνων: Νέο «μπλόκο» το απόγευμα για να αποτραπεί η είσοδος των ιδιωτών στην καθαριότητα | Ώρα 6.30μμ.

«Η δυναμική κινητοποίηση του Συλλόγου Εργαζομένων ΟΤΑ νομού Ιωαννίνων και η μαζική παρουσία των εργαζομένων ανάγκασε την δημοτική αρχή να διακόψει την συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου χωρίς να παρθεί απόφαση για την ιδιωτικοποίηση της καθαριότητας… Σήμερα τα «καλύτερα»», σχολιάζει ο αντιπρόεδρος της ΠΟΕ-ΟΤΑ και επικεφαλής του ΜΕΤΑ-ΟΤΑ, Βασίλης Γκιτάκος, με αφορμή τη χθεσινή προσπάθεια της Δημοτικής Αρχής Ιωαννιτών, του Μωυσή Ελισάφ, να περάσει -ημέρα γενικής απεργίας- το θέμα με την ιδιωτικοποίηση της καθαριότητας.

Η δικαιολογία του προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου Ιωαννιτών, Δημήτρη Παπαγεωργίου, ο οποίος ανέφερε πως όταν εκδόθηκε η Ημερήσια Διάταξη της συνεδρίασης δεν ήταν γνωστή η 24ωρη απεργία, δεν έπεισε κανέναν, και κυρίως διότι είναι μέγα ψέμα, καθώς -όπως φαίνεται και από τα παρακάτω έγγραφα, η πρόσκληση για τη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου έγινε στις 20-09-19, ημερομηνία δηλαδή μετά την προκήρυξη από την ΑΔΕΔΥ, Ομοσπονδίες, Εργατικά Κέντρα και Σωματεία, του δημόσιου και ιδιωτικού τομέα, της γενικής απεργίας της 24ης Σεπτέμβρη.

Ο δε αναφορά του δημάρχου, Μωυσή Ελισάφ, πως η απεργία είναι απολύτως σεβαστή και πως από την άλλη υπάρχουν θέματα που πρέπει να αντιμετωπιστούν άμεσα κι αυτό για όφελος των δημοτών, επίσης, δεν έπεισε κανέναν, καθώς οι ενέργειές του κάθε άλλο παρά φιλεργατικές είναι και φιλολαϊκές, αφού ιδιώτες στην καθαριότητα σημαίνει ξεκάθαρα ελαστικές σχέσεις εργασίας και επιβαρυμένα δημοτικά τέλη για τους πολίτες.

Σήμερα, γίνεται και νέα προσπάθεια από τη Δημοτική Αρχή, με τους εργαζομένους και αυτή τη φορά να μην κάθονται άπραγοι. Έτσι, εργαζόμενοι και Σύλλογος καλούν σε συγκέντρωση, σήμερα, Τετάρτη 25 Σεπτεμβρίου 2019, και ώρα 6.30μμ., έξω από το Δημαρχείο Ιωαννιτών. Παράλληλα, ο Σύλλογος προκήρυξε στάση εργασίας, από τις 10μμ. μέχρι τις 12 το μεσάνυχτα, για τη νυχτερινή βάρδια.

Η ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΟΤΑ ν. ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ

Η μαζική συμμετοχή των εργαζομένων στην σημερινή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Ιωαννίνων, και η αποφασιστική τους στάση είχε σαν αποτέλεσμα τη διακοπή της συνεδρίασης.

Η πρόκληση της Δημοτικής Αρχής να συνεδριάσει τη μέρα πανελλαδικής απεργίας και μάλιστα με θέμα την ανάθεση της αποκομιδής απορριμμάτων σε εργολάβους στις Δημοτικές Ενότητες Ανατολής και Περάματος, ΔΕΝ ΠΕΡΑΣΕ.

Η Δημοτική Αρχή υποχρεώθηκε σε υποχώρηση και αυτό επιβλήθηκε από τους εργαζόμενους Γνωρίζουμε ότι υπάρχει ολοκληρωμένο σχέδιο της Δημοτικής Αρχής για την παραχώρηση της καθαριότητας στους ιδιώτες. Σχέδιο που επιβεβαιώθηκε κατά την επίσκεψη του πρωθυπουργού στην πόλη μας, όπου ο Δήμαρχος Ιωαννιτών απέσπασε δέσμευση για περισσότερη ευκαμψία στις διαδικασίες που αφορούν τα απορρίμματα.

Τρίβουν τα χέρια τους οι επιχειρηματίες όταν ακούν το Δήμαρχο να ζητά καθαρή πόλη. Για το δήμαρχο καθαρή πόλη είναι τα κέρδη των εργολάβων Για εμάς, τους εργαζόμενους στο δήμο που χρόνια τώρα δουλεύουμε για να παραμένει αυτή η πόλη καθαρή, είναι μονόδρομος ότι καθαρή πόλη σημαίνει προσλήψεις μόνιμου προσωπικού με πλήρη εργασιακά δικαιώματα, ανανέωση του στόλου, χρηματοδότηση από το κράτος για ποιοτικές και δωρεάν υπηρεσίες. Αυτό είναι το συμφέρον του λαού. Έτσι θα έχουμε καθαρή πόλη.

Ούτε η ανταποδοτικότητα, ούτε οι ιδιώτες, ούτε τα τσακισμένα μεροκάματα και τα εργατικά ατυχήματα δεν καθαρίζουν την πόλη.

Το απόγευμα της Τετάρτης, η Δημοτική Αρχή θα ξαναεπιχειρήσει να υλοποιήσει το σχεδιασμό της. Θα μας βρουν ξανά μπροστά τους αποφασισμένους. Με την κινητοποίησή μας και με την μαζική μας συμμετοχή απαιτούμε να αποσυρθεί κάθε θέμα που αφορά στο σχεδιασμό για την ιδιωτικοποίηση της καθαριότητας.

Καλούμε όλους τους εργαζόμενους, αύριο Τετάρτη 25 Σεπτεμβρίου 2019 στις στις 6:30μμ έξω από το Δημαρχείο και παράλληλα προκηρύσσουμε 2ωρη στάση εργασίας 22: 00 με 24:00 για τη νυχτερινή βάρδια.

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ