Το ΦΕΚ διορισμού των «προσωρινών» (αρθ.82 Ν.4483/2017)

Εκδόθηκε το ΦΕΚ διορισμού των εργαζομένων που είχαν προσληφθεί με τους προσωρινούς πίνακες αποτελεσμάτων παλαιότερων διαγωνισμών του ΑΣΕΠ και επί σειρά ετών εργάζονταν με συμβάσεις ορισμένου χρόνου.

Όπως έχουμε ξαναπεί χρειάστηκε μακροχρόνιος αγώνας για να φτάσουν οι εργαζόμενοι στην  δημοσίευση του ΦΕΚ διορισμού στον οποίο τον σημαντικότερο ίσως ρόλο διαδραμάτισε ο Σύλλογος Εργαζομένων Δήμου Αγίας Παρασκευής, όπου με συνεχείς αγωνιστικές κινητοποιήσεις, καταλήψεις, απεργίες, παραστάσεις στο Υπουργείο και στο Δημοτικό Συμβούλιο, κατάφερε να συσπειρώσει εργαζόμενους από όλους τους Δήμους της χώρας και να αναγκάσουν την κυβέρνηση να προχωρήσει στην νομοθετική ρύθμιση του άρθρου 82 στον Ν.4483/2017.

Είναι όμως τουλάχιστον λυπηρό το γεγονός  μετά από τόσο αγώνα και αγωνία, να υπάρχει τουλάχιστον ένας συνάδελφος από τον Δήμο Αγίας Βαρβάρας που παρά του ότι πληρούσε όλες τις προϋποθέσεις που θέτει η σχετική ρύθμιση και παρά του ότι είχε ενταχθεί στην κατάταξη του ΑΣΕΠ με τους επιτυχόντες των παλαιότερων διαγωνισμών, από ελλιπής ενημέρωση δεν ολοκλήρωσε την διαδικασία και δεν  κατέθεσε αίτηση.

Επειδή ίσως να υπάρχουν και άλλες παρόμοιες περιπτώσεις, θα πρέπει το υπουργείο να επανεξετάσει το θέμα και με μια νέα πρόσκληση προκειμένου να καλύψει και αυτές τις περιπτώσεις εργαζομένων.

Συγχαρητήρια σε όλους που με τον αγώνα σας αποδείξατε ότι τίποτα δεν πάει χαμένο και πως τίποτα δεν μας χαρίζεται, όλα κατακτιούνται.

Το ΦΕΚ διορισμού ΕΔΩ

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ