Στηρίζουμε τον αγώνα των εργαζομένων του Δήμου Νεάπολης – Συκεών

Αγώνας για την Μονιμοποίηση όλων των συμβασιούχων

Δυναμικές κινητοποιήσεις ξεκινούν οι εργαζόμενοι του Δήμου Νεάπολης – Συκεών προκειμένου να μην υλοποιηθεί η απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου να προχωρήσει ο Δήμος σε έφεση κατά της πρωτόδικης απόφασης που δικαιώνει συμβασιούχους, εργαζόμενους και μετατρέπει την σύμβαση εργασίας από Ιδιωτικού Δικαίου Ορισμένου Χρόνου σε Αορίστου Χρόνου, αναγνωρίζοντας τις επαναλαμβανόμενες συμβάσεις τους ως μία ενιαία αλλά και του ότι καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες.

Ο αγώνας για την μονιμοποίηση όλων των συμβασιούχων πέρα από την διεκδίκηση σε τοπικό επίπεδο από τις πρωτοβάθμιες συνδικαλιστικές οργανώσεις πρέπει να γενικευθεί. Το αίτημα για μόνιμη και σταθερή εργασία με πλήρη δικαιώματα για όλους και η κατάργηση όλων των μορφών ελαστικής σχέσης εργασίας δεν μπορεί να εκφράζεται ως ευχή ή να περιορίζεται ως σύνθημα.

Η πρωτοβουλία και η πρωτοφανής συσπείρωση Ομοσπονδιών και Σωματείων του δημοσίου (10 Ομοσπονδίες, 127 Σωματεία, 7 Νομαρχιακά Τμήματα ΑΔΕΔΥ, 5 Επιτροπές Αγώνα συμβασιούχων) με αίτημα την μονιμοποίηση όλων των συμβασιούχων πρέπει να αγκαλιστεί από όλα τα συνδικάτα του δημοσίου και ενιαία να δοθεί ο αγώνας για την υλοποίηση του.

Το δελτίο τύπου συμπαράστασης  και στήριξης των κινητοποιήσεων των εργαζομένων του Δήμου Νεάπολης – Συκεών της ΠΟΕ-ΟΤΑ, απέναντι στην αντεργατική απόφαση της Δημοτικής Αρχής του  Σίμου Δανιηλίδη, αναφέρει:

          Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων Οργανισμών Τοπικής Αυτοδιοίκησης (Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α.) εκφράζει την συμπαράσταση της και την πλήρη στήριξη της στις κινητοποιήσεις που αποφάσισαν να πραγματοποιήσουν οι εργαζόμενοι του Δήμου Νεάπολης-Συκεών με αίτημα την μετατροπή των συμβάσεων συναδέλφων τους από ορισμένου χρόνου σε αορίστου χρόνου.

          Όπως καταγγέλλει το Σωματείο Εργαζομένων Δήμου Νεάπολης-Συκεών, οι εργαζόμενοι με  επαναλαμβανόμενες συμβάσεις κέρδισαν πρωτόδικα το Δικαστήριο για τη μετατροπή των συμβάσεων τους σε αορίστου χρόνου. Το Δημοτικό Συμβούλιο ωστόσο, αποφάσισε να προσβάλει την πρωτόδικη απόφαση, που συνεπάγεται δικαίωση για τους συγκεκριμένους εργαζόμενους, ασκώντας έφεση. Δείχνει με αυτόν τον τρόπο ο Δήμαρχος κος Δανιηλίδης Συμεών και η Δημοτική Αρχή Νεάπολης-Συκεών, για ακόμη μία φορά την αντεργατική τους στάση, και τις προθέσεις τους να προωθήσουν τα ιδιωτικά-επιχειρηματικά συμφέροντα.

          Η Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α. ως θεματοφύλακας των θέσεων εργασίας στην Τοπική Αυτοδιοίκηση και του δημόσιου και κοινωνικού χαρακτήρα των Υπηρεσιών των Ο.Τ.Α. καταγγέλλει πρακτικές σαν και αυτές της Δημοτικής Αρχής Νεάπολης-Συκεών και εκφράζει την συνδικαλιστική της στήριξη και κάλυψη στις κινητοποιήσεις των εργαζομένων του Δήμου που ξεκινούν από αύριο Τετάρτη 3 Απριλίου 2019, με βασικό αίτημα τους την εργασιακή αποκατάσταση τους.

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ