Δήμος Αλίμου: Με εκφοβισμούς ζητάνε δηλώσεις μετανοίας

Την Τετάρτη 20 Μαρτίου 2019 συγκλήθηκε εκτάκτως Δ. Σ. του Συλλόγου Εργαζομένων του Δήμου Αλίμου κατόπιν αιτήσεως του ΜΕΤΑ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΔΗΜΟΥ ΑΛΙΜΟΥ για την πληροφόρηση που είχαμε από εργαζόμενους για την βούληση της Διοίκησης και του Προέδρου του ΝΠΔΔ των Δημοτικών Παιδικών Σταθμών Δήμου Αλίμου κου Ιωάννη Μαριόλη να προβεί σε απολύσεις εργαζόμενων συναδέλφων μέσω ΕΣΠΑ.

Είναι σημαντικό να ενημερώσουμε ότι μετά την καταγγελία του ΜΕΤΑ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΔΗΜΟΥ ΑΛΙΜΟΥ στις 18 Μαρτίου 2019, ο Πρόεδρος του ΝΠΔΔ των Δ.Π.Σ.Α προχώρησε σε αναδίπλωση της στάσης του απέναντι στους εργαζόμενους και στη συνέχεια στο Διοικητικό Συμβούλιο του Νομικού προσώπου στις 19 Μαρτίου 2019 δήλωσε πως θα ανανεώσει όλες τις συμβάσεις. Γεγονός πρωτόγνωρο για τη Διοίκηση η οποία κάθε χρόνο ειδοποιεί το προσωπικό για την ανανέωση των συμβάσεων στο τέλος της σχολικής χρονιάς.

Η ΣΥΝ. ΑΝ. ΑΛΙΜΟΥ επέλεξε να πραγματοποιήσει την συνεδρίαση του Δ. Σ. για πρώτη φορά στο κεντρικό κτίριο των Παιδικών Σταθμών του Αλίμου για να προσκαλέσει τον Πρόεδρο του Νομικού Προσώπου να τοποθετηθεί στο Δ. Σ. του Συλλόγου Εργαζομένων !!!

Η ΣΥΝ. ΑΝ. ΑΛΙΜΟΥ μας ζήτησε τον λόγο που καλέσαμε το Διοικητικό Συμβούλιο, δηλώνοντας ο Πρόεδρος του Συλλόγου ότι δεν είχε καμία πληροφόρηση επί του θέματος, ενώ η Γραμματέας παρά τις εκφρασμένες ανησυχίες της στο Δ.Σ. του Νομικού Προσώπου ως εκλεγμένη εκπρόσωπος των εργαζομένων, στην συνεδρίαση του Συλλόγου τήρησε σιγή ασυρμάτου, όπως κάνει και στους εργαζόμενους σε θέματα ενημέρωσης.

Η «Συνδικαλιστική Ανατροπή» σε συνεργασία με την εργοδοσία που την εκπροσωπεί ο πρόεδρος του Νομικού Προσώπου σε ρόλο δικαστών κατά την συνεδρίαση του Δ.Σ. του Συλλόγου Εργαζομένων είχαν την απαίτηση να «καταδώσουμε» ποιοι εργαζόμενοι κατήγγειλαν τις προθέσεις για απολύσεις. Αλλά ο κ. Μαριόλης δεν σταμάτησε σε αυτή την απαίτηση, απείλησε ευθέως την Αναστασία Παπαχρήστου μέλος του Δ.Σ. και επικεφαλής του ΜΕΤΑ Εργαζομένων Δήμου Αλίμου, ότι αν δεν ζητήσει συγνώμη θα κινηθεί νομικά κατά της παράταξης για την ανακοίνωση που κοινοποίησε.

Δεν είναι βέβαια η πρώτη φορά που η Διοίκηση του Δήμου Αλίμου χρησιμοποιεί τέτοια μέσα για να κάμψει το αγωνιστικό φρόνημα των εργαζομένων. Δεν μας εξέπληξε ούτε η αφωνία της ΣΥΝ. ΑΝ. ΑΛΙΜΟΥ και του Προέδρου του Συλλόγου Εργαζομένων του Δήμου Αλίμου Γεωργακόπουλου Δημήτρη.

Η απάντηση του ΜΕΤΑ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΔΗΜΟΥ ΑΛΙΜΟΥ δόθηκε ηχηρή όπως ηχηρή είναι η θέληση των εργαζομένων να διεκδικούν το δικαίωμα στη δουλειά και στην αξιοπρέπεια. Η τρομοκρατία δεν θα περάσει. Δεσμευόμαστε ότι θα συνεχίσουμε να εκπροσωπούσε την αξιοπρεπή και αληθινή φωνή για τα συμφέροντα των εργαζόμενων στο Δ. Σ. του Συλλόγου Εργαζομένων του Δήμου Αλίμου.

Ότι θα συνεχίσουμε να παλεύουμε για ένα Σύλλογο που διεκδικεί καλύτερες συνθήκες εργασίας για τους εργαζόμενους και ποιοτικότερες υπηρεσίες προς τον Δημότη με Δημόσιο χαρακτήρα και όχι ένα Σύλλογο φερέφωνο της Διοίκησης.

Είναι φανερό ότι ο Πρόεδρος του ΝΠΔΔ των Δημοτικών Παιδικών Σταθμών μετά την ανακοίνωση μας οπισθοχώρησε προς το παρόν κάνοντας προφορικές δηλώσεις ότι θα ανανεωθούν όλες οι συμβάσεις εφόσον απέτυχε να κάμψει το αγωνιστικό φρόνημα των εργαζόμενων. Ο ίδιος όμως απέφευγε να απαντήσει όταν του ζητήσαμε να δηλώσει εγγράφως και δημόσια ότι θα ανανεώσει όλες τις συμβάσεις για να είναι δεσμευτικό. Παραμιλούσε λέγοντας για συνδικαλιστική ανευθυνότητα, ρίχνοντας ακόμα και το βάρος των απολύσεων που ο ίδιος συνυπέγραψε το 2015 στο ΜΕΤΑ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΔΗΜΟΥ ΑΛΙΜΟΥ, όπως τον βόλευε.

Η ΣΥΝ. ΑΝ. ΑΛΙΜΟΥ παρότι το μέλος της και γραμματέας του Συλλόγου Χατζηδάκη Άννα είναι και εκπρόσωπος εργαζομένων στο Δ. Σ. του ΝΠΔΔ των Παιδικών Σταθμών Αλίμου δεν είχε καμία πρόταση για τον προγραμματισμό των προσλήψεων που λήγει μέχρι τέλος Μαρτίου παρόλο που ήδη στους Παιδικούς Σταθμούς με την ανοχή τους δραστηριοποιείται εργολάβος και καλύπτονται κρίσιμα κενά σε παιδαγωγικό προσωπικό με προγράμματα του ΟΑΕΔ. Αρκέστηκε ο Πρόεδρος του Συλλόγου Γεωργακόπουλος Δημήτρης σε μαθηματικά μπακάλικου στο Δ. Σ. «πόσα παιδιά φεύγουν πόσα παιδιά μένουν με την πιθανή μελλοντική ένταξη του Δήμου στην δίχρονη υποχρεωτική προσχολική εκπαίδευση, μήπως σε περίπτωση διεκδίκησης νέων προσλήψεων περισσέψει προσωπικό»(!) την ώρα που κατασκευάζουν συνεχώς νέες αίθουσες και οι ανάγκες των Παιδικών Σταθμών κάθε χρόνο αυξάνονται!

Ζητήσαμε σαν ΜΕΤΑ Εργαζομένων Δήμου Αλίμου παρέμβαση στο Δ. Σ. του Ν. Π. Δ. Δ. των Δ.Π.Σ.Α με όλα τα μέλη του Δ. Σ. του Συλλόγου Εργαζομένων του Δήμου Αλίμου, για να απαιτήσουμε προσλήψεις αξιοκρατικές με αξιοπρεπείς συνθήκες εργασίας και να μη δώσουν τα 250.000 ευρώ στον Ιδιώτη που προϋπολόγισε η Διοίκηση για το 2019!!

Ζητήσαμε επίσης από τον Σύλλογο να στηρίξει τους εργαζόμενους και να απαιτήσει την ανανέωση όλων των συμβάσεων γιατί καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες.

Καμία απόλυση στον Δήμο Αλίμου!

Οι εργαζόμενοι δεν φιμώνονται, η τρομοκρατία δεν θα περάσει παρά τη Συνδικαλιστική Ανυπαρξία της ΣΥΝ. ΑΝ. Αλίμου.Προσλήψεις τώρα με διαφανείς και αξιοκρατικές διαδικασίες για να στελεχωθούν οι υπηρεσίες που προσφέρουν πολύτιμο έργο προς τον Δημότη.

ΜΕΤΑ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΔΗΜΟΥ ΑΛΙΜΟΥ                                         21/3/2019

 

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ