Να γυρίσουν στους Δήμους όσοι σχολικοί φύλακες το επιθυμούν, χωρίς όρους και προϋποθέσεις

Ανακοίνωση του ΜΕΤΑ Υγειονομικών

Με νέα της ανακοίνωση, η πλειοψηφία της ΠΟΕΔΗΝ (ΠΑΣΚΕ-ΔΑΚΕ) τάσσεται κατά της νομοθετικής ρύθμισης για την επαναφορά στους δήμους των σχολικών φυλάκων που τέθηκαν από την κυβέρνηση Σαμαρά σε διαθεσιμότητα και μετατάχθηκαν  ως βοηθητικό υγειονομικό προσωπικό. στα Νοσοκομεία. Μάλιστα η πλειοψηφία της ΠΟΕΔΗΝ ζητά από τα κόμματα της αντιπολίτευσης να μην ψηφίσουν την εν λόγω ρύθμιση.

Ουσιαστικά, ΠΑΣΚΕ και ΔΑΚΕ με αυτή τους τη στάση δικαιολογούν την πολιτική των διαθεσιμοτήτων της κυβέρνησης Σαμαρά που την υλοποίησε ο τότε υπουργός εσωτερικών Κυριάκος Μητσοτάκης.

Πρέπει να σημειώσουμε ότι εκείνη την περίοδο των διαθεσιμοτήτων τόσο η ΑΔΕΔΥ όσο και το δημοσιουπαλληλικό κίνημα είχαν ταχθεί στο πλευρό του αγώνα των σχολικών φυλάκων ενάντια στις διαθεσιμότητες και απαιτούσαν την επαναφορά στις θέσεις τους στα σχολεία.

Βεβαίως η ρύθμιση της σημερινής κυβέρνησης αποτελεί για του περισσότερους σχολικούς φύλακες «δώρο άδωρο», αφού σύμφωνα με αυτή για να πραγματοποιηθεί η επαναφορά στους Δήμους πρέπει το ποσοστό κάλυψης των οργανικών θέσεων στο φορέα προέλευσης (Νοσοκομεία) στο βοηθητικό υγειονομικό προσωπικό να ανέρχεται σε ποσοστό τουλάχιστον στο πενήντα τοις εκατό (50 %). Αυτό δυστυχώς συμβαίνει μόνο σε ελάχιστα Νοσοκομεία πανελλαδικά αφού τα κενά στη στελέχωση σε αυτό τον κλάδο είναι τεράστια. Το πρόβλημα αυτό έχει διευρυνθεί αφού η κυβέρνηση εδώ και δύο χρόνια δεν έχει προκηρύξει ούτε μία θέση μόνιμου νοσηλευτικού προσωπικού στα Νοσοκομεία.

Είναι δηλαδή φανερό ότι εν μέσω της συνεχιζόμενης μνημονιακής πολιτικής στην υγεία η κυβέρνηση δεν μπορεί να υλοποιήσει ούτε την εξαγγελία της για  επαναφορά των σχολικών φυλάκων στις θέσεις που είχαν πριν τη διαθεσιμότητα. Αυτό όμως δεν αποτρέπει υπουργούς όπως οι κύριοι Χαρίτσης και Πετρόπουλος να κάνουν «πασαρέλα» και να φωτογραφίζονται σε συγκέντρωση μιας ομάδας σχολικών φυλάκων προκειμένου να «πουλήσουν» την κουτσουρεμένη ρύθμιση που ψηφίζεται προεκλογικά και με καθυστέρηση 4 χρόνων.

Το ΜΕΤΑ Υγειονομικών θεωρεί ότι οι σχολικοί φύλακες που το επιθυμούν θα πρέπει χωρίς όρους και προϋποθέσεις να επιστρέψουν στις θέσεις που κατείχαν πριν τις διαθεσιμότητες. Οι μικροπαραταξιακές σκοπιμότητες στο ζήτημα αυτό και η μικροκομματική εκμετάλλευση αυτών των εργαζομένων πρέπει να σταματήσουν εδώ. Τα κενά στα νοσοκομεία πρέπει να καλυφθούν με μαζικές προσλήψεις μόνιμου προσωπικού και όχι σε βάρος εργαζόμενων που υπέστησαν τα δεινά των μνημονιακών μέτρων, όπως οι σχολικοί φύλακες.

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ