Χαρίσης: Η μόνιμη δουλειά για όλους «περνά» από τους κοινούς αγώνες στους δρόμους. Όχι από τους «διαδικτυακούς εμφυλίους»

Σχόλιο του γραμματέα του ΜΕΤΑ

Διαβάζουμε στο διαδίκτυο ότι διεξάγεται «Διαδικτυακός Πόλεμος» μεταξύ Συμβασιούχων και Επιτυχόντων στο διαγωνισμό 3Κ/2018! Κάποιοι, αντί να βλέπουν τον αντίπαλο απέναντι, τον βλέπουν δίπλα τους! Να ξεκαθαρίσουμε, καταρχάς:

1. Ότι αυτός διαγωνισμός, με τα όποια προβλήματα, τις αντιρρήσεις και τις ενστάσεις μας, επιβλήθηκε από τον ηρωικό, πολυήμερο αγώνα των συμβασιούχων που ήταν το 2017 και όλων των εργαζομένων στην Τοπική Αυτοδιοίκηση. Άρα χρειάζεται λίγο σεβασμός σ’ αυτούς που αγωνίστηκαν και επέβαλλαν τον διαγωνισμό. Θυμίζω ότι εμείς ως ΜΕΤΑ-ΟΤΑ διαφωνήσαμε και επιμείναμε ότι η μόνη δίκαιη λύση θα ήταν η μετατροπή όλων των συμβάσεων σε Αορίστου Χρόνου και νομίζουμε ότι εκ του αποτελέσματος δικαιωθήκαμε!

2. Θυμίζουμε επίσης, για όποιους δεν θυμούνται ή δεν γνωρίζουν, ότι με την απόφαση του Ελεγκτικού Συνεδρίου τον Ιούνη του 2017, η απόφαση της Κυβέρνησης ήταν η απόλυση όλων των συμβασιούχων και η πρόσληψη διμηνιτών, για τις ανάγκες της καλοκαιρινής – τουριστικής περιόδου.

3. Επιμένουμε τέλος ότι το δίκαιο και σωστό σήμερα θα ήταν η πρόσληψη όλων των επιτυχόντων στην 3Κ και η επαναπρόσληψη και η μετατροπή των συμβάσεων όλων των υπόλοιπων συμβασιούχων, που μένουν εκτός του διαγωνισμού, σε Αορίστου Χρόνου. Και αυτό γιατί είναι δίκαιο, είναι σωστό, αλλά και γιατί οι ανάγκες στην Τοπική Αυτοδιοίκηση είναι πολλαπλάσιες και σήμερα καλύπτονται με προσλήψεις μέσω των προγραμμάτων Κοινωφελούς Εργασίας, με εργαζόμενους που δεν αμείβονται σύμφωνα με τις ΣΣΕ και χωρίς δικαιώματα!

Η ΛΥΣΗ ΒΡΙΣΚΕΤΑΙ ΣΤΟΝ ΚΟΙΝΟ ΑΓΩΝΑ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ
ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΑΝΤΙΠΑΡΑΘΕΣΗ ΜΕΤΑΞΥ ΤΟΥΣ


Αποσπάσματα από ανακοινώσεις του ΜΕΤΑ-ΟΤΑ, για το θέμα των συμβασιούχων, τόσο πριν όσο και κατά τη διάρκεια των κινητοποιήσεων, αλλά και μετά μέχρι σήμερα:

28-10-18: «Κόλαφος για την πολιτική της σημερινής κυβέρνησης, αλλά και των προηγούμενων, σχετικά με τις καταχρηστικές πρακτικές που ακολουθεί, στο θέμα των συμβασιούχων και της άρνησής της να μετατρέψει τις συμβάσεις σε αορίστου χρόνου, είναι η απόφαση του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου που εκδόθηκε έπειτα από προσφυγή που έγινε για αντίστοιχα προβλήματα εργαζομένων – συμβασιούχων στην Ιταλία… Οι πρακτικές αυτές όλων των κυβερνήσεων κινούνται στο πλαίσιο τις ομηρίας χιλιάδων εργαζομένων και των οικογενειών τους, για να τους χρησιμοποιούν ως εκλογική πελατεία. Δεν είναι τυχαίο ότι η σημερινή κυβέρνηση, αντί να προχωρήσει στη μετατροπή των συμβάσεων σε αορίστου χρόνου σε Υγεία, Παιδεία, Τοπική Αυτοδιοίκηση κ.λπ., υπόσχεται διαγωνισμούς με μοριοδότηση, προκειμένου να τους κρατά ομήρους μέχρι τις εκλογές και μετά με βάση και την εμπειρία στους ΟΤΑ (3Κ/2018), ένα μεγάλο μέρος αυτών να οδηγηθεί στην ανεργία. Η απόφαση αυτή του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου, αλλά και ο εμπαιγμός των ελληνικών κυβερνήσεων, διαχρονικά, προς τους συμβασιούχους, δικαιώνουν απόλυτα τη θέση, που έχει διατυπώσει από την πρώτη στιγμή το ΜΕΤΑ, το οποίο παλεύει σταθερά για τη μετατροπή όλων αυτών των συμβάσεων από ορισμένου σε αορίστου χρόνου, για την κατάργηση όλων των ελαστικών σχέσεων εργασίας και για την κάλυψη όλων των πάγιων και διαρκών αναγκών των υπηρεσιών σε Δημόσιο και Ιδιωτικό Τομέα με προσωπικό που θα εργάζεται με μόνιμες και σταθερές εργασιακές σχέσεις, με πλήρη δικαιώματα» (ΜΕΤΑ: Στο εδώλιο, η κυβέρνηση για τους συμβασιούχους).

17-09-18: «Το ΜΕΤΑ-ΟΤΑ καλεί όλους τους εργαζόμενους και τα σωματεία να συντονίσουν τον αγώνα τους και να αγωνιστούν ενάντια στις μνημονιακές νεοφιλελεύθερες πολιτικές που θέλουν τη συρρίκνωση όλων των κοινωνικών υπηρεσιών του δημοσίου, την απαξίωση και εκχώρηση τους στους ιδιώτες και τη συνέχιση της φτώχειας και της εξαθλίωσης του λαού μας. Το δίκαιο και ηθικό για τους εργαζόμενους και την κοινωνία είναι η μόνιμη και σταθερή εργασία για όλους με ίσα δικαιώματα και αυτό πρέπει να κάνουμε πράξη!» (ΜΕΤΑ-ΟΤΑ: «Δίκαιο και ηθικό» δεν είναι οι απολύσεις).

12-06-18: «Το μόνο δίκαιο και σωστό αίτημα, που μπορεί να συγκεντρώσει την υποστήριξη της συντριπτικής πλειονότητας των εργαζομένων, είναι ο αγώνας για τη μετατροπή όλων των συμβάσεων – σε ιδιωτικό και δημόσιο τομέα – για εργασίες και ανάγκες που είναι πάγιες και διαρκείς, από ορισμένου σε αορίστου χρόνου. Οι κυβερνήσεις και οι εργοδότες δεν το θέλουν, γιατί έτσι έχουν εργαζόμενους ομήρους, «φθηνούς», χωρίς εργασιακά δικαιώματα, υποταγμένους και υπό την δαμόκλειο σπάθη της ανεργίας και της απόλυσης. Αποτελεί κοροϊδία και όχι μόνον ο κυβερνητικός ισχυρισμός ότι υπάρχει συνταγματική απαγόρευση για τη μετατροπή το συμβάσεων από ορισμένου (ΙΔΟΧ) σε αορίστου χρόνου (ΙΔΑΧ) στο Δημόσιο. Το Σύνταγμα απαγορεύεται την πρόσληψη έκτακτου προσωπικού ή την παράταση συμβάσεων για την κάλυψη των πάγιων αναγκών των υπηρεσιών του Δημοσίου, οι οποίες πρέπει να γίνονται με μόνιμο προσωπικό. Η πρακτική όμως που ακολουθείται είναι διαφορετική: η συντριπτική πλειονότητα των συμβάσεων ορισμένου χρόνου ή έργου στην καθαριότητα, στη φύλαξη και στην εστίαση ή των επικουρικών και αναπληρωτών που συνάπτονται στο Δημόσιο, στα νοσοκομεία, στους ΟΤΑ και στην παιδεία, είναι συμβάσεις όχι για πρόσκαιρες ανάγκες, αλλά για πάγιες και διαρκείς» (ΜΕΤΑ: Η μόνη δίκαιη και συνταγματικά ορθή λύση η μετατροπή των συμβάσεων ΙΔΟΧ σε ΙΔΟΧ).

30-06-17: «Εμείς λέμε καθαρά σ’ όλους τους συμβασιούχους πως η τροπολογία που ψηφίστηκε στη βουλή οδηγεί σε 10.000 απολύσεις και ότι σε καμιά περίπτωση δεν διασφαλίζει την πρόσληψη μόνιμου προσωπικού, αφού ακόμα και ο περιορισμένος αριθμός των θέσεων που θα προκηρυχθούν, αν προκηρυχθούν, είναι υπό την αίρεση των δανειστών. Παρόλα αυτά θεωρούμε ότι ο αγώνας που δόθηκε οφείλουμε να τον συνεχίσουμε. Να μην υπάρξει καμιά επανάπαυση ή απογοήτευση και πρέπει όλα τα σωματεία να διασφαλίσουν την προκήρυξη θέσεων από τους δήμους που θα καλύπτουν όχι μόνο τον αριθμό των συμβασιούχων που εργάζονται σήμερα, αλλά να καλύπτουν και τις πραγματικές ανάγκες που είναι πολλαπλάσιες» (ΜΕΤΑ-ΟΤΑ: Θα μας βρίσκετε συνέχεια μπροστά σας).

28-06-17: «Η πολύκροτη νομοθετική ρύθμιση που ψήφισε η κυβέρνηση, ευρισκόμενη σε πανικό και σύγχυση, αποτελεί απορρύθμιση για τους εργαζόμενους, τις υπηρεσίες Καθαριότητας των Δήμων αλλά και την κοινωνία, ενώ είναι μακριά από τα αιτήματα των εργαζομένων. Δεν διασφαλίζει τη συνέχεια των εργαζομένων στην εργασίας τους, αλλά ούτε και το δημόσιο και κοινωνικό χαρακτήρα των υπηρεσιών καθαριότητας. Σε αντίθεση με τα όσα ισχυρίζεται η κυβέρνηση περί της εναντίωσης της στις ιδιωτικοποιήσεις, τελικώς, εξυπηρετεί τα συμφέροντα των εργολάβων. Δεν προχωράει στην «αφόπλιση» του νομοθετικού οπλοστασίου των αιρετών της Τ.Α. και δεν καταργεί το άρθρο 61 του Ν.3979/2011, ενώ ακόμα και η «βελτίωση» που πρότεινε ο πρωθυπουργός, η οποία δεν συμπεριλήφθηκε στην τροπολογία – απορρύθμιση κινείται προς αυτή την κατεύθυνση» (ΜΕΤΑ-ΟΤΑ: Μαζικά και δυναμικά, όλοι & όλες στην 24ωρη πανελλαδική απεργία την Πέμπτη 29/6).

24-06-17: «Έχοντας λοιπόν από τη μια το σκεπτικό του Ελεγκτικού Συνεδρίου, που συνηγορεί ότι οι 10.000 συμβασιούχοι καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες και δεν μπορεί να εργάζονται με συμβάσεις ορισμένου χρόνου και από την άλλη το άρθρο 103 του Συντάγματος που απαγορεύει τη μετατροπή συμβάσεων που συνάπτονται με την κάλυψη πρόσκαιρων αναγκών σε αορίστου χρόνου, συνάγεται το συμπέρασμα ότι αντισυνταγματική είναι η συνέχιση της σημερινής κατάστασης και συνταγματικά συμβατή είναι η μετατροπή όλων των συμβάσεων σε αορίστου χρόνου. Δεν μπορεί η σημερινή κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, ακριβώς όπως και οι προηγούμενες της ΝΔ-ΠΑΣΟΚ, να έχουν κουρελιάσει το Σύνταγμα σ’ όλα του άρθρα και στη μόνη νομοθετική ρύθμιση, για τη μετατροπή δηλ. όλων των συμβάσεων σε αορίστου χρόνου, που είναι συμβατή με το Σύνταγμα, αλλά ασύμβατη με τις μνημονιακές πολιτικές, να κρύβεται όλο το μνημονιακό πολιτικό μπλοκ πίσω από το Σύνταγμα για να υπερασπίσει τα ιερά και τα όσια του κεφαλαίου που είναι η φτηνή και ελαστική εργασία χωρίς δικαιώματα» (ΜΕΤΑ-ΟΤΑ: Ευχαριστούμε, κ. Σκουρλέτη, αλλά ΔΕΝ ΘΑ ΠΑΡΟΥΜΕ).

17-06-17: «Αυτό όμως που λέγαμε και υποστηρίζουμε είναι ότι χρειάζεται να απαγκιστρωθούμε από την αναμονή της απόφασης του Ελεγκτικού Συνεδρίου, γιατί η δικαίωση του αιτήματος για μόνιμη και σταθερή εργασία με πλήρη δικαιώματα για όλους, δεν θα έρθει μέσα από δικαστικές διεκδικήσεις, δεν θα έρθει από τις φρούδες ελπίδες και τις αυταπάτες που καλλιεργεί η κυβέρνηση, ούτε από την νεοφιλελεύθερη πολιτική των απολύσεων της αντιπολίτευσης αλλά ούτε και από τις ελαστικές σχέσεις εργασίας – ομηρίας και την ανακύκλωση των ανέργων που θέλει η πλειοψηφία της ΚΕΔΕ για να καλύπτει τις πελατειακές της ανάγκες… Μόνο ο ενωτικός, μαζικός και αποφασιστικός αγώνας μπορεί να φέρει αποτελέσματα για τους εργαζόμενους και να βάλει τέλος στην ομηρία, την ανασφάλεια και την εκμετάλλευση.Να σταματήσουμε τον εμπαιγμό και την κοροϊδία που δέχεται το σύνολο των εργαζομένων στην Τοπική Αυτοδιοίκηση από την κυβέρνηση, την αντιπολίτευση και την πλειοψηφία της ΚΕΔΕ» (ΜΕΤΑ-ΟΤΑ: Να αφήσουμε το «κοσκίνισμα» της απόφασης και να απαιτήσουμε το δικαίωμα στην εργασία).

06-06-17: «Το ΜΕΤΑ-ΟΤΑ πρότεινε, καταρχήν, πλαίσιο διεκδικήσεων που θα συσπειρώνει όλους τους κλάδους εργαζομένων στους Δήμους, με αιχμή την μετατροπή των συμβάσεων όλων των εργαζομένων ΙΔΟΧ σε Αορίστου Χρόνου, την κατάργηση των ελαστικών σχέσεων εργασίας και τις προσλήψεις μόνιμου προσωπικού σε όλες τις υπηρεσίες των Δήμων. Προτείναμε από την συνεχή άμυνα, που η εμπειρία έχει δείξει ότι δεν οδηγεί πουθενά, να περάσουμε στην επίθεση. Σε συνέχεια της τετραήμερης κινητοποίησης της προηγούμενης εβδομάδας, αποχή το 3ήμερο από την υπερωριακή εργασία, ορισμό ημερομηνίας 24ωρης Πανελλαδικής Απεργίας (χωρίς να περιμένουμε την τελική απόφαση του Ελεγκτικού), την οποία θα προετοιμάσουμε μέσα από καταλήψεις και Γενικές Συνελεύσεις, ώστε να γίνει εφικτή η μεγαλύτερη συμμετοχή των εργαζομένων από όλους τους Δήμους της χώρας και η κάθοδος τους στην απεργιακή συγκέντρωση της Αθήνας. Τέλος, προτείναμε νέα απόφαση της Ομοσπονδίας για περαιτέρω κλιμάκωση και ένταση του αγώνα» (ΜΕΤΑ-ΟΤΑ: Κλιμάκωση του αγώνα για τους συμβασιούχους, κι όχι αναμονή και οπισθοχώρηση).

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ