ΜΕΤΑ ΟΤΑ: Συνεχίζουμε τους αγώνες μας και μέσα στα Υπηρεσιακά Συμβούλια

Οι υποψήφιοι του συνδυασμού της Ενωτικής Αγωνιστικής Συσπείρωσης, με αγωνιστικό και διεκδικητικό στίγμα και προσανατολισμό, συμμετέχουμε στις εκλογές για την ανάδειξη αιρετών εκπροσώπων στα Υπηρεσιακά Συμβούλια των ΟΤΑ την Τρίτη 11 Δεκέμβρη 2018.

Το σημερινό σκηνικό ορίζεται από τη μια από τις προσπάθειες της σημερινής κυβέρνησης να πείσει τον ελληνικό λαό ότι βγήκαμε  από τα Μνημόνια και από την άλλη από τις προσπάθειες της ΝΔ-ΠΑΣΟΚ να πείσουν ότι αποτελούν πιο αξιόπιστο διαχειριστή του «μεταμνημονιακού» συστήματος. Στην ουσία όμως, ανεξαρτήτως διαχειριστή, εξακολουθούν να εφαρμόζονται μνημονιακές πολιτικές της λιτότητας και της συρρίκνωσης των εργασιακών, κοινωνικών και δημοκρατικών δικαιωμάτων των εργαζομένων. Η χώρας είναι υπό επιτροπεία και οι δεσμεύσεις που έχουν αναληφθεί προοιωνίζουν λιτότητα μέχρι το 2060, ιδιωτικοποιήσεις, εκπλειστηριασμοί της λαϊκής περιουσίας και εκποίηση του δημόσιου πλούτου της χώρας.

Οι εργαζόμενοι αλλά και η Τοπική Αυτοδιοίκηση δεν αποτελούν εξαίρεση. Οι περικοπές στην χρηματοδότηση των Δήμων, οι ελλείψεις σε προσωπικό, η απαξίωση των υπηρεσιών, οι ιδιωτικοποιήσεις τεχνικών, κοινωνικών ακόμα και διοικητικών–οικονομικών υπηρεσιών, εντείνονται και από την σημερινή κυβέρνηση.

Ο μνημονιακός «ΚΛΕΙΣΘΕΝΗΣ Ι» που ήρθε να αντικαταστήσει τον επίσης μνημονιακό «ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗ» πέρα της «κουτσής» απλής αναλογικής, τίποτα παραπάνω δεν έχει να προσφέρει. Αντίθετα μεγενθύνει τα προβλήματα σε εργαζόμενους και δημότες. Μετατρέπει τους Δήμους σε εταιρείες, προετοιμάζει το έδαφος ώστε να λειτουργούν αποκλειστικά με δικά τους έσοδα και χωρίς κρατική χρηματοδότηση, καταργεί τον προληπτικό έλεγχο του Ελεγκτικού Συνεδρίου αφήνοντας εκτεθειμένους σε ποινικές και πειθαρχικές διώξεις τους εργαζόμενους των οικονομικών υπηρεσιών. Τα μνημονιακά μέτρα επιβολής της τρόικα, ψηφιακά οργανογράμματα, περιγράμματα θέσης, αξιολόγηση και κινητικότητα, όπως έχουν ψηφιστεί, εξυπηρετούν τον πυρήνα του νεοφιλελευθερισμού με στόχο την δημιουργία μικρού και ευέλικτου κράτους, που ουσιαστικά θα εποπτεύει τις αρμοδιότητες που θα ασκούν ιδιωτικές εταιρείες, με δημόσιους υπαλλήλους – λάστιχο και ελαστικές σχέσεις εργασίας ευέλικτες, χωρίς δικαιώματα.

Σε μια τέτοια διαμορφωμένη πραγματικότητα από τις εφαρμοζόμενες πολιτικές απαξίωσης των εργαζομένων και των υπηρεσιών της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, καλούμαστε να εκλέξουμε τους εκπροσώπους μας στα Υπηρεσιακά Συμβούλια.

Γνωρίζουμε πολύ καλά ότι στα Υπηρεσιακά Συμβούλια, η δημοτικές αρχές και οι κυβερνήσεις, έχουν τους τρόπους να υλοποιήσουν την πολιτική τους και ότι αυτές δεν μπορούν να ανατραπούν μέσα από αυτά.

Μπορούν όμως να εκλεγούν ως αιρετοί εκπρόσωποι που θα αποτελούν το άγρυπνο μάτι των εργαζομένων μέσα στα συμβούλια και όχι το μακρύ χέρι της εξουσίας.

Που θα βρίσκονται πάντα σε επαφή με τα σωματεία, θα λογοδοτούν στους συναδέλφους και η στάση τους στα συμβούλια θα εναρμονίζεται πλήρως με τις αποφάσεις του κλάδου.

Που θα καταγγέλλουν κάθε αυθαιρεσία της εξουσίας και θα παλεύουν να διασφαλίσουν τα εργασιακά δικαιώματα των συναδέλφων, τη νομιμότητα, την ίση μεταχείριση και το αδιάβλητο των διαδικασιών.

Ούτε συμβιβασμένους, ούτε ταλαντευόμενους, ούτε υποχωρητικούς σε πιέσεις και καταναγκασμούς.

Που απορρίπτουν τον παραγοντισμό και δεν καλλιεργούν την ανάθεση. Που βάζουν πάνω από όλα τα συλλογικά συμφέροντα των εργαζομένων.

Για Υπηρεσιακό Συμβούλιο με ΑΡΧΕΣ και όχι των ΑΡΧΩΝ!

Συνεχίζουμε τους αγώνες μας και μέσα και από το Υπηρεσιακό Συμβούλιο, διεκδικώντας:

1.Νέους Οργανισμούς Εσωτερικής Υπηρεσίας που θα απαντούν στις πραγματικές ανάγκες της κοινωνίας και θα στελεχώνονται από τακτικό και όχι έκτακτο προσωπικό.

2.Αναγνώριση βαθμολογικά και μισθολογικά όλου του εργασιακού βίου του εργαζόμενου σε Δημόσιο και Ιδιωτικό τομέα.

3.Αξιοκρατικό σύστημα κρίσεων προϊσταμένων Διευθύνσεων και Τμημάτων. Αναγνώριση της εξειδίκευσης, αλλά και της εμπειρίας για την ανάδειξη σε θέσεις ευθύνης.

4.Κατάργηση της προσχηματικής «Αξιολόγησης» και της απεργοσπαστικής και εκβιαστικής «τροπολογίας Γεροβασίλη».

5.Υπηρεσιακά συμβούλια μακριά από οποιοδήποτε κυβερνητικό και εργοδοτικό έλεγχο.

6.Αλλαγή στη σύνθεσή τους με εκλογή και τρίτου αιρετού και Πρόεδρο κοινής αποδοχής.

7.Δημοκρατικό πλαίσιο λειτουργίας με ανοιχτές συνεδριάσεις και δημοσιοποίηση των αποφάσεων.

8.Θεσμοθέτηση δεύτερου βαθμού κρίσης από δευτεροβάθμια υπηρεσιακά συμβούλια σε πανελλαδικό ή περιφερειακό επίπεδο.

9.Κατάργηση των αντιδημοκρατικών  και αυταρχικών διατάξεων του υπαλληλικού κώδικα.

10.Οι εκπρόσωποι των εργαζομένων να ορίζονται από τα συνδικάτα. Να ελέγχονται και να ανακαλούνται από αυτά, για να είναι πραγματικά εκπρόσωποι των εργαζομένων και όχι των δημάρχων.

11.Δικαίωμα εκλέγειν και εκλέγεστε για όλες τις κατηγορίες των εργαζομένων των Δήμων και όχι αποκλεισμός της Υ.Ε κατηγορίας.

ΣΤΙΣ 11 ΔΕΚΕΜΒΡΗ ΣΤΗΡΙΖΟΥΜΕ ΚΑΙ ΨΗΦΙΖΟΥΜΕ

ΕΝΩΤΙΚΗ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ

ΜΕΤΑ – ΟΤΑ

Η ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΟ Α’ ΥΠΗΡΕΣΙΑΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΕΔΩ ΚΑΙ Η ΑΦΙΣΑ ΕΔΩ

Η ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΟ Γ’ ΥΠΗΡΕΣΙΑΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΕΔΩ   ΚΑΙ Η ΑΦΙΣΑ ΕΔΩ

Η ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΟ Δ’ ΥΠΗΡΕΣΙΑΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΕΔΩ ΚΑΙ Η ΑΦΙΣΑ ΕΔΩ

 

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ