Κάτω τα χέρια απ’ τους αγωνιστές – η τρομοκρατία δεν θα περάσει

Χρήστος Βαγενάς

Αναβολή, για την Πέμπτη 22 Νοέμβρη και ώρα 9πμ.,(Δικαστήρια Ευελπίδων-κτήριο2-αίθουσα1) πήρε η δίκη των αγωνιζόμενων συνδικαλιστών και μελών της Αριστερής Κίνησης Εργαζομένων ΟΑΕΕ και μελών του ΔΣ του ΠΣΕ-ΟΑΕΕ, Χρήστου Βαγενά και Ελένης Μανουρά.

Εναντίον τους έχει ασκηθεί δίωξη και παραπέμφθηκαν στον εισαγγελέα για να δικαστούν με τη διαδικασία του αυτόφωρου και με βάση το «ιδιώνυμο» που ψήφισε πρόσφατα η Κυβέρνηση.

Το «έγκλημα» των συναδέλφων ήταν ότι υλοποιώντας αποφάσεις του Συλλόγου τους, της ΠΟΠΟΚΠ και με τη στήριξη της Α.Δ.Ε.Δ.Υ. περιφρουρούσαν την κινητοποίηση στο παράρτημα του ΟΑΕΕ στο Νέο Ηράκλειο Αττικής.

Η Εκτελεστική Επιτροπή της ΠΟΕ-ΟΤΑ με δελτίο τύπου δήλωσε την συμπαράσταση της στους συλληφθέντες αγωνιστές καταγγέλλοντας την τακτική της ποινικοποίησης των αγώνων που χρησιμοποιεί η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ με σκοπό τον εκφοβισμό και την τρομοκράτηση των εργαζομένων ώστε να μην υπάρχουν αντιδράσεις στα αντιλαϊκά και αντεργατικά μέτρα που ψηφίζει και εφαρμόζει.

Το Δελτίο Τύπου συμπαράστασης της Ε/Ε της ΠΟΕ-ΟΤΑ αναφέρει:

Η Εκτελεστική Επιτροπή της Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α. στο πλαίσιο της αλληλεγγύης, στηρίζει τους αγωνιστές συνδικαλιστές του Πανελλήνιου Συλλόγου Εργαζομένων στον Ο.Α.Ε.Ε., Ελένης Μανουρά και Χρήστου Βαγενά που συνελήφθηκαν την Δευτέρα 19  Νοεμβρίου 2018 και οδηγούνται κατηγορούμενοι σήμερα Τρίτη 20 Νοέμβρη στις 12:00 το μεσημέρι στο Αυτόφωρο της Σχολής Ευελπίδων (κτήριο 2).

Η Ελένη Μανουρά και ο Χρήστος Βαγενάς συνελήφθησαν καθώς έπρατταν το αυτονόητο, περιφρουρούσαν τις πολυήμερες αγωνιστικές κινητοποιήσεις που είχε αποφασίσει η συνδικαλιστική τους οργάνωση, Π.Σ.Ε.-Ο.Α.Ε.Ε., διεκδικώντας την ενίσχυση με προσωπικό των υποστελεχωμένων περιφερειακών διευθύνσεων του Φορέα.

Είναι ξεκάθαρο ότι οι συλλήψεις και οι ποινικές διώξεις που έχει επιλέξει η κυβέρνηση ΣΥ.ΡΙΖ.Α.-ΑΝ.ΕΛ. να αντιμετωπίζει τις αγωνιστικές-κινηματικές διαδικασίες, έχουν στόχο την κάμψη του αγωνιστικού φρονήματος και την αποθάρρυνση των εργαζομένων που συνεχίζουν για τρίτη εβδομάδα τις κινητοποιήσεις τους.

Το συνδικαλιστικό κίνημα έχει αποδείξει και στο παρελθόν ότι δεν εκβιάζεται και δεν τρομοκρατείται από τέτοιου είδους τακτικές, τις οποίες κατέκρινε και η ίδια η συγκυβέρνηση από την θέση της αντιπολίτευσης. Αντίθετα συσπειρώνεται και δυναμώνει.

Κάτω τα χέρια από τους αγωνιστές.

Η Τρομοκρατία δεν θα περάσει.

ΑΠΟ ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α.

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ