Χάντρες και καθρεφτάκια στους Ιθαγενείς από την ΣΥΝ.ΑΝ Δήμου Αλίμου

«Χάντρες και καθρεφτάκια στους Ιθαγενείς» τάζει η παράταξη της Συνδικαλιστικής Ανατροπής του Δήμου Αλίμου με τον επικεφαλής τους Δημήτρη Γεωργακόπουλο σε ρόλο βουλευτή Καλοχαιρέτα, εν όψει εκλογών.

Άκαρπη συνδικαλιστική τριετία ονομάζει τους αγώνες ενότητας και αξιοπρέπειας των εργαζόμενων απέναντι στις αυταρχικές πρακτικές της Διοίκησης στις οποίες οι ίδιοι έβαζαν πλάτη. Μια τριετία που ο Σύλλογος των εργαζομένων ανέκτησε την χαμένη από την προηγούμενη διοίκησή του αξιοπιστία και στάθηκε επάξια δίπλα στις διεκδικήσεις των εργαζόμενων. Στους αγώνες για νομιμότητα, διαφάνεια, αξιοπρέπεια. Δείξαμε πως υπάρχει κι άλλος τρόπος από τον «ναι σε όλα» του συνάδελφου Γεωργακόπουλου και της παράταξής του κι αυτό φαίνεται έχει ενοχλήσει.

Ο συνάδελφος Γεωργακόπουλος και η παράταξή του ΣΥΝ.ΑΝ.  στον Άλιμο λέει:

ΝΑΙ στις Ιδιωτικοποιήσεις αφού ο ίδιος πρώτος έφερε τις Μ.Κ.Ο. των απλήρωτων εργαζόμενων στον Δήμο για τις οποίες καμία αντίρρηση δεν πρόβαλε αλλά και στην περίπτωση του ιδιώτη στους Παιδικούς Σταθμούς, την οποία τάχα καταγγέλλει τώρα,  ό ίδιος όχι μόνο απείχε από τα Διοικητικά Συμβούλια που ψήφιζε ο Σύλλογος παρεμβάσεις και καταγγελίες αλλά έκανε και παρεμβάσεις υπέρ του Ιδιώτη, ως ΔΕ1 Διευθυντής Διοικητικών Υπηρεσιών του Δήμου σε υπαλλήλους που αντιδρούσαν σε αυτό το καθεστώς. Έδωσε τμήματα υπηρεσιών του Δήμου στον Ιδιώτη που συνεχίζει να υπερασπίζεται με φθηνές δικαιολογίες (πλυντήριο κάδων),  και τώρα το παίζει υπέρμαχος της μόνιμης και σταθερής εργασίας και μιλάει για αγορά εξοπλισμού μπερδεύοντας και τον θεσμικό του ρόλο…

Μάλιστα στις τελευταίες κινητοποιήσεις του Συλλόγου και των εργαζομένων, που με την αποφασιστικότητά τους απέτρεψαν την ιδιωτικοποίηση της καθαριότητας, ο ίδιος ο συνάδελφος Γεωργακόπουλος, πρότεινε λύσεις όπως ΚΟΙΝ.Σ.ΕΠ., μεταφορά αρμοδιοτήτων στην περιφέρεια και άλλα τέτοια ….

 ΝΑΙ στις απολύσεις συναδέλφων συμβασιούχων. 10 συναδέλφους μέσω ΕΣΠΑ απέλυσε η συνάδελφος Χατζηδάκη Άννα το 2015 με την ψήφο της ως εκπρόσωπος των εργαζομένων διορισμένη από τον συνάδελφο Γεωργακόπουλο στο Διοικητικό Συμβούλιο του Ν.Π.Δ.Δ. των Δημοτικών Παιδικών Σταθμών. Επίσης, στο Δημοτικό Συμβούλιο τον Ιούλιο του 2017 ο ίδιος ζήτησε να μη συμπεριληφθούν οι μισοί εργαζόμενοι στις κενές θέσεις του Ο.Ε.Υ. γιατί όπως ο ίδιος ισχυρίστηκε δεν φτάνουν τα χρήματα.

ΝΑΙ στην αδιαφάνεια στις δικαστικές διεκδικήσεις των εργαζόμενων, διότι ενοχλήθηκε για την δικαστική διεκδίκηση των επιδομάτων και των δώρων όχι μόνο γιατί οι εργαζόμενοι το ζήτησαν και μας εμπιστεύτηκαν αλλά και έγινε με πρωτόγνωρα διαφανή τρόπο για εκείνον. Με ατομικά εργολαβικά και αποδείξεις. Μιλάει δε για προσφορές από δικηγορικά γραφεία την ώρα που ο ίδιος ανέθετε πάντα σε συγκεκριμένο δικηγορικό γραφείο τις υποθέσεις. Το ίδιο γραφείο είχε αναλάβει κατά την διοίκησή του, την ίδια υπόθεση με ακριβότερη προσφορά, την οποία και εγκατέλειψε ο ίδιος χωρίς προηγούμενη ενημέρωση.

Επίσης, μιλώντας για διαφάνεια στις δικαστικές διεκδικήσεις σίγουρα δεν θα αναφέρεται στην δικαστική διεκδίκηση των 176 ευρώ που με παράτυπο τρόπο καταβλήθηκαν στους εργαζόμενους τον Δεκέμβριο του 2014. Κατά την οποία οι εργαζόμενοι έλαβαν κλειστό φάκελο και υπέγραφαν για ποσό μεγαλύτερο το οποίο δεν περιείχε. Κατόπιν τούτου και χωρίς προηγούμενη ενημέρωση των δικαιούχων συναδέλφων μάθαμε πως ένα διόλου ευκαταφρόνητο ποσό από τα χρήματα των εργαζόμενων δόθηκαν σε ιδιωτικό συνεργείο αυτοκινήτων…

Μετά από όλα αυτά οι εργαζόμενοι με δική του προτροπή και υπογραφή σαν παράτυπα και παράνομα τοποθετημένος ΔΕ1 Διευθυντής Διοικητικών και Οικονομικών Υπηρεσιών,  καλούνται να πληρώσουν για τα χρήματα αυτά φόρους και ασφαλιστικές εισφορές ενώ έβαλε πλάτη στο πειθαρχικό ανθρωποκυνηγητό όσων τόλμησαν να υψώσουν ανάστημα σε αυτή την αδικία. Θέλουμε την διεκδίκηση των 176 ευρώ αλλά πώς? Με το να κερδίζουν άλλοι στην πλάτη των εργαζόμενων και οι συνάδελφοι να βρίσκονται έκθετοι ανά πάσα στιγμή?

ΝΑΙ στις πελατειακές σχέσεις εκμεταλλευόμενοι τα δικαιώματα των εργαζόμενων. Ευκαιρία για πολιτική βρίσκει ο συνάδελφος Γεωργακόπουλος το ανθυγιεινό επίδομα των εργαζόμενων και το ωράριο που απορρέουν από την νομοθεσία. Τα οποία βγάζοντας προεκλογικές κορώνες τάζει, λες και δεν θα κατακτηθούν με τους δυναμικούς αγώνες των εργαζόμενων και τους δικούς μας, έχοντας κάνει όλες τις νόμιμες ενέργειες, αλλά με τη δική του παρέμβαση ως από μηχανής θεός. Την ίδια ώρα που ο ίδιος σε καταγγελίες εργαζόμενων που το δικαιούνται και έφτασαν να το καταγγείλουν στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση, απαντάει με τεχνάσματα ως ΔΕ1 Διευθυντής Διοικητικών Υπηρεσιών του Δήμου για να μην το πάρουν. Φαίνεται η νομιμότητα και τα δικαιώματα των συναδέλφων για τον συνάδελφο Γεωργακόπουλο και την παράταξή του ΣΥΝ.ΑΝ. Αλίμου είναι διαπραγματεύσιμα και πάντα με γνώμονα τα προσωπικά τους συμφέροντα.

 ΝΑΙ στην αναξιοκρατία. Εισηγείται σύσταση Ο.Ε.Υ. για τον Θ.Ο.Π.Α.Α. και συζήτηση τάχα για τον ΟΕΥ των Παιδικών Σταθμών, όμως δεν μας απάντησε ποιες ήταν οι ενέργειές του για την αξιοκρατική σύσταση του Ο.Ε.Υ. στον Δήμο. Δύο φορές αγνόησε προκλητικά τις έγγραφες διαμαρτυρίες συναδέλφων για την αδικία που συντελέστηκε με την ψήφισή του, τις οποίες ο Σύλλογος τις στήριξε με κάθε νόμιμο τρόπο. Αντίθετα από τον ίδιο ο οποίος εισηγήθηκε τον Οργανισμό στο Υπηρεσιακό και απέκρυψε την αρνητική του γνωμοδότηση καθώς και τις παρατηρήσεις του Υπηρεσιακού Συμβουλίου από τον Σύλλογο και τους εργαζόμενους για να εξυπηρετήσει προσωπικά συμφέροντα και την θέληση της Διοίκησης του Δήμου.

ΝΑΙ σε κάθε καταστρατήγηση του δικαιώματος για προστασία των εργαζόμενων και Μ.Α.Π. τα οποία τώρα τάζει στους εργαζόμενους των Παιδικών Σταθμών λες και πάσχουν από αμνησία. Οι εργαζόμενοι των Παιδικών Σταθμών θυμούνται πολύ καλά ποιος έχει κάνει όλες τις απαραίτητες νόμιμες ενέργειες για να δικαιωθούν σε αυτό και δεν θα σταματήσουμε μέχρι το τέλος. Αντίθετα, οι συνάδελφοι Γεωργακόπουλος και Χατζηδάκη στάθηκαν τόσα χρόνια στο πλευρό της Διοίκησης λέγοντας στους εργαζόμενους ευθαρσώς πως δεν τα δικαιούνται. Τώρα όμως μυρίστηκαν νίκη των συντονισμένων αγώνων των εργαζόμενων και παρουσιάστηκαν ως μεσσίες να το καρπωθούν.

ΝΑΙ είπαν και στη μεταφορά των εργαζόμενων στους Παιδικούς στο Υπόγειο της Θουκυδίδου διότι δεν παρευρέθηκαν σε κανένα Δ.Σ. που αφορούσε το θέμα ενώ δεν ψήφισαν τις καταγγελίες του Συλλόγου. Αντίθετα, κάνοντας δήθεν μεμονωμένες ενέργειες επισκέπτονταν τη Διοίκηση και έδιναν στην ουσία συγχαρητήρια για την αίθουσα που δήθεν εξοικονόμησε με την μεταφορά των εργαζόμενων στο Υπόγειο. Τώρα, μήνες μετά και εν όψει εκλογών τάζει «ταξίδια στην επιφάνεια της γης»…

ΝΑΙ βέβαια λέει και στις επιχορηγήσεις από τον Δημοτική Αρχή στον Σύλλογο, με τις οποίες βάζοντας ενέχυρο την αξιοπρέπεια των εργαζομένων και «χαρίζοντας» ουσιαστικά τον Σύλλογο στον Δήμαρχο, πέρασαν χρήματα από το ταμείο του Συλλόγου την τριετία τουλάχιστον 2012-2015 για πολιτιστικές όπως λέει εκδηλώσεις, εκδρομές κ.λ.π. τα οποία βέβαια οι εργαζόμενοι δεν είδαν.

ΝΑΙ είπε και στην Διοίκηση του Δήμου όταν ο Σύλλογος έκανε αγώνες για να μην αφαιρεθούν παροχές από τους εργαζόμενους όπως το 6ωρο και η ημέρα της Ονομαστικής εορτής. Όπως οι παροχές στο κολυμβητήριο και στα φιλοξενούμενα από τους Παιδικούς Σταθμούς παιδιά των εργαζόμενων, προκειμένου να στηρίξει τον Διοίκηση του Δήμου και να σταθεί απέναντι στους εργαζόμενους και τον Σύλλογο προς όφελός του.

ΝΑΙ είπε η παράταξη της ΣΥΝ.ΑΝ. Αλίμου και στα πειθαρχικά τα οποία στόχο είχαν πάντα εργαζόμενους που διεκδικούσαν τη νομιμότητα και την αξιοπρέπειά τους και δεν ανήκαν στην παράταξη του συναδέλφου(;) Γεωργακόπουλου Δημήτρη ή ήταν και απέναντι. Δεν ήταν λίγες οι φορές που ζήτησε ανοιχτά την πειθαρχική δίωξη συναδέλφου που ήταν αντίθετος στα συμφέροντά του προκειμένου να κάμψει κάθε μορφή αντίστασης.

ΝΑΙ είπαν και στον περιορισμό της εκλογικής διαδικασίας από τις 8 π.μ. έως τις 15.00 μ.μ. στο οποίο κάθετα διαφωνήσαμε διότι πάντα η εκλογική διαδικασία γίνεται ως τις 17.00 μ.μ. για να έχουν τον χρόνο όλοι οι συνάδελφοι να προσέλθουν και να ασκήσουν το εκλογικό τους δικαίωμα αλλά από ότι φαίνεται και ενώ υπήρξε συνεννόηση με τον δικαστικό αντιπρόσωπο στην οποία δεν έκαναν τον κόπο να παρευρεθούν, εκείνοι συνεχίζουν να επιμένουν παραπληροφορώντας τους συναδέλφους.

Έχοντας χάσει κάθε μέτρο ηθικής ακόμα και αυτοσεβασμού τάζουν τον ουρανό με τα άστρα προκειμένου να υφαρπάξουν την ψήφο σας, καλλιεργώντας την λογική της ανάθεσης, της εκδούλευσης και της υποχρέωσης, όπως είχαν μάθει να χρησιμοποιούν τόσα χρόνια.

Προφανώς θεωρούν ότι οι εργαζόμενοι διαθέτουν μνήμη χρυσόψαρου και δεν θυμούνται. Τους πληροφορούμε όμως ότι οι εργαζόμενοι και ισχυρή μνήμη διαθέτουν και ορθή κρίση.

Ποιος από τους σωτήρες θα μας σώσει τώρα ποιος ….???

ΚΑΜΙΑ ΑΝΟΧΗ – ΚΑΜΙΑ ΟΠΙΣΘΟΧΩΡΗΣΗ

ΑΛΛΑΖΟΥΜΕ ΣΕΛΙΔΑ, ΓΥΡΙΖΟΥΜΕ ΤΗΝ ΠΛΑΤΗ ΣΕ ΟΣΟΥΣ ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΟΥΝ ΤΟΝ ΣΥΛΛΟΓΟ ΓΙΑ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ ΤΟΥΣ ΟΦΕΛΟΣ.

ΖΗΤΑΜΕ ΣΥΛΛΟΓΟ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ, ΚΑΝΕΝΑΣ ΣΥΜΒΙΒΑΣΜΟΣ ΣΤΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΜΑΣ.

ΘΑ ΤΑ ΚΕΡΔΙΣΟΥΜΕ ΜΕ ΤΟΝ ΔΙΚΑΙΟ ΚΑΙ ΝΟΜΙΜΟ ΑΓΩΝΑ ΜΑΣ. ΔΕΝ ΜΑΣ ΧΡΕΙΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΡΑΓΟΝΤΕΣ ΠΟΥ ΠΟΥΛΑΝΕ ΕΚΔΟΥΛΕΥΣΗ ΜΕ ΚΕΚΤΗΜΕΝΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ

ΨΗΦΙΖΟΥΜΕ – ΣΤΗΡΙΖΟΥΜΕ

ΜΕΤΑ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΔΗΜΟΥ ΑΛΙΜΟΥ

                                                                                      Μάρτιος 2018

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ