ΜΕΤΑ Δήμου Αλίμου: Καμία ανοχή – Καμία λευκή επιταγή

Διακήρυξη για τις εκλογές στον Σύλλογο Εργαζομένων Δήμου Αλίμου

Συνάδελφοι κλείνουμε πλέον ένα κύκλο τριών χρόνων αγώνα για την αξιοπρέπεια και την διαφύλαξη της ποιότητας παροχής υπηρεσιών αλλά και των συνθηκών εργασίας των συναδέλφων  που υπηρετούν στον Δήμο Αλίμου.

Το ΜΕΤΑ χαιρετίζει τους συνάδελφους  εργαζόμενους που με τον αγώνα που δίνουν καθημερινά σε όλες τις υπηρεσίες του Δήμου και παρά τις αντίξοες συνθήκες (έλλειψη προσωπικού λόγω μνημονιακών πολιτικών, εντατικοποίηση της δουλειάς, κ.λ.π.) καταφέρνουν να διατηρούν σε υψηλά επίπεδα την ποιότητα παροχής υπηρεσιών, υπερασπιζόμενη   τον Δημόσιο και κοινωνικό  Χαρακτήρα των υπηρεσιών του Δήμου.

Τρία χρόνια δόθηκαν αγώνες δίπλα στους συναδέλφους ενάντια σε κάθε ιδιωτικοποίηση, ενάντια στην δίνη των πειθαρχικών διώξεων . Αντισταθήκαμε και παλέψαμε να κρατήσουμε ψηλά το έργο των εργαζόμενων αλλά και τον ίδιο τον εργαζόμενο , ενάντια σε κάθε προσπάθεια σπίλωσης. Να πλαισιώσουμε κάθε συνάδελφο και να κάνουμε σαφές ότι ο Σύλλογος ανήκει σε όλους και είναι οι ίδιοι οι εργαζόμενοι και δεν ανήκει σε κανένα παράγοντα. Ένας Σύλλογος εργαζομένων κοντά στον εργαζόμενο και όχι κοντά στη Διοίκηση και απέναντί του.

-Παλέψαμε συνάδελφοι και παλεύουμε, δίνοντας μαζί σας μαθήματα αξιοπρέπειας παρ’ όλες τις δυσκολίες και τα εμπόδια που κάποιοι  παρατρεχάμενοι και καλοθελητές επιμένουν να μας βάζουν , ενάντια στις ιδιωτικοποιήσεις και συνεχίζουμε. Κάποιοι πήραν το μήνυμά τους, ένα μήνυμα που έδωσαν ηχηρό μέσα από την ενότητά τους οι εργαζόμενοι.

-Παλέψαμε και παλεύουμε για ανανέωση εξοπλισμού και προσλήψεις προσωπικού σε όλες τις Υπηρεσίες του Δήμου . Να σταματήσει πια η λάσπη πώς για όλα φταίνε οι εργαζόμενοι οι οποίοι δουλεύουν με απαρχαιωμένο εξοπλισμό και με πολύ λιγότερο προσωπικό  από όσο προβλέπουν οι ανάγκες των Υπηρεσιών σε όλες τις δομές του Δήμου..Και παρόλα αυτά οι Υπηρεσίες του Δήμου είναι αποδέκτες συγχαρητηρίων που άλλοι καρπώνονται.

-Απαιτούμε άμεση καταβολή των Μ.Α.Π. αλλά και των Οφειλών σε Μ.Α.Π. και γάλατα σε όλες τις υπηρεσίες και τους συναδέλφους που το δικαιούνται. Δεσμευόμαστε ότι θα κάνουμε όλες τις νόμιμες ενέργειες ώστε να καταβληθούν σε όλους τους δικαιούχους εργαζόμενους δικαιώματα εκ του νόμου, όπως το ανθυγιεινό επίδομα που αρνούνται να χορηγήσουν,  καθώς και το μειωμένο ωράριο σε ειδικότητες που ακόμα το στερούνται και που απορρέει από τη Σ.Σ.Ε.

-Πρωτοστατήσαμε και παλέψαμε μαζί με τους συναδέλφους για να παραμείνουν οι συμβασιούχοι συνάδελφοι στην Καθαριότητα αλλά και σε όλες τις υπηρεσίες του Δήμου. Κι έχουμε να παρουσιάσουμε έναν αξιοπρεπέστατο αγώνα ενότητας, ο οποίος παρότι «τιμωρήθηκε» με τη συναίνεση και την προτροπή των «εργοδοτικών συνδικαλιστών»,συνεχίστηκε και δυνάμωσε ενάντια σε κάθε προσπάθεια ιδιωτικοποίησης με καθολική συμμετοχή των εργαζόμενων στις κινητοποιήσεις.

-Πρωτοστατήσαμε και παλέψαμε με τους συναδέλφους για την δικαίωσή τους για την καταβολή του επιδόματος των 176 ευρώ και θα συνεχίσουμε να παλεύουμε για τη διαφάνεια και τη νομιμότητα για ό,τι αφορά τις διεκδικήσεις των συναδέλφων.

Συνάδελφοι, είμαστε περήφανοι που εκπροσωπήσαμε στον Σύλλογο των Εργαζομένων , εργαζόμενους που παρά τις αντίξοες κοινωνικο-οικονομικές συνθήκες, το κλίμα τρομοκρατίας στους χώρους δουλειάς, την εντατικοποίηση της εργασίας, παρ’ όλες τις περικοπές στον μισθό μας  και όλες τις ελλείψεις(προσωπικού, εξοπλισμού) έχουν αντιληφθεί πλέον πώς δεν χρειαζόμαστε παράγοντες και Σωτήρες αλλά ψυχή που την κατέχουμε, ενότητα και θέληση για να διεκδικήσουμε αξιοπρέπεια στην εργασία και δικαιώματα κεκτημένα χρόνων που κάποιοι με ευκολία νομίζουν ότι  θα μας αφαιρούν.

Εμείς λέμε ΚΑΘΑΡΑΟ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ανήκει στους εργαζόμενους

Δεν διαπραγματευόμαστε την αξιοκρατία ,  που ζητάμε στις Υπηρεσίες του Δήμου όσο κι αν αυτό δεν εξυπηρετεί κατεστημένα χρόνων. Παλέψαμε για τον Ο.Ε.Υ του Δήμου για να μπορούν να κριθούν οι συνάδελφοι σε συναφείς με το αντικείμενό τους και με τις σπουδές τους θέσεις και να μην προκρίνονται συνάδελφοι με άσχετο αντικείμενο. Επίσης, να μην καταργηθεί θέση συναδέλφου αλλά και να μην περάσει παράνομη σύσταση της Δημοτικής Αστυνομίας ώστε να ωφεληθούν και πάλι οι ημέτεροι… Επιδιώξαμε με κάθε τρόπο να συμπεριληφθούν στον Ο.Ε.Υ. ,στο τμήμα που αφορά τις θέσεις, όλοι οι συνάδελφοι που υπηρετούν αυτή τη στιγμή στη Διεύθυνση Περιβάλλοντος με συμβάσεις  και εξυπηρετούν ανάγκες της υπηρεσίας ώστε να υπάρχει η δυνατότητα να προκηρυχτούν οι θέσεις αυτές και να συμπληρωθούν, ανοίγοντας και νέες θέσεις εργασίας για να εξασφαλίσουμε την εύρυθμη λειτουργία της Υπηρεσίας αλλά και τον Δημόσιο και Κοινωνικό χαρακτήρα της.

Συνεχίζουμε και ζητάμε να συνεχίσουμε μαζί τον αγώνα για αξιοπρέπεια, αξιοκρατία , διαφάνεια που θα αφορά και τις διεκδικήσεις μας , σεβασμό στην ανθρώπινη προσωπικότητα. Θέλουμε έναν Σύλλογο δυνατό να στηρίζει τον εργαζόμενο και θα αγωνίζεται για τα καθημερινά προβλήματα αλλά και κατά της φτωχοποίησης της εργατικής τάξης με περικοπές και φοροεπιδρομές, την αρπαγή της λαϊκής περιουσίας με τους πλειστηριασμούς   και κατά όσων δεινών  προορίζουν για εμάς. Μόνο ενωμένοι και μέσα από τον κοινό αγώνα θα μπορέσουμε να τα αντιμετωπίσουμε γιατί τα συμφέροντα των εργαζόμενων είναι και πρέπει να είναι κοινά.

Συνεχίζουμε να αντιστεκόμαστε και να δεσμευόμαστε στους εργαζόμενους για να ανατρέψουμε μαζί αυτήν την κατάσταση

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ