Αγ. Παρασκευή: Συνεχίζουμε στην πρώτη γραμμή του αγώνα για τα δικαιώματά μας

Διακήρυξη από την «Αγωνιστική Ενωτική Πρωτοβουλία» για τις εκλογές αντιπροσώπων στην ΠΟΕ-ΟΤΑ του Συλλόγου Εργαζομένων Δήμου Αγίας Παρασκευής.

ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΕΝΩΤΙΚΗ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ

Καμμία ανοχή – Κανένας συμβιβασμός – κανένας αποχή

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι, στις 20 του Μάρτη έχουμε εκλογές για την ανάδειξη των εκπροσώπων του ΣΕΔΑΠ  στο συνέδριο της ΠΟΕΟΤΑ.

Στους δύσκολους καιρούς και με τους αγώνες που έχουμε μπροστά μας, με την χώρα στη δίνη των ΜΝΗΜΟΝΙΩΝ, με ζητήματα όπως το αντι-ασφαλιστικό, το μισθολόγιο, τη ψευδο-αξιολόγηση, τη φόρο-επιδρομή, την ελαστικοποίηση των εργασιακών σχέσεων, τους πλειστηριασμούς και τα κόκκινα δάνεια, όπως και τις ιδιωτικοποιήσεις, το ξεπούλημα της δημόσιας περιουσίας, δεν χωράει ο στρουθοκαμηλισμός και το «ωχ αδερφέ δεν πρόκειται να γίνει κάτι» , δεν χωράει η διαφυγή του τύπου « τι μπορώ να κάνω εγώ;» δεν χωράει το «δεν ήξερα» , ή το «δεν μπορώ», δεν χωράνε οι συμβιβασμοί!

Δεν χωρά ούτε ο κυβερνητικός, εργοδοτικός και μνημονιακός συνδικαλισμός, με παλιούς και νέους «σωτήρες» ,  ούτε ο διχαστικός μικροπαραταξιασμός .

Χωράνε μόνο ενεργοί εργαζόμενοι, ενημερωμένοι, με ταξικό προσανατολισμό, αποφασισμένοι να έρθουν σε ρήξη με τα πολιτικά και προσωπικά συμφέροντα, εργαζόμενοι που θα σηκώνουν ψηλά τις σημαίες της ενότητας, της αλληλεγγύης και των αγώνων.

Η παράταξή μας έχει δείξει στην πράξη ότι δεν αποτελεί διακοσμητικό στοιχείο αλλά ότι μπορεί να συμβάλει αποφασιστικά, μαζί με τους εργαζόμενους σε μια νέα συλλογικότητα απέναντι στον ατομισμό, για ένα Σωματείο ενότητας απέναντι σε κάθε πρόβλημα, όντας παρόν σε κάθε έμπρακτη-αγωνιστική δράση.

Στις σημερινές συνθήκες, περισσότερο από κάθε άλλη φορά, χρειαζόμαστε, πρω­το­βου­λί­ες ει­λι­κρι­νείς, ενω­τι­κές  και αγω­νι­στι­κές ,

Χρειαζόμαστε, την εξάλειψη του παραγοντισμού, της λογικής της ανάθεσης, της παραταξιοποίησης  και της κομματικοποίησης του Συλλόγου.

Χρειαζόμαστε, εκπροσώπους στην ΠΟΕ ΟΤΑ που θα προσφέρουν στο κίνημα ανιδιοτελώς, που δεν βάζουν μπροστά το προσωπικό ή το παραταξιακό συμφέρον, αλλά την υπεράσπιση και διεύρυνση των δικαιωμάτων των εργαζομένων με διάθεση απαλλαγής από τις μέχρι σήμερα εφαρμοζόμενες μικροπολιτικές τακτικές.

ΕΜΕΙΣ συνεχίζουμε να αντιστεκόμαστε  και να δεσμευόμαστε στους εργαζόμενους  για να ανατρέψουμε μαζί αυτήν την κατάσταση.

Εμείς λέμε ΚΑΘΑΡΑ:  Ο ΣΥΛΛΟΓΟΣ είναι των εργαζόμενων,

ΑΝΤΙΣΤΕΚΟΜΑΣΤΕ

ΔΕΣΜΕΥΟΜΑΣΤΕ ΟΤΙ ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΜΕ  ΣΤΗΝ ΠΡΩΤΗ ΓΡΑΜΜΗ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ,

ΓΙΑ ΤΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΜΑΣ

ΣΟΦΙΑ ΒΑΜΒΟΥΚΑ

ΚΩΣΤΑΣ ΜΕΓΑΓΙΑΝΝΗΣ

ΓΙΩΡΓΟΣ ΜΑΚΡΟΠΟΥΛΟΣ

ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΑΠΑΝΙΚΟΛΑΟΥ

ΣΤΕΛΛΑ ΤΖΑΝΙΝΗ

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ