Εκλογές Συλλόγου ΟΤΑ επ. Λιβαδειάς: Στηρίζουμε – Ψηφίζουμε ΕΝΩΤΙΚΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ

Εκλογική Διακήρυξη του συνδυασμού "ΕΝΩΤΙΚΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ" για την ανάδειξη αντιπροσώπων στην ΠΟΕ-ΟΤΑ

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι… Ζούμε σε περίοδο παγκόσμιας οικονομικής κρίσης λόγω των αδιέξοδων νεοφιλελεύθερων πολιτικών, της αποθέωσης της ελεύθερης αγοράς και της απορρύθμισης της δημόσιας παρέμβασης. Οι εθνικές οικονομίες σε όλο τον κόσμο ταλαντεύονται, η κοινωνική συνοχή κλονίζεται. Η κρίση επηρεάζει πρωτίστως τα χαμηλά και μεσαία οικονομικά εισοδήματα, το κόστος ζωής μεγαλώνει, η οικονομική δραστηριότητα περιορίζεται, οι ρυθμοί ανάπτυξης είναι σχεδόν μηδενικοί, η μικρομεσαία επιχειρηματικότητα πλήττεται, η ανεργία αυξάνεται και δημιουργούνται νέοι φτωχοί και κοινωνικά αποκλεισμένοι, ο οικογενειακός προγραμματισμός έχει τιναχτεί στον αέρα.

Σε αυτές τις ιδιαίτερα δύσκολες συνθήκες, γίνεται μέρα με την μέρα, αντιληπτή η έλλειψη κοινωνικού κράτους και η απουσία της Τοπικής Αυτοδιοίκησης σε κάθε επίπεδο.

Σε αυτή τη ζοφερή πραγματικότητα, οι εργαζόμενοι στους Δήμους καλούμαστε να βγάλουμε το φίδι από την τρύπα ,παρέχοντας ποιοτικές υπηρεσίες προς τους συνδημότες μας, χωρίς επαρκές ανθρώπινο δυναμικό και υλικούς πόρους, υπερβάλλοντας δυνάμεις καθημερινά και συχνά εσκεμμένα στοχοποιούμενοι για να καλυφθούν οι ευθύνες αυτών που αποφασίζουν και διοικούν.

Σε αυτές τις δύσκολες συνθήκες λοιπόν αποφασίσαμε να ενώσουμε τις δυνάμεις μας, πέρα από σκοπιμότητες και ιδεολογικές διαφορές και να δημιουργήσουμε τη συνδικαλιστική κίνηση με το όνομα ΕΝΩΤΙΚΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ (ΕΝΩΣΥ).

Με άξονες δράσης την ανάπτυξη της συναδελφικής μας, αλλά και της κοινωνικής αλληλεγγύης , θέτουμε ως στόχο και δεσμευόμαστε:

  • Πώς θα συνεχίσουμε να αγωνιζόμαστε σθεναρά για τις ανάγκες των εργαζομένων, την προστασία των εργασιακών μας δικαιωμάτων και την ποιοτική αναβάθμιση του εργασιακού μας βίου.
  • Πώς θα συνεχίσουμε να παλεύουμε ενάντια στις ιδιωτικοποιήσεις των υπηρεσιών των δήμων μας.
  • Πώς θα συνεχίσουμε να παίρνουμε όλα εκείνα τα μέτρα που θα διασφαλίζουν τη συμμετοχή των συναδέλφων εργαζομένων στη διοίκηση του Συλλόγου , μέσα από δημοκρατικές-συμμετοχικές διαδικασίες, όπως γενικές συνελεύσεις, επισκέψεις στους χώρους δουλειάς, ενημερώσεις, εκδηλώσεις κτλ, όπως κάναμε τα τελευταία τρία χρόνια.
  • Για ένα Σύλλογο που θα διαπαιδαγωγεί μέσα από τις πρωτοβουλίες, τη λειτουργία και τη δράση του στις αρχές της ισότητας, της δικαιοσύνης, της δημοκρατίας, της αλληλεγγύης, της απομόνωσης του ρατσισμού ,της προστασίας της ανθρώπινης αξιοπρέπειας και των ανθρώπινων δικαιωμάτων.

Απευθυνόμαστε σε όλους όσοι ανεξάρτητα από τις πολιτικές και ιδεολογικές τους απόψεις αποδέχονται την ανάγκη να παλέψουν σε συνδικαλιστικό επίπεδο με ανιδιοτέλεια για την αντιμετώπιση των προβλημάτων των εργαζομένων στους ΟΤΑ τόσο σε τοπικό όσο και σε ευρύτερο επίπεδο., σε όσους θεωρούν ότι μια συνδικαλιστική κίνηση δεν εξαντλεί τη δράση της μόνο στα πλαίσια του διοικητικού συμβουλίου, αλλά είναι παρούσα καθημερινά στα προβλήματα των εργαζομένων, παρούσα στον αγώνα όλων των κοινωνικών ομάδων για καλύτερη ζωή και αξιοπρέπεια.

Δεν απευθυνόμαστε σε όλους όσοι τα προηγούμενα χρόνια αλλά και τώρα με τη δράση τους από θέσεις ευθύνης στα συνδικάτα και στην τοπική αυτοδιοίκηση, στήριξαν και συνεχίζουν να στηρίζουν τις πολιτικές επιλογές που οδήγησαν στη σημερινή κατάσταση την κοινωνία. Δεν έχουν θέση ανάμεσά μας αυτοί που θέλουν ακόμα και σήμερα, να συνεχίσουν να κάνουν αυτό που τόσο καλά ξέρουν, δηλαδή, να εξυπηρετούν τα δικά τους προσωπικά και πολιτικά – κομματικά συμφέροντα.

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι… Γνωρίζετε καλά ότι εκφράζουμε το συνδικαλισμό που μάχεται, που αντιστέκεται, που ενοχλεί, που ορθώνει ανάστημα στις αυθαιρεσίες της όποιας δημοτικής αρχής. Το συνδικαλισμό που υπερασπίζεται τα δικαιώματα των εργαζομένων αλλά και το συμφέρον των δημοτών. Το συνδικαλισμό που επιζητεί τον διάλογο, έχει προτάσεις και δεν εμμένει στη στείρα άρνηση. Το συνδικαλισμό που μιλάει ανοιχτά και δεν συνδιαλέγεται πίσω από κλειστές πόρτες. Αυτός είναι ο συνδικαλισμός που εκφράζουμε! Ας το καταλάβουν όσοι επιζητούν καλόβολους και πειθήνιους συνδικαλιστές όπως είχαν συνηθίσει από άλλους

ΣΑΣ ΚΑΛΟΥΜΕ ΟΛΟΥΣ ΜΑΖΙ, ΔΥΝΑΜΙΚΑ ΚΑΙ ΕΝΩΤΙΚΑ,
ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΓΙΑ ΕΝΑ ΣΥΛΛΟΓΟ ΑΔΕΣΜΕΥΤΟ, ΔΥΝΑΜΙΚΟ,
ΜΕ ΟΡΑΜΑ, ΜΕ ΕΞΩΣΤΡΕΦΕΙΑ ΚΑΙ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ, ΠΑΝΤΑ ΠΑΡΟΝΤΑ
ΣΤΟΥΣ ΑΓΩΝΕΣ ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΔΙΕΚΔΙΚΗΣΕΙΣ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΚΑΙ ΚΑΘΕ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΟΜΑΔΑΣ

Σε αυτό το πλαίσιο σας καλούμε να στηρίξετε το ψηφοδέλτιο της ΕΝΩΤΙΚΗΣ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑΣ (ΕΝΩΣΥ) και στις εκλογές για την ανάδειξη αντιπροσώπων στην ΠΟΕ-ΟΤΑ. Για να ακούγεται η φωνή σας δυνατά, κρυστάλλινα, ξεκάθαρα, χωρίς δεσμεύσεις και κομματικά βαρίδια και σε επίπεδο Ομοσπονδίας (ΠΟΕ-ΟΤΑ).

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ