Εκλογική Διακήρυξη ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ Δήμου Καισαριανής

Στις 7 Μαρτίου 2018 γίνονται οι εκλογές για την ανάδειξη των αντιπροσώπων μας για το 46ο Συνέδριο της ΠΟΕ-ΟΤΑ, που θα γίνει 23-26/4/2018. Ένα συνέδριο κρίσιμο μιας και συνεχίζονται για οχτώ χρόνια οι μνημονιακές πολιτικές της λιτότητας και της περικοπής εργασιακών, κοινωνικών και δημοκρατικών δικαιωμάτων των εργαζομένων, για να αποπληρώνεται ένα άδικο και επονείδιστο χρέος που δημιούργησε όλα τα προηγούμενα χρόνια το οικονομικό και πολιτικό κατεστημένο στη χώρα μας, και το οποίο συνεχίζει και μέσα στην κρίση να αυγατίζει τα κέρδη του και να πίνει εις υγείαν των κορόιδων!

Η εμπειρία μας επίσης, τα τελευταία χρόνια μας έδειξε, ότι για να αντιμετωπίσουμε αυτή την κατάσταση, χρειάζεται η ΕΝΟΤΗΤΑ και ο ΑΓΩΝΑΣ όλων των εργαζομένων, ανεξάρτητα ιδεολογικής, πολιτικής ή παραταξιακής τοποθέτησης και σχέσης εργασίας, είτε εργάζεται στον ιδιωτικό ή δημόσιο τομέα, είτε είναι συνταξιούχος ή άνεργος, γιατί οι αντίπαλοί μας είναι πανίσχυροι και μπροστά στα κέρδη και την εξουσία τους γίνονται αδίστακτοι!

Δεν μπορεί σήμερα, που κατάρρευσαν τα πάντα, που οι ελπίδες του λαού έγινα φύλλο και φτερό, εμείς να συμπεριφερόμαστε σαν μην έγινε τίποτα. Γίνεται απεργία ή κάποια κινητοποίηση και γίνονται δύο, τρεις και τέσσερεις συγκεντρώσεις… και μετά λέμε γιατί δεν συμμετέχει ο κόσμος και γιατί αισθάνεται ηττημένος και απογοητευμένος.

Γίνεται συνέλευση του συλλόγου μας και δεν συμμετέχουν οι εργαζόμενοι …και συνεχίζουν κάποιοι σαν να μην τρέχει τίποτα!

Η ΔΑΣ(ΠΑΜΕ) έχει αποκόψει το σωματείο και τους εργαζόμενους του Δήμου μας, από τους άλλους εργαζόμενους των ΟΤΑ και του Δημοσίου. Δεν συμμετέχει στις κινητοποιήσεις της ΠΟΕ-ΟΤΑ και της ΑΔΕΔΥ. Προτιμά να βρίσκεται στο στενό κύκλο των ομοϊδεατών της και όχι εκεί που βρίσκονται όλοι οι εργαζόμενοι, ανεξάρτητα της όποιας τοποθέτησής τους. Οι αγώνες για να είναι νικηφόροι, για να εμπνέουν τους εργαζόμενους και να φοβίζουν τους εργοδότες και τις κυβερνήσεις, πρέπει να είναι ΕΝΩΤΙΚΟΙ και ΜΑΖΙΚΟΙ. Κανένας δεν εργάζεται από χόμπι, ζούμε από τη δουλειά μας και όλοι παίρνουμε το ίδιο μεροκάματο!

Η ΔΑΣ μετέτρεψε το σωματείο σε δεκανίκι της Δημοτικής Αρχής, αφού λειτουργεί συμπληρωματικά και θεωρεί ότι ό,τι κάνει αυτή είναι καλώς καμωμένο. Μας «μάλωσε» στην προχθεσινή ΓΣ ότι δεν συμμετείχαμε στη συνάντηση για τον ΟΕΥ του Νομικού Προσώπου «Λεωνίδας Μανωλίδης» και δεν λέει τίποτα για το αν δόθηκε ή όχι το σχέδιο του οργανισμού στο σωματείο και αν συζητήθηκε και πότε! Δεν λέει τίποτα για το «δούλεμα» που συνεχίζεται, όταν η θέση μας είναι για κατάργηση του Νομικού Προσώπου και τη μεταφορά των αρμοδιοτήτων και του προσωπικού του στο Δήμο και άρα αυτό που επείγει είναι η σύνταξη νέου ΟΕΥ στο Δήμο και η μεταφορά των εργαζομένων του «Λεωνίδας Μανωλίδης».

Η ΔΑΣ δεν νιώθει την ανάγκη να απολογηθεί που δεν έκανε τίποτα για να δοθεί το ανθυγιεινό επίδομα στους δικαιούχους εργαζόμενους, από το Αύγουστο του 2017 και στους εργαζόμενους που έχουν έδρα τα συνεργεία, που λειτουργεί σταθμός μεταφόρτωσης και προσωρινής αποθήκευσης απορριμμάτων, από το Φλεβάρη του 2016.

Η ΔΑΣ, που τόσα λέει για τις ευθύνες των άλλων, φορά παραμορφωτικούς φακούς και δεν βλέπει την κατάσταση στα συνεργεία, την εντατικοποίηση της εργασίας, σε κάποιες υπηρεσίες, όπως τα συνεργεία (καθαριότητα, πράσινο, συνεργεία συντήρησης), το νεκροταφείο και το ΚΕΠ.

Δεν βλέπει ότι οι παιδικοί σταθμοί λειτουργούν από το ΕΣΠΑ και οι εργαζόμενοι είναι όμηροι των ελαστικών εργασιακών σχέσεων, με μια δημοτική αρχή που αντί να προσλαμβάνει μόνιμο προσωπικό εκεί που μπορεί, όπως είναι πχ τα ανταποδοτικά (καθαριότητα κλπ), αναμασά τα ίδια επιχειρήματα με την κυβέρνηση, ότι δηλ από τις προσλήψεις δημοσίων και δημοτικών υπαλλήλων θα αυξηθούν η φορολογία και τα ανταποδοτικά!

Το ίδιο λένε κυβέρνηση και δανειστές: Αν γίνουν δηλ. προσλήψεις στο δημόσιο αυξάνονται η φορολογία και οι δαπάνες του δημοσίου, λες και τα λεφτά που πληρώνουν οι πολίτες είναι για να αποπληρώνονται χρέη, δάνεια και τοκοχρεολύσια και όχι να του προσφέρονται υπηρεσίες που θα βελτιώνουν τη ζωή τους και το περιβάλλον που ζουν.

Η ΔΑΣ, που τόσο λέει ότι κόπτεται για τους συμβασιούχους, δεν λέει σ’ αυτούς τους εργαζόμενους, όπως είναι οι εργαζόμενοι από τα προγράμματα στου ΕΣΠΑ, που οι συμβάσεις τους ανανεώνονται κάθε χρόνο ή έχουν πάνω από οχτώ μήνες εργασίας ότι όλοι αυτοί θα ψήφιζαν στις 7 του Μάρτη για την ΠΟΕ-ΟΤΑ, αν δεν σαμποτάριζε την τροποποίηση του καταστατικού της πριν ενάμιση χρόνο στο καταστατικό συνέδριο της ΠΟΕ-ΟΤΑ!

Για την ΑΣΚ, που ανακοίνωσε στη συνέλευση ότι θα κατέβει στις εκλογές, τι να πούμε, αφού τα είπε ο εκπρόσωπός της στη ΓΣ. Αυτοί ασχολούνται με άλλα πράγματα. Κρατάνε λέει την καυτή πατάτα στο χέρι και αγωνίζονται για να σώσουν τη χώρα, γι’ αυτό γίνονται απολογητές όλων των αντιλαϊκών και αντεργατικών μέτρων. Όμως αν σκέφτεσαι πώς θα σώσεις την κυβέρνησή σου, τη Δημοτική σου Αρχή ή το κόμμα σου και δεν τους κρίνεις όλους από τη σκοπιά των εργατικών συμφερόντων, τότε δεν είσαι χρήσιμος για τους εργαζόμενους. Ο εργοδοτικός και κυβερνητικός συνδικαλισμός είναι η άλλη όψη του ίδιου νομίσματος και οι εργαζόμενοι έχουν συμφέρον να τους αποδοκιμάζουν.

Εμείς, η Ενωτική Αγωνιστική Συσπείρωση και η Ανεξάρτητη Πρωτοβουλία, ενώνουμε τις δυνάμεις μας, γιατί θέλουμε μια ομοσπονδία ΕΝΩΤΙΚΗ και ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ. Θέλουμε επίσης να σταλεί μήνυμα αποδοκιμασίας στο προεδρείο του σωματείο και τη ΔΑΣ για την ταύτισή του με τη Δημοτική Αρχή.

Αγωνιζόμαστε για συνδικάτα στα χέρια των εργαζομένων και όχι εξαρτήματα των εργοδοτών και των κυβερνήσεων, συνδικάτα που θα τα στηρίζουν και θα συμμετέχουν οι εργαζόμενοι και που θα τα φοβούνται και θα σέβονται οι αντίπαλοί τους.

Στις 7 Μάρτη ψηφίζουμε τη
ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΔΗΜΟΥ ΚΑΙΣΑΡΙΑΝΗΣ,
που στηρίζεται από την ΕΑΣ και την Ανεξάρτητη Πρωτοβουλία

Μάρτης 2018

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ