Εργαζόμενοι Δήμου Αιγάλεω: «Ας κάνουμε δυνατά, όλα αυτά που μας πλασάρουν ως αδύνατα»

Διακήρυξη από την Πρωτοβουλία Αγωνιστικής Συνεργασίας Εργαζομένων Δήμου Αιγάλεω

«Πρωτοβουλία Αγωνιστικής Συνεργασίας»

ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΔΗΜΟΥ ΑΙΓΑΛΕΩ

 «Η ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΟΧΘΗ »

Συνάδελφε , Συναδέλφισσα ,

Βρισκόμαστε σε μια περίοδο που η κυβέρνηση, έχοντας ολοκληρώσει την   3η αξιολόγηση  καλλιεργεί το δικό της success story, που  λέει ότι η χώρα το 2018 βγαίνει απ’ τα μνημόνια, όταν είναι γνωστό σε όλους ότι η κυβέρνηση έχει δεσμεύσει τη χώρα με μέτρα και με επιτροπεία από τους δανειστές μέχρι το 2060 υπακούοντας στις επιταγές της ΕΕ /ΔΝΤ και Κεφαλαίου ! Η χώρα «σώθηκε», όχι όμως και οι εργαζόμενοι.  Οι συνέπειες των  προηγούμενων αντιλαϊκών μέτρων όχι μόνο δεν επουλώνονται με τις ασπιρίνες των «κοινωνικών μερισμάτων», αλλά βαθαίνουν, αφού στις 5500 σελίδες του νόμου προβλέπονται μέτρα και αναδιαρθρώσεις υπέρ του κεφαλαίου. Οι μειώσεις των μισθών, συντάξεων και οικογενειακών επιδομάτων. Οι ιδιωτικοποιήσεις δημοσίων οργανισμών και επιχειρήσεων, το ξεπούλημα του δημόσιου πλούτου και οι ηλεκτρονικοί πλειστηριασμοί της εργατικής και λαϊκής περιουσίας, οι κατασχέσεις τραπεζικών λογαριασμών και περιουσιακών στοιχείων από τράπεζες και εφορίες, η κατάργηση του δικαιώματος της απεργίας σε πρωτοβάθμια σωματεία βρίσκονται στο προσκήνιο ολοκληρώνοντας όλα όσα είχαν δρομολογηθεί απ’ τις προηγούμενες κυβερνήσεις και των οποίων η εφαρμογή ανατράπηκε ή καθυστερούσε λόγω των μεγάλων κοινωνικών αντιδράσεων και αγώνων.

Η κατάσταση στο δήμο μας αλλά όπως  σε όλους  στους Δήμους, πηγαίνει από το κακό στο χειρότερο. Οι τεράστιες ελλείψεις σε προσωπικό και η υποχρηματοδότηση επιδεινώνουν την κατάσταση καθημερινά. Οδηγούν στην εντατικοποίηση «για να βγει η δουλειά», πολλές φορές με τραγικές  συνέπειες. Ο φόρος αίματος που πληρώνουν οι εργαζόμενοι στους ΟΤΑ είναι βαρύς. Τα κενά καλύπτονται  αποκλειστικά με ελαστικά εργαζόμενους, και «συμβασιούχους κάθε είδους.  Η μόνιμη και σταθερή δουλειά ακυρώνεται σταδιακά.

Εκεί οδηγούν οι περικοπές πόρων από τους Ο.Τ.Α, οι ισοσκελισμένοι προϋπολογισμοί, η εποπτεία – επιτήρηση, η απαγόρευση προσλήψεων μόνιμου προσωπικού σε όλες τις υπηρεσίες των Δήμων, η «αξιολόγηση», η κινητικότητα και η εξαίρεση των ΟΤΑ από τους φορείς υποδοχής και τα ψηφιακά οργανογράμματα που φέρνουν κατάργηση ειδικοτήτων και υπηρεσιών.

Μεθοδεύεται συστηματικά και προετοιμάζεται η εκχώρηση σε εργολάβους και εταιρίες λειτουργιών των δήμου  και η ιδιωτικοποίηση υπηρεσιών τους .

Εφαρμόζονται πλήρως όλες οι αντιδραστικές ρυθμίσεις.  Με το νέο συστήματα αξιολόγησης – στοχοθεσίας-κινητικότητας και επιλογής προϊστάμενων φτιάχνουν ένα ανταγωνιστικό – κανιβαλικό,  εκβιαστικό και τρομοκρατικό πλαίσιο για τους εργαζόμενους για να εξασφαλίσουν την πειθάρχηση και τη συναίνεσή τους. Με το πρόσχημα της «αξιοκρατίας» εκβιάζουν τους εργαζόμενους να κυνηγούν τους μνημονιακούς στόχους και να ανταγωνίζονται μεταξύ τους για το βαθμό της αξιολόγησης και τη θέση ευθύνης.

Είναι προφανές ότι αυτό δεν μπορεί να είναι το μέλλον μας . Το μέλλον μπορούμε και πρέπει να το προετοιμάσουμε! Μπορούμε και πρέπει να δώσουμε τη μάχη της ρήξης με αυτές τις πολιτικές και να την κερδίσουμε!

Το συνδικαλιστικό κίνημα, πρέπει να περάσει από την αμυντική στην επιθετική γραμμή των διεκδικήσεων ξεπερνώντας τις συμβιβασμένες γραφειοκρατικές ηγεσίες που το κρατούν καθηλωμένο. Φτάνουν εφτά χρόνια περικοπών και άγριας λιτότητας για τους εργαζόμενους και τους συνταξιούχους!

Ενωτικά – Δυναμικά – Αποφασιστικά  παλεύουμε και διεκδικούμε:

 • Υπογραφή Σ.Σ.Ε για τους ΙΔΑΧ και ΙΔΟΧ που θα καλύπτει τις πραγματικές ανάγκες των εργαζομένων και δεν θα αποτελεί αντικείμενο υποχωρήσεων και συμβιβασμών
 • Ξεπάγωμα της μισθολογικής εξέλιξης και αναγνώριση της διετίας 2016 -2017.
 • Σταδιακή επαναφορά των αμοιβών των δημοσίων υπαλλήλων στην προ μνημονίων εποχή, με την ανάλογη αύξηση του βασικού εισαγωγικού μισθού
 • Άμεση επαναφορά του 13ου και 14ου μισθού
 • Αύξηση της αμοιβής υπερωριακής εργασίας
 • Προσλήψεις μόνιμου προσωπικού που θα καλύπτουν όλες τις ανάγκες των υπηρεσιών των Δήμου.
 • Διασφάλιση του επιδόματος επικίνδυνης και ανθυγιεινής εργασίας, και επέκταση και σε άλλες ειδικότητες και επαναφορά των τριών μισθολογικών κλιμακίων των εργαζομένων στα ΒΑΕ.
 • Εφαρμογή της Νομοθεσίας για την Υγιεινή και Ασφάλεια και τις συνθήκες εργασίας για να μπει τέλος στους Θανάτους και τα ατυχήματα κατά την εργασία.

Να αναγνωρισθεί νομοθετικά για τους εργαζόμενους Δημοσίου Δικαίου στους Ο.Τ.Α.    το    Εργατικό Ατύχημα και η Επαγγελματική Ασθένεια.

 • Μείωση του εργάσιμου χρόνου τώρα γενικευμένο 35ωρο, απόλυτος σεβασμός στους κανόνες ασφαλείας, όχι άλλο αίμα εργαζομένων.
 • Διασφάλιση του Δημόσιου και Κοινωνικού χαρακτήρα των Δημοτικών Βρεφικών – Παιδικών Σταθμών και κατάργηση των τροφείων
 • Κανένας εργαζόμενος στους ΟΤΑ, ανεξάρτητα σχέσης εργασίας και φορέα απασχόλησης, καθώς και των εργαζομένων στην «κοινωφελή» εργασία, που θα αμείβεται λιγότερο ή θα εργάζεται περισσότερο απ’ όσα προβλέπονται στη ΣΣΕ της ΠΟΕ-ΟΤΑ.
 • Διεκδικούμε , μόνιμη , σταθερή εργασία , αξιοπρεπείς αμοιβές και πλήρη δικαιώματα .
 • Μπλοκάρουμε την αντιδραστική αξιολόγηση, την στοχοθεσία και κινητικότητα. ΟΧΙ στην νέα επιδρομή στα εργασιακά μας δικαιώματα και τις συνδικαλιστικές ελευθέριες.

Στις εκλογές του ΜΑΡΤΗ  δυναμικά μπροστά για:

 • Ένα σωματείο ταξικό, με αιτήματα και στόχους πρώτα από όλα  για τις ανάγκες και τα δικαιώματα μας. Με αναβαθμισμένους  στόχους που δεν  συμβιβάζεται με τη  υπάρχουσα τάξη πράγματων. Με προσανατολισμό ανατροπής και σύγκρουσης με την κυβέρνηση  ΕΕ, το ΔΝΤ και κάθε πολιτικό διαχειριστή αυτής της πολιτικής.
 • Ένα σωματείο ενωτικό, που θα μας ενοποιεί,  χωρίς διαχωρισμούς, κόντρα στον αστικοποιημένο – εργοδοτικό  συνδικαλισμό και όλες τις μορφές έκφρασης του, την  λογική της συναίνεσης, του παζαρέματος και της υπόκλισης στη λογική των «θυσιών», πάντα για μας.
 • Ένα σωματείο που δεν θα μετατραπεί σε παράρτημα του κόμματος,  αλλά ταξικό και ανεξάρτητο.

Η υπόθεση στα χέρια μας  , τα δικαιώματα και  οι ανάγκες μας μπροστά!

Ως Πρωτοβουλία Αγωνιστικής Συνεργασίας «Η ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΟΧΘΗ» , για αυτές της μάχες και αυτούς τους δρόμους απλώνουμε το χέρι σε κάθε συνάδελφο. θέλουμε να συμβάλλουμε σήμερα σε έναν τέτοιο αγώνα του σωματείου και ζητάμε την στήριξη και συμμετοχή σας.  Για να είναι η συλλογική διεκδίκηση στην πρώτη επιλογή των εργαζόμενων ενάντια στην υποταγή, στην ανάθεση, στις «κυβερνητικές λύσεις». Ενάντια σε κάθε είδους  κυβερνητικό – εργοδοτικό,  γραφειοκρατικό και κομματικοκεντρικό  συνδικαλισμό.

Kαμία αναμονή – Καμία εφαρμογή- Οργάνωση του αγώνα!

Ας κάνουμε δυνατά, όλα αυτά που μας πλασάρουν ως αδύνατα.

ΑΝΤΩΝΙΑ ΒΑΦΕΙΑΔΟΥ   Δ/ΝΣΗ ΔΟΜΗΣΗΣ

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΠΑΠΑΝΙΚΟΛΑΟΥ    Δ/ΝΣΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ

ΤΑΣΟΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΑΚΟΠΟΥΛΟΣ  Δ/ΝΣΗ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΜΟΥ

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ