Δήλωση του γραμματέα του ΜΕΤΑ Γιώργου Χαρίση για τις ανακρίβειες του ΠΑΜΕ

Δεν θέλουμε, ως ΜΕΤΑ, λίγες πριν από την ψήφιση στη βουλή νέων μέτρων σε βάρος των εργαζομένων και του λαού μας, να ανοίξουμε μέτωπο με άλλες δυνάμεις τις εργατικής τάξης, που είμαστε στο ίδιο στρατόπεδο, παρά τις μεγάλες διαφορές μας.

Τώρα, όλοι μας πρέπει να συγκεντρώσουμε τα πυρά μας απέναντι στην κυβέρνηση που θα φέρει προς ψήφιση τα νέα μέτρα στη βουλή και απέναντι σε όλο το πολιτικό-κοινοβουλευτικό μνημονιακό μπλοκ που τα στηρίζει, ανεξαρτήτως, αν δώσει θετική ή όχι ψήφο στη βουλή.

Τώρα, με όλες μας τις δυνάμεις πρέπει να ενημερώσουμε, να κινητοποιήσουμε και να εμπνεύσουμε τους εργαζόμενους και να τους κάνουμε να πιστέψουν ότι μπορούν και αυτούς να τους νικήσουν.

Το μνημονιακό μπλοκ μοιάζει ισχυρό, γιατί οι εργαζόμενοι και ο ελληνικός λαός νιώθουν ηττημένοι και εξαπατημένοι. Όμως, όλο και περισσότεροι πλέον συνειδητοποιούν ότι αν συνεχίσουν να μένουν παθητικοί θεατές των εξελίξεων και απλώς γκρινιάζουν στα καφενεία και στις παρέες, οι ίδιοι θα συνεχίσουν να χάνουν τις δουλειές τους, να μην πληρώνονται για την εργασία που προσφέρουν, να μένουν ανασφάλιστοι, να ανέχονται την αυθαιρεσία των εργοδοτών, τα παιδιά τους να μεταναστεύουν στο εξωτερικό και οι δανειστές και το κεφάλαιο να θησαυρίζουν, ενώ ο δημόσιος πλούτος και όλα τα παραγωγικά εργαλεία της χώρας μας θα εκποιούνται για την αποπληρωμή ενός άδικου, ταξικού και επονείδιστου χρέους.

Και επειδή σ’ αυτά πρέπει να συγκεντρώσουμε την προσοχή μας, δεν κατανοούμε τις σκόπιμες ανακρίβειες και συκοφαντίες που εκτοξεύονται από το ΠΑΜΕ σε βάρος του ΜΕΤΑ.

Το ΠΑΜΕ χθες μας κατηγόρησε ότι το ΜΕΤΑ στη ΓΣΕΕ δεν στήριξε την απόφαση για προκήρυξη απεργίας, με την κατάθεση των μέτρων της 3ης αξιολόγησης στη βουλή, όταν γνωρίζει ότι το ΜΕΤΑ δεν εκπροσωπείται στη ΓΣΕΕ, ενώ σήμερα με νέα ανακοίνωσή του κατηγορεί το ΜΕΤΑ για την υπογραφή ΣΣΕ για τους εργαζόμενους στον ΟΛΠ ότι «Με κριτήριο την ανταγωνιστικότητα και την κερδοφορία του επιχειρηματικού ομίλου της “COSCO”, ο εργοδοτικός και κυβερνητικός συνδικαλισμός (ΠΑΣΚΕ – ΔΑΚΕ – ΜΕΤΑ) στη διοίκηση της Ομοσπονδίας Υπαλλήλων Λιμανιών (ΟΜΥΛΕ) υπέγραψε την απαράδεκτη νέα Συλλογική Σύμβαση Εργασίας (ΣΣΕ) των εργαζομένων του ΟΛΠ, επιφέροντας νέο πλήγμα στις εργασιακές σχέσεις και στα μισθολογικά δικαιώματά τους…», όταν επίσης γνωρίζει ότι το ΜΕΤΑ δεν εκπροσωπείται στην ΟΜΥΛΕ!

Δεν λέει, όμως τίποτα ότι οι δυνάμεις του ΜΕΤΑ, του ΠΑΜΕ και των Παρεμβάσεων συνυπέγραψαν κοινό κείμενο για τη σύγκληση της Εκτελεστικής Επιτροπής της ΑΔΕΔΥ, για την προκήρυξη απεργίας!

Εμείς καλούμε το ΠΑΜΕ και όλες τις αγωνιστικές και ταξικές δυνάμεις του συνδικαλιστικού κινήματος, να συντονίσουμε τη δράση μας και αν οι γραφειοκρατικές ηγεσίας της ΓΣΕΕ ή της ΑΔΕΔΥ δεν προκηρύξουν γενική απεργία ΤΩΡΑ και όχι την τελευταία στιγμή, όπως το κάνουν συνήθως, να δοκιμάσουμε τις δυνάμεις μας και να προκηρύξουμε απεργία μέσα από τα Εργατικά Κέντρα, τις Ομοσπονδίες και τα Πρωτοβάθμια Σωματεία, και να οργανώσουμε ενωτικές απεργιακές συγκεντρώσεις και συλλαλητήρια σ’ όλη την Ελλάδα.

29-12-2017

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ