Ψήφισμα του ΜΕΤΑ ενάντια στη φασιστική βία και στη ρατσιστική πολιτική

Το τελευταίο διάστημα παρατηρείται επανεμφάνιση των ταγμάτων εφόδου της νεοναζιστικής και φασιστικής Χρυσής Αυγής, που έχουν επανέλθει στις προ της δολοφονίας Φύσσα πρακτικές τους, σκορπώντας τρόμο σε μετανάστες, συνδικαλιστές και αγωνιστές. Tα πιο πρόσφατα περιστατικά αποδεικνύουν του λόγου το αληθές:

Έχουμε νέες δολοφονικές επιθέσεις σε μετανάστες-εργάτες γης στον Ασπρόπυργο, όπου διαμορφώνονται συνθήκες αμερικανικού Νότου, με τη Χρυσή Αυγή σε ρόλο Κου Κλουξ Κλαν. Έχουμε δολοφονικές επιθέσεις σε συνδικαλιστές της ΠΕΝΕΝ, που αφισοκολλούν για εκδήλωση για τα 100 χρόνια από την Οκτωβριανή Επανάσταση.

Πέρα από την προφανή εξήγηση, που προκύπτει από τη μεγάλη καθυστέρηση της δίκης της Χρυσής Αυγής, με αποτέλεσμα να δρα ανενόχλητη αυξάνοντας τις πιθανότητες να θρηνήσουμε «νέο Φύσσα», υπάρχουν κι άλλοι λόγοι που ευνοούν την εγκληματική δράση των φασιστών.

Οι θεσμικές πολιτικές που υλοποιούνται από τα επίσημα κέντρα εξουσίας (ΕΕ, κυβερνήσεις, κυβέρνηση Τραμπ κ.λπ.), η πολιτική της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, που στοιβάζουν 5.000 μετανάστες στη Μόρια, χωρίς αξιοπρεπή διαβίωση, χωρίς διάθεση νερού σε όλη τη διάρκεια της ημέρας, με πρόσφατο αποτέλεσμα τον τραγικό θάνατο ενός πεντάχρονου παιδιού που ήταν άρρωστο και δεν μπόρεσε να μεταβεί στην ηπειρωτική Ελλάδα, είναι οι πολιτικές που κάνουν τη Χρυσή Αυγή να μοιάζει πιο «κανονική» και ο λόγος κι οι ενέργειές της να εμφανίζεται εντός των ορίων των θεσμικών πλαισίων.

Το συνδικαλιστικό-εργατικό κίνημα δεν μπορεί να παραμένει αδιάφορος θεατής στο επιθετικά ρατσιστικό περιβάλλον που διαμορφώνεται, γιατί ο ρόλος του είναι να ενώνει τους ανθρώπους που ζουν από τη δουλειά τους, ο ρόλος του είναι η συλλογική αφύπνιση και προστασία της κοινωνίας, πολύ περισσότερο που οι συνδικαλιστές και αγωνιστές, μετά τους μετανάστες, αποτελούν επίσης υποψήφια θύματα από τις επιθέσεις των φασιστών.

Ζητάμε την καταδίκη της ναζιστικής Χρυσής Αυγής, μέτρα για αποτροπή της δολοφονικής δράσης της και ακύρωση των ρατσιστικών πολιτικών που ευνοούν τις φασιστικές πρακτικές.

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ