Λαμία: Κλειδωμένοι στο γραφείο δημάρχου, Σταυρογιάννης και σύμβουλοι της δημοτικής πλειοψηφίας

Μέσα σε κλίμα έντασης συνεδρίασε το μεσημέρι της Δευτέρας 11 Σεπτεμβρίου 2017 το Δημοτικό Συμβούλιο Λαμιέων, για το θέμα του εργολάβου της καθαριότητας και τις απολύσεις των συμβασιούχων της καθαριότητας. Το θέμα, «Η τραγική διήμερη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Λαμίας, τα αδιέξοδα που δημιουργούνται στην διαχείριση των απορριμμάτων», έφεραν προς συζήτηση 15 μέλη της αντιπολίτευσης, μετά την επεισοδιακή συνεδρίαση του Αυγούστου.Ουσιαστικά, δεν υπήρξε συνεδρίαση του Σώματος, καθώς ο πρόεδρός του, Ζάχος Χαλβαντζής, έθεσε προς ψηφοφορία το θέμα, με αποτέλεσμα να μην περάσει προς συζήτηση.

Αντιδρώντας, οι απολυμένοι συμβασιούχοι, εκπρόσωποι των εργαζομένων στο δήμο αλλά και μέλη της ΠΟΕΟΤΑ, (μεταξύ των οποίων και τα μέλη του ΜΕΤΑ, Βασίλης Γκιτάκος, αντιπρόεδρος της ΠΟΕ-ΟΤΑ και επικεφαλής του ΜΕΤΑ-ΟΤΑ, Νίκος Μπούρας, πρόεδρος Συλλόγου Εργαζομένων ΟΤΑ επαρχίας Λιβαδειάς) κλείδωσαν τα μέλη της δημοτικής πλειοψηφίας αλλά και τον ίδιο το δήμαρχο Νίκο Σταυρογιάννη, στο γραφείο δημάρχου. Μάλιστα, κρέμασαν έξω από γραφείο δημάρχου πανό στο οποίο αναγράφεται: «Η περιουσία του δήμου ανήκει στους δημότες και όχι στον εκάστοτε δήμαρχο».

Όσον αφορά στην αντιπαράθεση μεταξύ των μελών της πλειοψηφίας και της μειοψηφίας, λίγο έλειψε να συμβούν ακρότητες. Μέρος της μειοψηφίας, μάλιστα, υποστήριξε και πρόταση μομφής προς τον πρόεδρο ως πολιτική πράξη, ενώ χρειάστηκε και 20λεπτη διακοπή για να επανέρθει η ηρεμία, προτού απορριφθεί το θέμα για τον ιδιώτη στην καθαριότητα και το ξεπούλημα της δημοτικής υπηρεσίας.

Φωτογραφίες κειμένου, βίντεο
και πληροφορίες από lamiareport.gr

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ