ΜΕΤΑ-ΟΤΑ: «καλό ταξίδι σύντροφε, Γιάννη»

Ανακοινώσεις της ΠΟΕ-ΟΤΑ και του ΜΕΤΑ-ΟΤΑ για την πρόωρη απώλεια του συναδέλφου συναγωνιστή και συντρόφου Γιάννη Μπούρου

Το ΜΕΤΑ-ΟΤΑ εκφράζει την βαθιά θλίψη για τον πρόωρο θάνατο του αγαπητού συντρόφου, συναγωνιστή και συνάδελφου Γιάννη Μπούρου, που μέχρι και τελευταία, παρά τα προβλήματα υγείας που αντιμετώπιζε, συμμετείχε στους κοινωνικούς αγώνες και παρέμεινε πιστός στις ιδέες και στα ιδανικά της αριστεράς.

Ο σύντροφος Γιάννης Μπούρος που χάθηκε πρόωρα σε ηλικία 69 ετών, ήταν ένας αγωνιστής που εντάχθηκε από νεαρή ηλικία στους κοινωνικούς και πολιτικούς αγώνες.

Υπήρξε μέλος για χρόνια του Γ.Σ. της ΑΔΕΔΥ και της ΠΟΕ ΟΤΑ, καθώς και μέλος του ΔΣ του συλλόγου εργαζομένων του Δήμου Θεσσαλονίκης.

Η κηδεία θα τελεστεί σήμερα Τρίτη 29 Αυγούστου στις 4.00 το απόγευμα στον τόπο καταγωγής του, Άγιο Παντελεήμονα Πιερίας.

Ας είναι ελαφρύ το χώμα που θα τον σκεπάζει

Για την πρόωρη απώλεια του σ. Γιάννη Μπούρου ο γραμματέας του ΜΕΤΑ Γιώργος Χαρίσης, δήλωσε:

«Με το Γιάννη, προερχόμασταν από διαφορετικά ρεύματα του κομμουνιστικού κινήματος, συγκρουστήκαμε και συνεργαστήκαμε, βρεθήκαμε στην ίδια παράταξη να εκπροσωπούμε τις δυνάμεις της Ριζοσπαστικής Αριστεράς στο Γ.Σ της ΠΟΕ-ΟΤΑ και στην ΑΔΕΔΥ. Τα τελευταία χρόνια, με το Γιάννη βρεθήκαμε ιδεολογικά και πολιτικά πολύ πιο κοντά. Στάθηκε απέναντι στην μετάλλαξη του ΣΥΡΙΖΑ και στήριζε τις δυνάμεις της Ριζοσπαστικής Αριστεράς που έμειναν πιστές στις ιδέες και αξίες της.

Ο Γιάννης ήταν στωικός και δίκαια οι φίλοι και συνάδελφοί του στη Θεσσαλονίκη τον φώναζαν «φιλόσοφο».

Σύντροφε Γιάννη, τα τελευταία χρόνια, παρά τα προβλήματα υγείας που σε ταλαιπωρούσαν, όταν ανέβαινα στη Θεσσαλονίκη, πάντα συναντιόμασταν για καφέ στο γραφείο σου, όπως έλεγες, στην οδό Αριστοτέλους.

Θα μας λείψεις αγαπητέ σύντροφε Γιάννη! Οι σύντροφοί σας όμως θα σας θυμούνται για πάντα.»

Ενώ η εκτελεστική επιτροπή της ΠΟΕ-ΟΤΑ εξέδωσε την παρακάτω ανακοίνωση:

«Η Εκτελεστική Επιτροπή της Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α. εκφράζει τη βαθιά της θλίψη για τον πρόωρο θάνατο του συναδέλφου Γιάννη Μπούρου.

Ο συνάδελφος Γιάννης, που εργάζονταν μέχρι τη συνταξιοδότησή του πριν λίγα χρόνια, στο Δήμο Θεσσαλονίκης, υπήρξε για χρόνια Μέλος του Γενικού Συμβουλίου της Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α. και της Α.Δ.Ε.Δ.Υ., υπηρέτησε με συνέπεια τις ιδέες του μέχρι την τελευταία του πνοή.

Όλοι οι εργαζόμενοι στην Τοπική Αυτοδιοίκηση που τον γνώριζαν, θα τον θυμούνται πάντα για τον ήπιο χαρακτήρα του, για την πραότητα και στωικότητα που πάντα τον διέκριναν. Δεν είναι τυχαίο που οι συνάδελφοί του τον αποκαλούσαν «φιλόσοφο».

Συνάδελφε Γιάννη, η Εκτελεστική Επιτροπή  της Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α. σε αποχαιρετά και εκφράζει σ’ όλους τους οικείους, τους φίλους, τους συναδέλφους και τους συντρόφους σου, τα πιο ειλικρινή συλλυπητήρια.»

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ