Παρουσία της αστυνομίας και εισαγγελέα το δημοτικό συμβούλιο Λαμιέων!!!

Ο Δήμαρχος Λαμιέων Νίκος Σταυρογιάννης εμμένοντας στην από καιρό βούληση του να εκχωρήσει την υπηρεσία της καθαριότητας σε εργολάβο, στη σημερινή 24 Αυγούστου 2017 συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου δεν δίστασε να καλέσει την αστυνομία στην αίθουσα προκειμένου να υπάρχει «ομαλότητα» στην διαδικασία, όπως ισχυρίστηκε ο πρόεδρος του Δημ.Συμβουλίου. Στην συνεδρίαση τις 13 Ιούλη είχε ξανακαλέσει την αστυνομία, αλλά τότε θέλοντας να κρατήσει τα προσχήματα την είχε έξω από τον χώρο συνεδρίασης.

Όπως και τότε οι απολυμένοι εργαζόμενοι δεν τρομοκρατήθηκαν με την παρουσία της αστυνομίας και ανάγκασαν τον πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου να λήξει την συνεδρίαση χωρίς να παρθεί απόφαση, έτσι και τώρα με την δυναμική παρουσία τους έχει διακοπεί για πολλοστή φορά η σημερινή συνεδρίαση και τώρα μάλιστα με την απειλή να καλέσει ο πρόεδρος και τον εισαγγελέα προκειμένου να συλλάβουν όποιον μπαίνει εμπόδιο στα σχέδια της Δημοτικής Αρχής που δεν έχουν άλλο σκοπό παρά να εξυπηρετήσει τα συμφέροντα των εργολάβων.

Οι 47 αυθαίρετα απολυμένοι εργαζόμενοι παραμένουν στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου με μοναδικό αίτημα την σύναψη νέων συμβάσεων μέχρι τον Μάρτη του 2018 όπως ορίζει ο νόμος.

Η αναλγησία της Δημοτικής Αρχής του κ. Σταυρογιάννη απέναντι στις 47 οικογένειες που πέταξε αυθαίρετα και αυταρχικά στο δρόμο δεν έχει όρια, υπερβαίνουν τους νόμους και τις διαδικασίες, ποινικοποιούν ακόμα και την παρουσία των απολυμένων εργαζόμενων στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου,  προκειμένου να πετύχουν τον σκοπό τους.

Παρά του ότι η Αποκεντρωμένη Διοίκηση ακύρωσε την απόφαση της Οικονομικής Επιτροπής του Δήμου για την απευθείας ανάθεση της καθαριότητας σε ιδιώτη ο Δήμαρχος κ. Σταυρογιάννης επιμένει βάζοντας τον Δήμο και τους Δημότες σε περιπέτειες αφού από την ημέρα απόλυσης των 47 εργαζομένων η υπηρεσία καθαριότητας υπολειτουργεί χωρίς να μπορεί να γίνεται η αποκομιδή των απορριμμάτων με τους λιγοστούς μόνιμους εργαζόμενους που έχουν απομείνει στην υπηρεσία.

Η ευθύνη είναι αποκλειστικά της Δημοτικής Αρχής και του Δημάρχου Νίκου Σταυρογιάννη, γιατί θα μπορούσε να είχε λυθεί το θέμα αν εφάρμοζε τον νόμο 4479/2017 και είχε προχωρήσει στην υπογραφή νέων συμβάσεων με τους αυθαίρετα απολυμένους εργαζόμενους, αλλά φαίνεται ότι τα συμφέροντα του εργολάβου υπερέχουν για τον Δήμαρχο από αυτά των δημοτών και των εργαζομένων.

Το ΜΕΤΑ-ΟΤΑ καταγγέλλει την Δημοτική Αρχή και τον Δήμαρχο Λαμιέων για την ανάλγητη, ανήθικη και αυταρχική στάση τους καθώς και την προσπάθεια να τρομοκρατήσουν τους εργαζόμενους με εισαγγελείς και αστυνομία.

Καλούμε την Δημοτική Αρχή να αποσύρει την εισήγηση για ιδιωτικοποίηση της καθαριότητας και να προχωρήσει άμεσα στην λήψη απόφασης για σύναψη νέων συμβάσεων στους 47 απολυμένους εργαζόμενους.

Κάνουμε σαφές προς όλους ότι οι εργαζόμενοι δεν εκφοβίζονται και δεν τρομοκρατούνται.

Θα μας βρίσκεται συνέχεια μπροστά σας !!!

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ