Εργαζόμενοι ΟΤΑ επ. Λιβαδειάς: Όταν το ψεύδος αποκαλύπτεται, επειδή… e-hani στα στοιχεία

Ανακοίνωση Συλλόγου Εργαζομένων ΟΤΑ επαρχίας Λιβαδειάς

Ο πρόεδρος του Συλλόγου ΟΤΑ επ. Λιβαδειάς, Νίκος Μπούρας, στη Βουλή, κατά τις πρόσφατες κινητοποιήσεις των εργαζομένων στην Τοπική Αυτοδιοίκηση για μόνιμη και σταθερή δουλειά για όλους, με πλήρη δικαιώματα

Μετά από ενάμιση μήνα (και και συγκεκριμένα μετά τις 25 -6-2017 ) επανήλθε στις 10/8/2017 με ανάρτησή του το μπλογκ ehani.blogspot.gr και με τίτλο: «Μια οφειλόμενη απάντηση στον κο ΜΠΟΥΡΑ, πρόεδρο συλλόγου εργαζομένων ΟΤΑ ΕΠΑΡΧΙΑΣ ΛΙΒΑΔΕΙΑΣ», στην οποία ούτε λίγο ούτε πολύ εξαπολύει επίθεση εναντίον του προέδρου του Συλλόγου μας σχετικά με την τοποθέτησή μας με το υπ’ αριθμ. Πρωτ: 135/26-6-2017 δελτίο τύπου μας.

Λοιπόν, για να βάζουμε τα πράγματα στη θέση τους, ενημερώνουμε το συντάκτη του κειμένου τα εξής:

Α) Οι ανακοινώσεις του Συλλόγου εργαζομένων ΟΤΑ επαρχίας Λιβαδειάς δεν είναι προσωπικές, αλλά εκφράζουν το συλλογικό μας όργανο. Υπογράφονται βάσει καταστατικού από τον πρόεδρο και τον γραμματέα. Μας προκάλεσε δε έκπληξη ότι το περιεχόμενο ανακοινώσεων συλλογικού οργάνου, που στόχο έχουν να προστατεύσουν τα εργασιακά δικαιώματα συναδέλφων, την υγεία των πολιτών και την ομαλή λειτουργία των υπηρεσιών των Δήμων των οποίων τους εργαζομένους εκπροσωπούμε, χαρακτηρίζεται ως «κατάπτυστο» από όποιον έχει πρόσβαση σε μέσα κοινωνικής δικτύωσης και αρθρώνει δημόσιο λόγο. O tempora o mores!

Β) Το δελτίο τύπου το στείλαμε σε όλα τα μέσα – και στο εν λόγω μπλογκ – όπως κάνουμε πάντα. Δυστυχώς δεν είδαμε να τηρείται η δεοντολογία και να αναρτάται η τοποθέτηση μας από το συγκεκριμένο μπλογκ. Άρα δεν μπορεί να μας εγκαλεί γιατί δεν λαμβάνει τις ανακοινώσεις μας.

Γ) Ειλικρινά δεν είναι πρόθεσή μας να χάσει ο συντάκτης το μεροκάματό του , όπως ο ίδιος λέει .Ελπίζουμε να το εισπράττει κανονικά.

Δ) Οι ανακοινώσεις του Συλλόγου μας και βέβαια αναρτώνται στους πίνακες ανακοινώσεων των Δήμων των οποίων τους εργαζόμενους εκπροσωπούμε (ΔΑΑ, ΛΕΒΑΔΕΩΝ), ακριβώς για να ενημερώνονται ο συνάδελφοι και όλοι οι ενδιαφερόμενοι. Απορούμε γιατί αυτό κάνει εντύπωση στον συντάκτη του δημοσιεύματος. Εκτός αν πιστεύει ότι η φωνή των εργαζομένων και των συλλογικών τους οργάνων πρέπει να φιμώνεται.

Ε) Συνεχίζει τα ψεύδη και τις αναλήθειες. Ουδέποτε απειλήσαμε κανέναν με άσκηση ένδικων μέσων. Το αντίθετο επισημάναμε ότι δεν λειτουργεί υπηρεσία καθαριότητας στο Δήμο ΔΑΑ το Σαββατοκύριακο και ως εκ τούτου, αν κάποιος έχει προβεί σε τέτοια ενέργεια, είναι παράνομο. Μάλιστα καλέσαμε οποιονδήποτε πολίτη αλλά και το ίδιο το μπλογκ έχει στοιχεία , να τα καταγγείλει στο Σύλλογο μας και στις αρμόδιες αρχές. Σας παραπέμπουμε στο το δελτίο τύπου του Συλλόγου μας ( το αναφέρουμε πιο πάνω ), για του λόγου το αληθές.

ΣΤ) Πέρα από τα υπόλοιπα που λέει, ο συντάκτης της ανάρτησης αναφέρει και το εξής: ότι έγινε ειδική σύσκεψη στο Δήμο , παρουσία παραγόντων (ποιων;;) και βρέθηκαν λέει τα άτομα τα οποία έκαναν αποκομιδή απορριμμάτων (παράνομα δηλαδή ), τα οποία εκτελούσαν εντολές… διοικητικού παράγοντα και συγκεκριμένου αντιδημάρχου (ονόματα;).

Επειδή το συγκεκριμένο περιστατικό που αναφέρει ο συντάκτης κρίνουμε ότι είναι πολύ σοβαρό καλούμε τη δημοτική Αρχή και τον ίδιο το Δήμαρχο του Δήμου ΔΑΑ να πάρουν θέση: Αν αυτό που αναφέρει το δημοσίευμα είναι αληθές, οφείλουν να προβούν σε όλα τα προβλεπόμενα πειθαρχικά και ένδικα μέσα εναντίον όλων όσοι έδωσαν και εξετέλεσαν παράνομη εντολή, βάζοντας σε κίνδυνο εργαζόμενους, πολίτες, προωθώντας «μαύρη» ανασφάλιστη εργασία, με ό,τι αυτό συνεπάγεται.

Αν αυτό που αναφέρεται στο δημοσίευμα είναι αναληθές, οφείλουν να προβούν σε όλα τα προβλεπόμενα ένδικα μέσα εναντίον όποιων συκοφαντούν με ψεύδη και αναλήθειες εργαζόμενους, αιρετούς, την ίδια τη λειτουργία του Δήμου ΔΑΑ.

Τέλος, θα βροντοφωνάξουμε για μία ακόμη φορά προς κάθε κατεύθυνση πως οι εργαζόμενοι στην τοπική αυτοδιοίκηση και τα συλλογικά τους όργανα δεν απειλούνται , δεν τρομοκρατούνται και δεν φιμώνονται.

Ο Σύλλογος εργαζομένων ΟΤΑ επαρχίας Λιβαδειάς θα συνεχίσει με συνέπεια και σθένος, με θάρρος και παρρησία να υπερασπίζεται και να αγωνίζεται για τα δικαιώματα των εργαζομένων συναδέλφων – μελών του.

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ