ΕΑΣ Δ. Καισαριανής: Οι τραμπουκισμοί και η τρομοκρατία δε θα περάσουν

Ανακοίνωση από την Ενωτική Αγωνιστική Κίνηση Εργαζομένων Δήμου Καισαριανής που χαιρετίζει τον αγώνα για μόνιμη και σταθερή εργασία και παράλληλα καταγγέλλει τραμπούκικες συμπεριφορές συνδικαλιστή της ΔΑΣ

Η Ενωτική Αγωνιστική Συσπείρωση (ΕΑΣ) Εργαζομένων Δήμου Καισαριανής χαιρετίζει των αγώνα των εργαζομένων στην Τοπική Αυτοδιοίκηση για μόνιμη και σταθερή εργασία, με πλήρη δικαιώματα και για τη μετατροπή όλων των συμβάσεων σε αορίστου χρόνου.

Ο αγώνας αυτός, που ξεκίνησε με όλους τους συμβασιούχους ουσιαστικά απολυμένους και με μοναδική πρόταση από μεριάς της κυβέρνησης την απόλυσή τους – σε συμμόρφωση της απόφασης του Ελεγκτικού Συνεδρίου – και την πρόσληψη νέων, με δίμηνες συμβάσεις, για να καλυφθούν οι έκτακτες ανάγκες που θα δημιουργούνταν, οδήγησε να είναι προσωρινά ακόμη στην εργασία και να υπάρχουν δυνατότητες πρόσληψης μόνιμου προσωπικού.

Η προσωρινή παραμονή των συμβασιούχων στην εργασία είναι νίκη του αγώνα μας και πρέπει να παραμείνουμε με το όπλο παρά πόδα για νέες κινητοποιήσεις μετά το καλοκαίρι με στόχο να μην απολυθεί κανένας εργαζόμενος.

Η άποψή μας είναι ότι ο νόμος που ψηφίστηκε δεν διασφαλίζει τους συμβασιούχους, μεταθέτει το πρόβλημα από την κυβέρνηση στους Δήμους και από το σήμερα που έπρεπε να είχε λυθεί, στο αβέβαιο μέλλον. Αυτός και ο λόγος που έπρεπε ΤΩΡΑ να συνεχίζονταν και να κλιμακώνονταν οι κινητοποιήσεις μας. Τώρα που αγώνας μας έπαιρνε ευρύτερα και πανεργατικά χαρακτηριστικά και που η κυβέρνηση ήταν σε δύσκολη θέση.

Αυτός ο αγώνας, για να ήταν πιο αποτελεσματικός και νικηφόρος, έπρεπε να είχε στηριχθεί απ’ όλο το εργατικό – συνδικαλιστικό κίνημα, όπως το ζητούσαμε εμείς και να διευρύνονταν το πλαίσιο αιτημάτων με την μετατροπή όλων των συμβάσεων των εργαζόμενων στα κοινωνικά προγράμματα των ΟΤΑ (ΒσΣ, ΚΗΦΗ, ΚΔΑΠ, ΕΣΠΑ), κάτι που ενώ συμπεριελήφθη στα αιτήματα δεν στηρίχθηκε ούτε από την πλειοψηφία της ομοσπονδίας, ούτε δυστυχώς και απ’ τους ίδιους τους εργαζόμενους σ’ αυτές τις υπηρεσίες, είτε γιατί έχουν αυταπάτες είτε γιατί δέχονται τον εμπαιγμό της κυβέρνησης.

Ανεξάρτητα όμως των εξελίξεων που θα έχουμε, εμείς πρέπει να κάνουμε τη μεγαλύτερη δυνατή προσπάθεια στο Δήμο μας για να διασφαλίσουμε τις θέσεις εργασίας και τους συναδέλφους συμβασιούχους, αλλά και να αποτελέσει την ευκαιρία της κάλυψης όλων των αναγκών στην καθαριότητα του Δήμου με μόνιμο προσωπικό.

Στο πλαίσιο αυτό ζητάμε άμεσα τη λήψη απόφασης από το Δημοτικό Συμβούλιο, που θα προσδιορίζει τις πραγματικές ανάγκες. Δηλώνουμε ότι αυτές είναι πολλαπλάσιες από τις 8 θέσεις που ζήτησε το Γενάρη και πολύ περισσότερες από τις 24 κενές που είναι σήμερα.

Στη δικαιολογία ότι από τις προσλήψεις αυτές αυξάνεται η τοπική φορολογία, απαντάμε ότι να αφήσει τις δικαιολογίες, γιατί αυτό χρησιμοποιείται και ως άλλοθι για τις ιδιωτικοποιήσεις και τις ελαστικές εργασιακές σχέσεις.

Μόνο μια τέτοια απόφαση διασφαλίζει την παροχή υπηρεσιών προς τους πολίτες, ανάλογες με το ύψος των ανταποδοτικών που πληρώνουν σήμερα, το δημόσιο και κοινωνικό χαρακτήρα της καθαριότητας του δήμου μας για τα επόμενα χρόνια και δίνει μεγαλύτερες πιθανότητες, οι σημερινή συμβασιούχοι, να επαναπροσληφθούν.

Τέλος και με την ευκαιρία θέλουμε να καταγγείλουμε την τραμπούκικη και αντισυναδελφική συμπεριφορά του μέλους του ΔΣ του σωματείου, εκλεγμένου με τη ΔΑΣ, Ηλία Τζάτζαλου, σε βάρος συναδέλφισσας, η οποία τη μέρα της απεργίας εργαζόταν ως προσωπικό ασφαλείας, για τη φύλαξη των εγκαταστάσεων και του μηχανολογικού εξοπλισμού στο αμαξοστάσιο του Δήμου.

Αυτός ο παλικαράς, που η όλη του δράση και συμπεριφορά, δεν έχει τίποτα να ζηλέψει με φασιστικές συμπεριφορές, διάλεξε για θύμα μια συναδέλφισσα για είναι σίγουρος για το αποτέλεσμα. Το αποτέλεσμα βέβαια ήταν η συναδέλφισσα αυτή πάει στο νοσοκομείο.

Αυτές οι συμπεριφορές δυσφημούν τον αγώνα μας και δεν έχουν σχέση με τις αξίες του συνδικαλιστικού κινήματος, που είναι η αλληλεγγύη και συνειδητή προσπάθεια στο αγώνα για τη βελτίωση της ζωής των εργαζομένων.

Η ΕΑΣ ζητά την άμεση παραίτηση του Ηλία Τζάτζαλου από το Διοικητικό Συμβούλιο του σωματείου, γιατί τέτοιοι τύποι δεν μπορούν να μας εκπροσωπούν και τη διαγραφή του από μέλος του σωματείου, γιατί η συμπεριφορά του αντίκειται στο καταστατικό του και στην ιδιότητα του μέλους. Ταυτόχρονα ζητάμε την πειθαρχική του τιμωρία με βάση τις προβλέψεις του Κώδικα Κατάταξης Δημοτικών Υπαλλήλων.

Καισαριανή 01-07-2017 / ΕΑΣ

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ