Εργαζόμενοι ΟΤΑ επ. Λιβαδειάς: Με παρέμβασή τους, δέσμευση από δήμαρχο Διστόμου για συμβάσεις με ΟΛΟΥΣ τους εργαζομένους

Ανακοίνωση του Συλλόγου Εργαζομένων ΟΤΑ επαρχίας Λιβαδειάς

Ο δήμαρχος Διστόμου – Αράχοβας – Αντίκυρας, Γιάννης Γεωργακός

Σκόπιμα το απόγευμα της Παρασκευής 30/6/2017 το Υπουργείο Εσωτερικών κοινοποίησε την εγκύκλιο που ερμηνεύει το άρθρο 24 του Ν.4479/2017 όπου τελικά επιβεβαιώνει τις ανησυχίες μας.

Με απόλυτη την ευθύνη η κυβέρνηση, σύμφωνα με την εγκύκλιο, απολύει όλους τους εργαζόμενους συμβασιούχους, αφήνοντας ένα μικρό ή μεγάλο διάστημα τις υπηρεσίες καθαριότητας χωρίς προσωπικό μέχρι να υπογραφούν νέες συμβάσεις. Αυτό γίνεται σε μια περίοδο που μόλις ξεκίνησε η αποκομιδή των απορριμμάτων μετά τις κινητοποιήσεις των εργαζομένων, τυχαίο; Ενώ επίσης και η μισθοδοσία των εργαζόμενων συμβασιούχων από τις 7/6/2017 μέχρι τις 30/6/2017 τίθεται υπό αμφισβήτηση.

Ο Σύλλογος εργαζομένων ΟΤΑ επαρχίας Λιβαδειάς, που από την πρώτη στιγμή βρέθηκε στην πρώτη γραμμή του αγώνα για μόνιμη και σταθερή εργασία, συναντήθηκε σήμερα το πρωί με το δήμαρχο Διστόμου-Αράχοβας-Αντίκυρας κ. Γεωργακό Ιωάννη ο οποίος εξέφρασε τη βούληση της Δημοτικής Αρχής, σύμφωνα και με την ομόφωνη απόφαση που πήρε το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Δ.Α.Α την 12/06/2017, να επισπεύσει την διαδικασία αποστολής αιτήματος κάλυψης υφιστάμενων αλλά και νέων οργανικών θέσεων και να προχωρήσει στη σύναψη νέων συμβάσεων για ΟΛΟΥΣ τους εργαζομένους συμβασιούχους του Δήμου Δ.Α.Α.

Ο αγώνας των εργαζομένων για μόνιμη και σταθερή εργασία με πλήρη δικαιώματα για όλους δεν σταματά. Αντιλαμβανόμαστε τις προθέσεις της κυβέρνησης και τον εμπαιγμό που δέχονται οι εργαζόμενοι από τη νέα νομοθετική από-ρύθμιση που ψήφισε. Ο αγώνας μέχρι την τελική δικαίωση των εργαζομένων συμβασιούχων συνεχίζεται.

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ