Γκιτάκος: Θα προτείνουμε τη συνέχιση των κινητοποιήσεων

Μιλώντας στον realfm 978 και την εκπομπή του Νίκου Στραβελάκη, ο Βασίλης Γκιτάκος, αντιπρόεδρος της ΠΟΕ-ΟΤΑ, ανέφερε ότι στην συνεδρίαση της εκτελεστικής επιτροπής της Ομοσπονδίας, μετά την απεργιακή κινητοποίηση, θα προτείνει τη συνέχιση των κινητοποιήσεων στην Καθαριότητα.

«Την Πέμπτη, έχουμε την απεργιακή συγκέντρωση και την κινητοποίηση στην Αθήνα και καλούμε όλη την Ελλάδα να διαδηλώσουμε. Θεωρούμε ότι η κυβέρνηση, κάποια στιγμή, θα αλλάξει τη στάση της», ανέφερε, απευθύνοντας ένα ρητορικό ερώτημα, όσον αφορά στη νομοθετική ρύθμιση Σκουρλέτη που ψηφίστηκε από τους ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ: «Αυτό που ψήφισε η κυβέρνηση θα περάσει; Είναι συνταγματικό; Διότι αυτό που μας λένε οι νομικοί είναι ότι δεν στέκει. Δεν “πατάει” πάνω στο Σύνταγμα, σε αντίθεση με τι δική μας νομοθετική πρόταση».

Άλλωστε, όπως αποκαλύπτει, στη συνάντηση της εκτελεστικής επιτροπής της ΠΟΕ-ΟΤΑ με τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα και τον υπουργό Εσωτερικών Πάνο Σκουρλέτη «παραδέχθηκαν ότι τίποτε δεν είναι σίγουρο».

Στο ερώτημα τι θα πράξει η Ομοσπονδία, εάν δεν αλλάξει η στάση της κυβέρνησης, ο ίδιος απάντησε: «Θα μετρήσουμε τις εξελίξεις και όλα όσα θα έχουν συμβεί αύριο έως το μεσημέρι που τελειώνει η συγκέντρωση. Θα συνεδριάσουμε, ο καθένας θα δώσει τις θέσεις του και θα αποφασίσει η Εκτελεστική Επιτροπή». Και προσέθεσε: «Τη συνέχιση των κινητοποιήσεων προτείναμε και ψηφίσαμε χθες, είμαστε σε αυτήν την πλευρά. Και αυτό θα προτείνουμε και αύριο, όπως θα βγει από συλλογική απόφαση της δικής μας παράταξης».

Όσον αφορά αφορά στη χθεσινή απόφαση της εκτελεστικής επιτροπής για τη συνέχιση των κινητοποιήσεων, με το δεδομένο ότι κυβέρνηση και συστημικά Μέσα Ενημέρωσης λένε ότι δεν ήταν ομόφωνη, ήταν ξεκάθαρος: «Η απόφαση ήταν ομόφωνη».


Ακούστε εδώ τι είπε αναλυτικά ο αντιπρόεδρος της ΠΟΕ-ΟΤΑ και επικεφαλής του ΜΕΤΑ-ΟΤΑ, Βασίλης Γκιτάκος.

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ