ΥΠΕΣ: Κατέθεσε την τροπολογία για τους συμβασιούχους στη Βουλή

Τελικά, μάλλον για επικοινωνιακούς λόγους είναι προγραμματισμένη η σημερινή συνάντηση Τσίπρα και ΠΟΕ-ΟΤΑ, στις 10 το πρωί, στο Μέγαρο Μαξίμου. Και αυτό, διότι -ενώ κανείς θα περίμενε να κατατεθεί (ή όχι) μετά τη συνάντηση, εντούτοις, ο υπουργός Εσωτερικών Πάνος Σκουρλέτης κατέθεσε αργά το βράδυ χθες την τροπολογία του στη Βουλή.

Η τροπολογία με τίτλο «Επανακαθορισμός του πλαισίου παροχής υπηρεσιών καθαριότητας των ΟΤΑ α΄ βαθμού και των νομικών προσώπων αυτών» εντάχθηκε σε σχέδιο νόμου του υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού «Τροποποιήσεις του ν.2725/1999 (Ά 121) και άλλες διατάξεις». Προβλέπει την υπογραφή νέων συμβάσεων για όσους εργάζονται ήδη ως συμβασιούχοι, υπό την προϋπόθεση ότι οι αρμόδιοι Δήμοι θα προχωρήσουν στις συμβάσεις και θα καλύψουν τις αναγκαίες πιστώσεις. Απώτατο όριο για την έναρξη των νέων συμβάσεων είναι η 31η Μαρτίου 2018.

Όπως έχει καταγγείλει η εκτελεστική επιτροπή της ΠΟΕ-ΟΤΑ, η τροπολογία Σκουρλέτη οδηγεί σε 10.000 απολύσεις εργαζομένων και ιδιωτικοποιήσεις υπηρεσιών, κάτι που αποτρέπεται με τη νομοθετική πρόταση που έχει καταθέσει η Ομοσπονδία, αλλά απορρίφθηκε από τον υπουργό Εσωτερικών, ο οποιος λοιδόρησε τους συνδικαλιστές χαρακτηρίζοντάς τους «μαϊντανούς των ΜΜΕ» και ότι «εξυπηρετούν επιχειρηματικά συμφέροντα».

Μάλιστα, σε έτερη ανακοίνωσή της έχει ξεκαθαρίσει πως: «Εμείς δηλώνουμε προς τους εργαζόμενους που εκπροσωπούμε ότι θα κάνουμε το καθήκον μας. Σε περίπτωση κατάθεσης στη Βουλή της «διάταξης Σκουρλέτη» θα υπάρξει άμεση αντίδραση της Ομοσπονδίας η οποία θα εξειδικευτεί με νεότερη ανακοίνωση. Δεν θα επιτρέψουμε καμιά απόλυση, δεν θα αφήσουμε κανέναν μόνο του και αν παρόλα αυτά ψηφιστεί στη Βουλή, θα μείνει στα χαρτιά!».

Η ΤΡΟΠΟΛΟΓΙΑ
ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ