Μητσοτάκης: Θέλει τους εργολάβους μέσω ΣΔΙΤ στα σκουπίδια και όχι μονιμοποιήσεις

Πέραν αυτού, από την αρχή έχει ταχθεί κατά των κινητοποιήσεων των εργαζομένων στους δήμους. Άλλωστε, δεν είναι τυχαίο πως υποστηρίζει με σθένος την κατάργηση της απεργίας, ενώ ζήτηση να σταματήσουν οι καταλήψεις

Το ergasianet.gr έχει πολλές φορές αναφέρει πως ο πρόεδρος της ΝΔ Κυριάκος Μητσοτάκης είναι η άλλη όψη του «νεοφιλελεύθερου» νομίσματος. Άλλωστε, δεν είναι τυχαίο ότι είναι ο «υπουργός των απολύσεων» επί συγκυβέρνησης ΝΔ-ΠΑΣΟΚ. Με δήλωσή του, παρενέβη στο θέμα των σκουπιδιών, ανοίγοντας «πόρτα» για ιδιωτικοποίηση του τομέα της Καθαριότητας, κάτι που και η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ θέλει.

Συγκεκριμένα, ο Κ. Μητσοτάκης τονίζει πως πρέπει να πληρωθούν τα δεδουλευμένα των εργαζομένων, να ανανεωθούν για ορισμένους ακόμα μήνες οι συμβάσεις, πλην όμως ξεκαθαρίζει πως δεν υπάρχει περιθώριο για μονιμοποιήσεις εκτός του συνταγματικού πλαισίου και θέτει επί τάπητος και το ζήτημα των ΣΔΙΤ στην καθαριότητα.

«Η δική μας θέση είναι ξεκάθαρη: Πρέπει να πληρωθούν άμεσα τα δεδουλευμένα των εργαζομένων συμβασιούχων που εξαπατήθηκαν από την Κυβέρνηση. Καταθέτουμε στη Βουλή σχετική τροπολογία. Πρέπει, όμως, να πούμε στους εργαζόμενους την αλήθεια. Δεν μπορεί να γίνει καμία μονιμοποίηση εκτός του συνταγματικού πλαισίου και των δημοσιονομικών δυνατοτήτων (σ.σ.: ό,τι λένε η κυβέρνηση, το Ελεγκτικό και οι δανειστές, δηλαδή).

»Πρέπει να συναφθούν νέες συμβάσεις ορισμένου χρόνου για την άμεση αντιμετώπιση της σημερινής κατάστασης, σύμφωνα πάντα με τα οριζόμενα στο Σύνταγμα. Τέλος, πρέπει να στραφούμε σε εναλλακτικές και πιο οικονομικές μορφές παροχής υπηρεσιών στον τομέα της καθαριότητας. Και αυτό μπορεί να γίνει μέσα από συμπράξεις του Δημοσίου με ιδιωτικούς φορείς».

ΠΗΓΗergasianet.gr
ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ