Συνάντηση Τσίπρα και ΠΟΕ-ΟΤΑ την Τρίτη 27/6, στις 10 το πρωί

Μετά τη συνάντηση με τον υπουργό Εσωτερικών το πρωί Πάνο Σκουρλέτη της εκτελεστικής επιτροπής της ΠΟΕ-ΟΤΑ, όπου και ο υπουργός απέρριψε τη νομοθετική ρύθμιση που κατέθεσε η Ομοσπονδία για τη διασφάλιση των θέσεων εργασίας των συμβασιούχων και τη μετατροπή των συμβάσεων σε αορίστου χρόνου, οι εργαζόμενοι δήλωσαν πως θα συνεχίσουν δυναμικά και θα εντείνουν τις κινητοποιήσεις τους.

Μάλιστα, ζήτησαν συνάντηση με τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα για το θέμα της απόλυσης από την κυβέρνηση 10.000 συμβασιούχων, δηλώντας πως θα υπερασπιστούν τους εργαζομένους και δε θα επιτρέψουν καμία απόλυση.

Οι ιαχές πολέμου των εργαζομένων φαίνεται πως έφτασαν στα «αυτιά» των ιθυνόντων στο Μαξίμου, οι οποίοι κάλεσαν την εκτελεστική επιτροπή της ΠΟΕ-ΟΤΑ για συνάντηση με τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα, την Τρίτη 27 Ιούνη 2017, και ώρα 10 το πρωί. «Ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, απηύθυνε πρόσκληση στους εκπροσώπους της ΠΟΕ – ΟΤΑ για συνάντηση την Τρίτη, 27 Ιουνίου 2017 και ώρα 10 π.μ. στο Μέγαρο Μαξίμου, προκειμένου να βρεθεί λύση όσον αφορά τις διεκδικήσεις των εργαζομένων στον τομέα της καθαριότητας και να αποφευχθούν κίνδυνοι για τη δημόσια υγεία, λόγω της παρατεταμένης μη αποκομιδής απορριμμάτων και των πολύ υψηλών θερμοκρασιών που αναμένονται τις επόμενες μέρες», αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση από το Μέγαρο Μαξίμου.

Να σημειωθεί πως στη σχετική της ανακοίνωση για τη συνάντηση με Σκουρλέτη, όπου ο υπουργός απαξίωσε την εκτελεστική επιτροπή χαρακτηρίζοντας τους συνδικαλιστές σαν «μαϊντανούς των ΜΜΕ», η ΠΟΕ-ΟΤΑ κάνει ξεκάθαρη την πρόθεσή της να δυναμώσει τις κινητοποιήσεις της: «Σε περίπτωση κατάθεσης στη Βουλή της “διάταξης Σκουρλέτη” θα υπάρξει άμεση αντίδραση της Ομοσπονδίας η οποία θα εξειδικευτεί με νεότερη ανακοίνωση. Δεν θα επιτρέψουμε καμιά απόλυση, δεν θα αφήσουμε κανέναν μόνο του και αν παρόλα αυτά ψηφιστεί στη Βουλή, θα μείνει στα χαρτιά!», σημειώνει.

ΜΟΝΗ ΛΥΣΗ Η ΥΙΟΘΕΤΗΣΗ ΤΗΣ ΠΡΟΤΑΣΗΣ ΤΗΣ ΠΟΕ-ΟΤΑ

Όσον αφορά τώρα στη συνάντηση ΠΟΕ-ΟΤΑ με τον Πρωθυπουργό θα μπορούσε να οδηγήσει σε λύση, αρκεί να μην εντάσσεται στην επικοινωνιακή πολιτική της κυβέρνησης, προκειμένου να κάμψει τον δυναμικό αγώνα των εργαζομένων, που μέρα με τη μέρα μεγαλώνει.

Η λύση είναι μία: είναι η υιοθέτηση της νομοθετικής πρότασης της ΠΟΕ-ΟΤΑ που μπορεί να δώσει δίκαιη και οριστική λύση στο θέμα των -υπό ομηρία συμβασιούχων-, καθώς και τις θέσεις εργασίας των εργαζομένων διασφαλίζει και τις «ορέξεις» των μεγάλων συμφερόντων αντιμετωπίζει, αποτρέποντας την ιδιωτικοποίηση των δημοτικών υπηρεσιών. Και επιπλέον, στο μέλλον δεν επιτρέπει να επανεμφανίζονται τέτοια φαινόμενα εκμετάλλευσης της ανάγκης για εργασία με την ανακύκλωση των συμβασιούχων.

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ