Πρόταση ΜΕΤΑ προς εκτελεστική επιτροπή ΑΔΕΔΥ για 24ωρη απεργία στο Δημόσιο στις 29/6

Ο επικεφαλής του ΜΕΤΑ των εργαζομένων στο δημόσιο τομέα και μέλος της εκτελεστικής επιτροπής της ΑΔΕΔΥ Γρηγόρης Καλομοίρης κατέθεσε την παρακάτω πρόταση προς τη διοίκηση της Συνομοσπονδίας, με την οποία ζητεί να μετατραπεί η 24ωρη απεργία που έχει προκηρύξει η ΠΟΕ-ΟΤΑ την Πέμπτη 29 Ιούνη για τους συμβασιούχους σε 24ωρη απεργία για όλο το Δημόσιο.

Όπως τονίζει χαρακτηριστικά, «για να είναι νικηφόρος o αγώνας των εργαζομένων στους ΟΤΑ απαιτείται η διεύρυνση του μετώπου και η συμπαράταξη του συνόλου της Εργατικής Τάξης».


Η ΕΠΙΣΤΟΛΗ
Θέμα: Πρόταση για απόφαση της Ε.Ε. της ΑΔΕΔΥ

Συνάδελφοι,

Όπως γνωρίζετε, η Εκτελεστική Επιτροπή της ΠΟΕ-ΟΤΑ αποφάσισε να πραγματοποιήσει νέα γενική 24ωρη Πανελλαδική Απεργία στους ΟΤΑ την Πέμπτη, 29 Ιουνίου 2017 και Συγκέντρωση Διαμαρτυρίας στην Αθήνα με πανελλαδική συμμετοχή, στις 10:30 π.μ., έξω από τα γραφεία της ΠΟΕ–ΟΤΑ στην Πλατεία Καραϊσκάκη (Καρόλου 24), με πορεία προς τη Βουλή και το Μέγαρο Μαξίμου.

Επίσης, με χθεσινή της απόφαση (25/6/2017) απέρριψε την κυβερνητική πρόταση και συνεχίζει τις κινητοποιήσεις. Με βάση και την πρόσφατη απόφαση του Γενικού Συμβουλίου της ΑΔΕΔΥ προτείνουμε την πραγματοποίηση 24ωρης Πανελλαδικής Απεργίας σε όλο το Δημόσιο την Πέμπτη, 29 Ιουνίου 2017 και Απεργιακού Συλλαλητηρίου στις 10:30 π.μ. στην Πλατεία Καραϊσκάκη.

Για να είναι νικηφόρος o αγώνας των εργαζομένων στους ΟΤΑ απαιτείται η διεύρυνση του μετώπου και η συμπαράταξη του συνόλου της Εργατικής Τάξης. Ο αγώνας της Π.Ο.Ε. – Ο.Τ.Α. δεν είναι ένας συντεχνιακός αγώνας που αφορά μόνο τους συμβασιούχους και τους εργαζόμενους στους ΟΤΑ. Η νίκη των εργαζομένων στους ΟΤΑ θα αποτελέσει ένα μεγάλο ρήγμα στις νεοφιλελεύθερες πολιτικές που έχουν κάνει λάστιχο τις εργασιακές σχέσεις και έχουν οδηγήσει στο περιθώριο, την ανεργία και την ανασφάλεια εκατομμύρια εργαζομένους στη χώρα μας.

Γρηγόρης Καλομοίρης,
Εκπρόσωπος του ΜΕΤΑ
Αθήνα, 26 Ιουνίου 2017

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ