Ο δήμαρχος Χίου χρησιμοποίησε τα ΜΑΤ ως… απεργοσπαστικό μηχανισμό

Ένα άλλο παράδειγμα μνημονιακού αιρετού που στέκεται απέναντι στους εργαζομένους και στα δικαιώματά τους είναι και αυτό του δημάρχου Χίου Μιχάλη Βουρνούς, ο οποίος -σε μια κίνηση πρωτοφανή για τα δεδομένα του νησιού- με τη συνοδεία των ΜΑΤ και ουσιαστικά υπό την προστασία τους άνοιξε το αμαξοστάσιο του Δήμου Χίου στην περιοχή του Γρου κι άρχισε η αποκομιδή των απορριμμάτων, σπάζοντας με τον τρόπο αυτό την κατάληψη και περιφρούρηση του χώρου από τους συμβασιούχους της υπηρεσίας καθαριότητας. Ο δήμαρχος είχε την αρωγή και του αντιδημάρχου Καθαριότητας Γιώργου Μπελέγρη.

Η «επιχείρηση ανακατάληψης» του αμαξοστασίου από τη δημοτική Αρχή Χίου, που μπήκε στο χώρο «σαν τον κλέφτη», έγινε στις 5.30 το πρωί, με την παρουσία δύναμης μιας κλούβας των ΜΑΤ. Το μοναδικό σχόλιο για τη δημοτική Αρχή Βουρνούς, που επικαλείται το καλοκαίρι και τον τουρισμό, αδιαφορώντας για τους εργαζομένους που πετά στο δρόμο είναι ένα: Ντροπή!

Η πρόεδρος του Συλλόγου Εργαζομένων Δήμου Χίου Αγγελική Γκιουβέτση, μιλώντας στο ergasianet.gr, καταδίκασε αυτήν την ενέργεια και στηλίτευσε τον απεργοσπαστικό μηχανισμό που έστησε ο δήμαρχος, σημειώνοντας ότι η τρομοκρατία του δε θα περάσει.

Εντός της ημέρας ο Σύλλογος θα βγάλει σχετική ανακοίνωση για το θέμα και άμεσα θα ενημερωθείτε από τη σελίδα.

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ