Δ. Αλεξάνδρειας Ημαθίας: Απολύει τους νυν συμβασιούχους για να πάρει διμηνίτες

Συνέντευξη Τύπου παραχώρησε το πρωί της Πέμπτης ο αντιδήμαρχος Περιβάλλοντος, Πολεοδομίας και Καθαριότητας του Δήμου Αλεξάνδρειας Ημαθίας Μπάμπης Βουλγαράκης σχετικά με το πρόβλημα που έχει προκύψει με την αποκομιδή των απορριμμάτων του Δήμου Αλεξάνδρειας Ημαθίας μετά την απόφαση του Ελεγκτικού Συνεδρίου που έκρινε αντισυνταγματική την ανανέωση των συμβασιούχων και την πληρωμή τους.

Ο Δήμος Αλεξάνδρειας από χθες προχώρησε στην απόλυση των περίπου 20 συμβασιούχων καθαριότητας του Δήμου, ακολουθώντας πιστά τις μνημονιακές πολιτικές της κυβέρνησης, που συπεπικουρείται από την ΚΕΔΕ, το Ελεγκτικό και την απόφασή του, καθώς και από τη ΝΔ. Ο Μπ. Βουλγαράκης ανακοίνωσε ότι άμεσα πρόκειται να γίνει η πρόσληψη 2μηνιτών, η οποία, όπως ισχυρίστηκε, θα λύσει εν μέρει το πρόβλημα.

Πέραν αυτού, δείχνοντας την… δειλία της δημοτικής Αρχής που προσπαθεί να σώσει τις καρέκλες, όπως είπε ο αντιδήμαρχος –προκαλώντας την αγανάκτηση και την οργή των εργαζομένων- η απόλυσή τους είναι μονόδρομος, διότι σε αντίθετη περίπτωση θα κατηγορηθεί ο δήμαρχος για παράβαση καθήκοντος και θα του επιβληθεί ποινή φυλάκισης.

Για τις φήμες που κυκλοφορούν ότι ο δήμος σκέφτεται να δώσει την αποκομιδή των σκουπιδιών σε ιδιώτη, ο αντιδήμαρχος ήταν κατηγορηματικός και απάντησε αρνητικά, ότι δεν γίνεται καμιά τέτοια σκέψη μέχρι στιγμής. Αλλά ποιος τον πιστεύει, πολλώ δε μάλλον όταν με την παραπάνω δήλωσή του δείχνει το προς το πού κινείται η δημοτική Αρχή Αλεξάνδρειας Ημαθίας.

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ