Δηλώσεις Καλομοίρη, Χαρίση για τις κινητοποιήσεις των εργαζομένων στου δήμους

Οι δηλώσεις έγιναν κατά τη διάρκεια της απεργιακής κινητοποίησης της ΠΟΕ-ΟΤΑ, στις 22-06-17

Γρηγόρης Καλομοίρης, μέλος της Εκτελεστικής Επιτροπής της ΑΔΕΔΥ: Οι χιλιάδες συμβασιούχοι στην καθαριότητα εργαζόμενοι των δήμων και οι μόνιμοι συνάδελφοι τους από ολόκληρη τη χώρα έστειλαν στις 22-06-17 ένα ηχηρό μήνυμα προς την κυβέρνηση. Ότι είναι αποφασισμένοι να επιβάλλουν τη μετατροπή των συμβάσεων τους σε αορίστου χρόνου. Ένα αίτημα που έχει τεράστια κοινωνική, πολιτική και ηθική νομιμοποίηση.

Ταυτόχρονα, οι ηγεσίες της Δημοκρατικής Συνδικαλιστικής Πρωτοπορίας (πρώην ΠΑΣΚ), ΔΑΚΕ και της ΑΕΚΕ (παράταξης του ΣΥΡΙΖΑ), αρνούμενες να ψηφίσουν αυτό το αίτημα στο Γενικό Συμβούλιο της ΑΔΕΔΥ, απέδειξαν ότι τοποθετούνται μόνιμα πλέον απέναντι στις δίκαιες διεκδικήσεις των εργαζομένων, στηρίζοντας τις πολιτικές των μνημονιακών κομμάτων.

Γιώργος Χαρίσης, μέλος της Εκτελεστικής Επιτροπής της ΠΟΕ-ΟΤΑ και του Γενικού Συμβουλίου της ΑΔΕΔΥ: Η 24ωρη απεργία της ΠΟΕ–ΟΤΑ, στις 22-06-17, και το μεγαλειώδες συλλαλητήριο στην Αθήνα, έδωσαν ένα αποφασιστικό μήνυμα στην κυβέρνηση ότι η κοροϊδία και ο εμπαιγμός των χιλιάδων συμβασιούχων τελείωσε. Οι δέκα χιλιάδες απολυμένοι εργαζόμενοι των ΟΤΑ απαίτησαν ενωτικά και αποφασιστικά ότι θα αγωνιστούν μέχρι το τέλος για να παραμείνουν στην εργασία.

Τα αιτήματα της ΠΟΕ-ΟΤΑ είναι η μετατροπή όλων των συμβάσεων των εργαζομένων στην καθαριότητα και στις άλλες κοινωνικές υπηρεσίες, σε αορίστου χρόνου, η κάλυψη όλων των αναγκών των ΟΤΑ με προσλήψεις μόνιμου προσωπικού και η αποτροπή των ιδιωτικοποιήσεων των υπηρεσιών της Τοπικής Αυτοδιοίκησης.

Στο συλλαλητήριο της Πέμπτης 22/6 η κυβέρνηση απάντησε με ΜΑΤ και βία, ενώ οι εργαζόμενοι έδωσαν την απάντηση με την ένταση και την κλιμάκωση των αγώνων τους.

Η ΕΕ της ΠΟΕ-ΟΤΑ αποφάσισε ομόφωνα τη συνέχιση του αποκλεισμού όλων των αμαξοστασίων και των ΧΥΤΑ όλης της χώρας, νέο συλλαλητήριο για τη Δευτέρα 26 Ιούνη 2017 και 24ωρη απεργία για την Πέμπτη 29 Ιούνη, καθώς και στην κατάθεση νομοθετικής ρύθμισης, στο προεδρείο της βουλής και σ’ όλα τα κόμματα πλην ΧΑ, που θα προβλέπει την μετατροπή όλων των συμβάσεων των παραπάνω κατηγοριών των εργαζομένων σε αορίστου χρόνου.

Οι κινητοποιήσεις των εργαζομένων στους ΟΤΑ αφορούν όλους τους εργαζόμενους σε ιδιωτικό και δημόσιο τομέα, έρχονται σε ρήξη με τον πυρήνα των νεοφιλελεύθερων πολιτικών για διεύρυνση της ευέλικτης και ελαστικής εργασίας και είναι ανάγκη το εργατικό-λαϊκό κίνημα και οι οργανώσεις της Αριστεράς να συμπαραταχθούν μ’ αυτόν τον αγώνα για μπορεί και πρέπει να είναι νικηφόρος.

ΠΗΓΗiskra.gr
ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ