ΣΕΔΑΠ: νίκη και επαναφορά εργαζόμενης που απολύθηκε

Ανακοίνωση του Συλλόγου Εργαζομένων Δήμου Αγίας Παρασκευής για τις παρεμβάσεις του και την επαναφορά εργαζόμενης "κοινωφελούς εργασίας" που απολύθηκε

Την άμεση, δυναμική και τελικά αποτελεσματική παρέμβαση του Δ.Σ. του Συλλόγου Εργαζομένων Δήμου Αγ. Παρασκευής συνάντησε η αυθαίρετη και με συνοπτικές διαδικασίες απόλυση εργαζόμενης που είχε προσληφθεί μέσω της «κοινωφελούς εργασίας» στους Παιδικούς Σταθμούς του Δήμου.

Η Διοίκηση του ΣΕΔΑΠ με παρέμβαση της στην Δημοτική Αρχή απαίτησε την επαναφορά της εργαζομένης στην εργασίας της, αλλά και με την δική της παρέμβαση στις υπηρεσίες του ΟΑΕΔ, αντιμετωπίστηκαν οι γραφειοκρατικές δυσκολίες επαναφοράς. Τελικό αποτέλεσμα των παρεμβάσεων του ΣΕΔΑΠ ήταν η εργαζόμενη να συνεχίσει την εργασία της.

Ο ΣΕΔΑΠ μέσα από τις γραμμές του συνδικαλιστικού κινήματος αδιαμφισβήτητα συνεχίζει να δίνει δυναμικές μάχες για την υπεράσπιση των εργασιακών δικαιωμάτων. Θυμίζουμε ότι εκτός των άλλων ο ΣΕΔΑΠ και οι άμεσες κινητοποιήσεις (καταλήψεις – συγκεντρώσεις) που πραγματοποίησε, άνοιξε το θέμα των εργαζομένων που έχουν προσληφθεί από τους προσωρινούς πίνακες διαγωνισμών του ΑΣΕΠ και μετά από οκτώ χρόνια συνεχούς εργασίας απολύονται, χωρίς η κυβέρνηση να έχει υλοποιήσει και σε αυτό το θέμα τις υποσχέσεις και δεσμεύσεις που έχει δώσει κατά καιρούς.

Όπως φάνηκε όμως δεν ήταν λίγοι αυτοί που έσπευσαν να παρουσιάσουν την επαναφορά της εργαζομένης στην εργασία της ως δική τους επιτυχία, προκειμένου να εξυπηρετήσουν μικροπαραταξιακά και κομματικά τους συμφέροντα. Είναι οι ίδιοι που στο όνομα της δικής τους ιδεολογικής καθαρότητας ενεργούν διασπαστικά μέσα στο εργατικό κίνημα και προσπαθούν να το ελέγξουν, «αφορίζοντας» αυτούς που διαφωνούν με την τακτική τους.

Ο Σύλλογος Εργαζομένων Δήμου Αγίας Παρασκευής, όπως έχει αποδείξει και στο πρόσφατο παρελθόν, έπραξε το καθήκον του ως όφειλε στην περίπτωση με στόχο την επαναφορά της εργαζόμενης, ενώ αντίθετα «άλλοι», είτε ψαρεύουν και ιδιωτικοποιούν τις ενέργειές του θριαμβολογώντας για να τις αποτυπώσουν ως παράσημα στον απολογισμό πεπραγμένων τους ή τις απαξιώνουν επιδεικτικά για να δικαιολογήσουν τα αδικαιολόγητα.


ΝΙΚΗ- ΑΜΕΣΗ  ΕΠΑΝΑΠΡΟΣΛΗΨΗ 

ΤΗΣ ΑΠΟΛΥΜΕΝΗΣ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΥ          

                                                                               Αγία Παρασκευή, 02-06-2017

 Χθες, την Πέμπτη, 1η Ιουνίου 2017, η Δημοτική Αρχή προχώρησε αυθαίρετα και απροειδοποίητα στην απόλυση της συναδέλφου μας Ελένης Κρίκου, που εργαζόταν στους Παιδικούς Σταθμούς του Δήμου με καθεστώς οκταμήνου σύμβασης. Η απόλυση έγινε ξαφνικά, ακαριαία και χωρίς να δοθεί το οποιοδήποτε περιθώριο αντίδρασης ή υπεράσπισης της εργαζόμενης.

Ο ΣΕΔΑΠ απαίτησε και κέρδισε, από τη Δημοτική Αρχή, την άμεση επαναπρόσληψη της συναδέλφου μας, στα πλαίσια του συνεχιζόμενου αγώνα για μόνιμη εργασία για όλους, ενάντια στην Μνημονιακή πολιτική των τελευταίων ετών.

Ο ΣΕΔΑΠ συμπαραστέκεται σε όλους τους συναδέλφους, με κάθε μορφή σχέσης εργασίας (μονίμους, αορίστου χρόνου, προσωρινούς ΑΣΕΠ, οκτάμηνης σύμβασης, ΕΣΠΑ, Κοινωφελούς Προγράμματος). Όλοι είμαστε απαραίτητοι και όλοι έχουμε ισότιμο δικαίωμα στην εργασία. Ας μη λησμονούμε ότι βρισκόμαστε εν δυνάμει στην ίδια θέση προς απόλυση ανά πάσα στιγμή,  επομένως ο συνεχής αγώνας για κατάκτηση των εργασιακών μας δικαιωμάτων είναι μονόδρομος.

Καλούμε όλους τους συναδέλφους, εργαζόμενους του Δήμου Αγίας Παρασκευής σε Γενική Συνέλευση την προσεχή Δευτέρα, 12 Ιουνίου 2017 και ώρα 13:30, στο Δημαρχείο Αγίας Παρασκευής, ώστε να μιλήσουμε για όλα τα θέματα που μας αφορούν.

Συμβασιούχοι και μόνιμοι παλεύουμε μαζί

για το δικαίωμα στην εργασία

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ