Αθώωση – Δικαίωση για την Κριστίνα Μακνέα

Αθωωτική η απόφαση του Εφετείου Θεσσαλονίκης

Με την αθωωτική απόφαση του Εφετείου Θεσσαλονίκης έληξε η μακρόχρονη και ψυχοφθόρα δικαστική περιπέτεια της Κριστίνα Μακνέα,  πρ. εργαζομένης του Δήμου Δέλτα.

Όπως είναι γνωστό η Κριστίνα Μακνέα που αναγκάστηκε να πάρει μετάταξη σε άλλο Δήμο για να γλυτώσει το κυνηγητό και ενδεχομένως τα «χειρότερα», είχε καταδικαστεί πρωτόδικα το 2013 σε φυλάκιση 27 μηνών, μετά από μήνυση της κουμπάρας του πρ. Δήμαρχου Εχεδώρου (νυν Δέλτα) την οποία υποστήριξε ο ίδιος ο πρ. Δήμαρχος και ο σύζυγός της, πρ. πρόεδρος του τοπικού συλλόγου εργαζομένων, ενώ αξίωναν και χρηματική αποζημίωση για ηθική βλάβη ύψους  50.000 ευρώ. («έθιξες την κουμπάρα, βοή και αντάρα»)

Η αθωωτική απόφαση της περασμένης Πέμπτης (30/3/2017) του Εφετείου Θεσσαλονίκης αποτελεί δικαίωση και προσωπική νίκη για την εργαζόμενη που σύρθηκε στα δικαστήρια, γιατί εκτέλεσε ορθά τα υπηρεσιακά της καθήκοντα, για την δύναμη που επέδειξε όλο αυτό το διάστημα παραδίδοντας μαθήματα αξιοπρέπειας και ήθους.

Μαζί με την Κριστίνα Μακνέα δικαιώθηκαν  η σκληρή δουλειά, η εντιμότητα και το ήθος, το χαμόγελο και η αισιοδοξία, αλλά και όλοι αυτοί που στήριξαν και συμπαραστάθηκαν (ο καθένας με τον δικό του τρόπο) στην συνάδελφο, πιστεύοντας πως η διαφθορά, η ασυδοσία και οι απειλές, είναι ζητήματα που αντιμετωπίζονται με κοινή προσπάθεια και αγώνα.

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ