Τα μέλη του ΜΕΤΑ στα όργανα της ΑΔΕΔΥ μετά τα αποτελέσματα του 36ου Συνεδρίου

adedi-36o-sinedrio

Όπως είναι γνωστό, στις 2 Δεκέμβρη, ολοκληρώθηκε το 36ο Συνέδριο της ΑΔΕΔΥ με τις εκλογές για την ανάδειξη του νέου Γενικού Συμβουλίου, εκλογές που σημαδεύτηκαν από τη νοθεία που επιχείρησε η ΔΑΚΕ δημόσιου τομέα. Βάσει των αποτελεσμάτων, το ΜΕΤΑ εξέλεξε 8 μέλη στο νέο Γενικό Συμβούλιο τα οποία είναι (κατά αλφαβητική σειρά):

 1) Γιαννούλια Κατερίνα (Ομοσπονδία υπ. Αγροτικής Ανάπτυξης),

2) Καλόγηρος Νίκος (ΔΟΕ),

3) Καλομοίρης Γρηγόρης (ΟΛΜΕ),

4) Μοναστηρίδης Μηνάς (ΠΟΕ-ΟΤΑ),

5) Πασχάλη Βιβή (ΠΟΕΔΗΝ),

6) Σουρούνης Ανδρέας (ΟΣΥΑΠΕ),

7) Σταυριανός Αντώνης (ΔΟΕ),

8) Χαρίσης Γιώργος (ΠΟΕ-ΟΤΑ).

Για την Επιτροπή Πιστοποίησης, εξελέγη ο Βελιγράδης Στέλιος (ΠΟΕ-ΟΤΑ).

Την Παρασκευή 9 Δεκέμβρη, συνεδρίασε το νέο 85μελές Γενικό Συμβούλιο της ΑΔΕΔΥ, που προήλθε από το 36ο Συνέδριο της (29/11-2/12), για την εκλογή της νέας εκτελεστικής επιτροπής (17 μέλη) και του νέου προεδρείου του γενικού συμβουλίου (5 μέλη) της Συνομοσπονδίας των δημόσιων υπαλλήλων. Με βάση το αποτέλεσμα, το ΜΕΤΑ:

  • εξέλεξε ένα μέλος στην Ε/Ε, και συγκεκριμένα τον επικεφαλής των δυνάμεων του ΜΕΤΑ στο δημόσιο τομέα Γρηγόρη Καλομοίρη, και
  • ένα αναπληρωματικό μέλος στο προεδρείο του νέου Γ/Σ, και συγκεκριμένα το Μηνά Μοναστηρίδη στη θέση του β’ γραμματέα.

Να σημειωθεί πως από την α’ κατανομή διατέθηκαν οι 14 έδρες της Ε/Ε και έμειναν για τη β’ κατανομή 3 αδιάθετες έδρες. Έγινε κλήρωση μεταξύ τριών παρατάξεων, μεταξύ των οποίων και το ΜΕΤΑ, ωστόσο, η παράταξη στάθηκε άτυχη στην κλήρωση, καθώς οι έδρες κληρώθηκαν στις άλλες δύο παρατάξεις.

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ